Dodaj do ulubionych

cholerny BDM PKO BP

27.04.07, 00:00
witam,
tak sie sklada, ze w ubieglym roku sprzedalem troche akcji co poskutokowalo tym, ze w roku 2007 czas zlozyc PIT...a czasu coraz mniej. poniewaz wyczytalem, ze dom maklerski ma czas do konca lutego przeslac PIT 8c czy jakos tak wiec czekalem, czekalem az na poczatku kwietnia postanowilem zadzwonic do ukochanego BDM...i co dalej? ano nic nie przygotowali ale mieli to zrobic jak im przesle pismo...wiec to zrobilem - i co dalej? ano nic...jest 26 kwietnia i nadal nic nie mam...

czy moge wnioskowac o przywrocenie terminu do zlozenia pit? jako powod podac opoznienie BDM.
pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: polikarp Re: cholerny BDM PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 17:58
      Kilka lat temu poprosiliśmy pracodawcę żony, by jej nie rozliczał, bo chcemy to
      zrobić wspólnie. Mimo to rozliczył i nie przysłał nam w ustawowym terminie
      PIT-a. Po kilku interwencjach wreszcie wysłał dokument, ale był już 30.04.
      Złożyłem po terminie i zostałem wezwany. Złożyłem wyjaśnienie na piśmie i na tym
      się skończyło. Żadnej kary nie dostaliśmy. Ale po pierwsze u nich był już ślad
      po rozliczeniu zony, poza tym mieliśmy spory zwrot, więc opóźnienie wypłaty było
      im na rękę.
      W twoim wypadku złożyłbym PIT-a z pisemnym zastrzeżeniem, że będziesz korygował
      po otrzymaniu PIT 8C. Wydaje mi się, że najważniejsze jest złożenie rozliczenia
      w terminie.
    • Gość: sdsadsa Re: cholerny BDM PKO BP IP: *.crowley.pl 07.05.07, 09:39
      a jaki słaby ten serwis supermakler mają, to głowa boli, beznadziejny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka