Dodaj do ulubionych

opodatkowanie oszczednosci

IP: *.pagi.pl 16.11.01, 12:51
Minister finansow twierdzi, ze taki podatek obowiazuje "w wiekszosci panstw
zachodnich". Czy ktos wie, gdzie dokladnie odsetki bankowe sa opodatkowane?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kwasek Re: opodatkowanie oszczednosci IP: 10.0.100.* 16.11.01, 13:11
      Gość portalu: marta napisał(a):

> Minister finansow twierdzi, ze taki podatek obowiazuje "w wiekszosci panstw
      > zachodnich". Czy ktos wie, gdzie dokladnie odsetki bankowe sa opodatkowane?

Jest to typowa retoryka mydlenia oczu, bo owszem w większości krajów tak jest,
      choć sporo takiego procederu nie uprawia. Jest tylko jedno ale, w tych krajch
      jest kwota wolna od podatku, a o tym Belka nie mówi. Czyli jak masz 10 000 to nie
      płacisz podatku od odsetek. Ale jak masz 100 000 to płacisz. Poza tym w żadnym
      kraju nie zaskakuje się obywateli podatkami z dnia na dzień, ale w wykonaniu
      obecnego (Nie)Rządu wszystkie chwyty są dozwolona. Ot taka polska rzeczywistość.
    • Gość: Wili Re: opodatkowanie oszczednosci IP: 212.33.90.* 17.11.01, 18:01
      Uważam, że ten rząd jest jeszcze większym niewypałem niż poprzedni. Oglądając w
      TV debatę na temat opodatkowaniu odsetek bankowych stwierdziłem, że ten rząd
      może w końcu coś osiągnie. Im dłużej się temu przysłuchiwałem, a szczególnie po
      wystąpieniu Pana Belki utwierdziło mnie to tylko w przekonaniu, stwierdziłem,
      że wygląda to zbyt pięknie aby było prawdziwe. No i się nie myliłem. Na drugi
      dzień jeden z posłu został usunięty z partii, drugi sam odszedł, posypały się
      nagany i upomnienia.
      Jedno można wnioskować, że ten jak i poprzedni rząd idzie na łatwiznę
      zdzierając piniądze z najbiedniejszych. No pewnie. Bo jak się dobiorą do
      bogatych to tak jak by na sobie postawili krzyżyk.
      Pewnie jest to, że będziemy dokładać do popdatkowanch odsetek w banku. Tylko
      nasi panowie posłowie mają głęboko w d...e jak rodzina z dwójką dzieci może
      wyżyć za 670 zł miesięcznie. Najczęściej Oni nie mają żadnych oszczędności i
      pewnie stwierdzili, że dla nich to nie robi różnicy. Anawet jeśli mają
      oszczędności to niewielki to trzeba ich dorżnąć i oskubać do ostatniej
      złotówki, bo tak jest najłatwiej i najprościej. Czyż nie mam racji Panowie
      Posłowie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka