kociar 10.10.07, 23:00 Witam, byłam ostatnio na stronie demo Toyota Bank i wydaje mi się, że maja bardzo ciekawą ofertę dotyczącą bezpłatengo konta osobistego. czy ktoś ma jakieś doświadczenie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzysztofsf Re: konto w Toyota Bank 11.10.07, 18:09 kociar napisała: > Witam, > byłam ostatnio na stronie demo Toyota Bank i wydaje mi się, że maja > bardzo ciekawą ofertę dotyczącą bezpłatengo konta osobistego. czy > ktoś ma jakieś doświadczenie? Obowiazkowo masz platna karte debetowa z 3-a w miesiacu darmowymi wyplatami z wszystkich bankomatow. Koszt karty 30 zl rocznie, chyba ze robisz nia zakupy na 1000 zl miesiecznie. Bezplatne przelewy internetowe. Uwazam, ze sie oplaca, jesli nie opracowales sobie jeszcze rozwiazan w oparciu o inne konta - ludzie chwala, chociaz czytalem narzekania na infolinie. Ja bym dodal do tego jeszcze bezplatne konto np. w Polbanku czy Lukasbanku ze zdefiniowanym (zeby w Lukasie nie brac platnego tokena) kontem do wplat na konto Toyotabank, bo ten bank nie ma chyba marmurkow (przynajmniej wielu) ani wplatomatow. Odpowiedz Link Zgłoś
kociar Re: konto w Toyota Bank 11.10.07, 21:45 No w sumie to ja własciwie za wszystko płace kartą, więc zakupy robię nawet za więcej. A gotówki prawie nie wypłacam. Wpłatomaty tez mi nie potrzebne, bo wystarczają mi przelewy. No wydaje sie to być interesująca oferta. I tak jak sobie próbowałam na tym demo, to opcja z koszykiem jest ekstra - jedna autoryzacja wszystkich przelewów. I stronka tez bardzo czytelna i ergonomiczna. Muszę zadzwonić na tę infolinię i się przekonać Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: konto w Toyota Bank 11.10.07, 23:16 kociar napisała: > No w sumie to ja własciwie za wszystko płace kartą, więc zakupy > robię nawet za więcej. A gotówki prawie nie wypłacam. Wpłatomaty tez > mi nie potrzebne, bo wystarczają mi przelewy. O uzupelniajacym marmurku wspomnailem, bo mozesz miec sytuacje, gdy masz czasem w garsci kilkaset zl - i jak wrzucic na konto? Odpowiedz Link Zgłoś
kociar Re: konto w Toyota Bank 14.10.07, 21:39 Nie pamietam kiedy ostatni raz przydarzyła mi się taka sytuacja. Ale buszujac po sieci i czytając rózne opinie i artykuły pozostaję w przekonaniu, ze to naprawde opłacalne konto, wiec już wiem, ze się zdecyduję. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: konto w Toyota Bank 14.10.07, 21:47 kociar napisała: > Nie pamietam kiedy ostatni raz przydarzyła mi się taka sytuacja. Ale > buszujac po sieci i czytając rózne opinie i artykuły pozostaję w > przekonaniu, ze to naprawde opłacalne konto, wiec już wiem, ze się > zdecyduję. > Pozdrawiam Alez decyduj sie - tez napisalem, ze jak nie ma sie juz opracowanego innego systemu kont, to jest to dobra decyzja. Konto w innym banku podpowiadam jako uzupelnienie slabego punktu. Podobnie postepowano (i czesto postepuje sie dalej) przy kontach w mBanku gdy nie mieli jeszcze wplatomatow. Odpowiedz Link Zgłoś
kociar Re: konto w Toyota Bank 15.10.07, 22:49 Może i masz rację. Zadzwoniłam dziś na infolinię Toyota Banku i złożyłam wniosek o założenie konta. Odezwę się za jakiś czas i napisze jak obsługa Odpowiedz Link Zgłoś
minka121 Re: konto w Toyota Bank 16.10.07, 20:54 Ja na Toyota Bank skusiłam się już w marcu, jak tylko weszli na rynek, bo akurat byłam mocno sfrustrowana swoim starym bankiem i po akcji, kiedy odmówili mi karty kredytowej (miałam u nich dwa konta od 6 lat i całkiem spore oszczędności, do tego stała praca z dosyć wysokimi zarobkami)powiedziałam dosyć i zaczęłam przeglądać inne oferty bankowe i wyszło mi, że Toyota Bank ma bardzo dobrą ofertę i zaryzykowałam. W praniu okazało się, że ich oferta jest dobra nie tylko pod względem finansowym, ale także mają kilka fajnych udogodnień dla klienta, na infolinii pracują kompetentni ludzie i nie zdarzyło mi się, żebym miała jakieś problemy do konta przez interenet (w tamtym banku to było nagminne) Odpowiedz Link Zgłoś
kociar Re: konto w Toyota Bank 16.10.07, 22:23 A jak to jest dokładnie z kartami w Toyota Bank? Rzeczywiście są bezpłatne? Zaciekawiła mnie jeszcze ich oferta kredytu samochodowego, ale tym to się już chyba zajmę za jakiś czas.... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: konto w Toyota Bank 17.10.07, 00:10 kociar napisała: > A jak to jest dokładnie z kartami w Toyota Bank? Rzeczywiście są > bezpłatne? Pierwszy rok bezplatne, odnowienia platne, chyba, ze sie korzysta aktywnie - chyba od 16tys rocznie bezplatne wznowienia najtanszej KK. Ubezpieczenia opcjonalne - mozna wylaczyc, mozna nie wylaczac i oplacac comiesiac przy splacie karty. >Zaciekawiła mnie jeszcze ich oferta kredytu > samochodowego, ale tym to się już chyba zajmę za jakiś czas.... Ludzie chwala. Wklep w google Toyota Bank,przejdz na zakladke grupy dyskusyjne, to najpierw wyskocza komentarze z grup samochodowych pozytywnie wyrazajacych sie o ich kredytach. Odpowiedz Link Zgłoś
kociar Re: konto w Toyota Bank 21.10.07, 00:50 Dzięki za radę. Faktycznie, ludzie chwalą ten kredyt samochodowy... Jeszcze jeden plus Toyota Bank jak dla mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
cisowskibartek Re: konto w Toyota Bank 23.10.07, 18:35 Na razie kredytu u nich nie biorę. Ważniejsze dla mnie jest 0 zł za prowadzenie konta i darmowe przelewy. Odpowiedz Link Zgłoś
kociar Re: konto w Toyota Bank 21.10.07, 01:04 Własnie sprawdziłam - opłata jest zwracana, jeśli obroty bezgotówkowe są większe niż 12.000 rocznie. Jeśli się korzysta tylko z karty, to raczej nie trudno taki obrót zrobić.... Odpowiedz Link Zgłoś
minka121 Re: konto w Toyota Bank 17.10.07, 18:46 Tak, karta jest bezpłatna, do tego jeszcze jest fajne konto oszczędnościowe, na którym się oszczędza, ale jednocześnie jest dostęp do gotówki cały czas. Mnie tam się bardzo podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: konto w Toyota Bank 17.10.07, 21:32 minka121 napisała: > Tak, karta jest bezpłatna, do tego jeszcze jest fajne konto > oszczędnościowe, na którym się oszczędza, ale jednocześnie jest > dostęp do gotówki cały czas. Mnie tam się bardzo podoba. W ktorym miejscu Taryfy Opłat i Prowizji pisze, ze karta do konta jest bezplatna? Odpowiedz Link Zgłoś
isinka1 Re: konto w Toyota Bank 25.10.07, 18:42 Jest w tabeli opłat napisane, że wydanie karty kosztuje 30 zł, które jest zwracane w całości, jeśli w ciągu roku wykonasz kartą operacje na 12000zl co nie jest jakoś specjalnie trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: konto w Toyota Bank 25.10.07, 21:19 isinka1 napisała: > Jest w tabeli opłat napisane, że wydanie karty kosztuje 30 zł, które > jest zwracane w całości, jeśli w ciągu roku wykonasz kartą operacje > na 12000zl co nie jest jakoś specjalnie trudne. Zalezy ile zarabiasz i ile z tego wykorzystujesz do platnosci karta debetowa a nie np. karta kredytowa. Ja np. intensywnie korzystajac z moich KK mam srednia okolo 700 zl miesiecznie, sumujac wszystkie zakupy kartami (do tego dochodzi drugie tyle na przelewy na media, ktore robie KK Citi, ale nie wliczaja sie one do transakcji zakupowych) Trudno np. zaplacic karta rate kredytu - prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
harryson Re: konto w Toyota Bank 20.12.07, 21:38 A widział ktoś może nową stronkę toyota bank ze świnką? Śmieszna rekama. Polecam www.swinkabezszans.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ol16 Re: konto w Toyota Bank 04.01.08, 10:29 Dużo tutaj komentarzy nt. Toyota Bank. Z bankami jak ze wszystkim, jednemu się podoba, drugiemu nie. Ja jestem w tb od jakichś dwóch miesięcy i nie mam powodów do narzekań. Wszystkie warunki jasno napisane,żadnego małego druczku, wysokie oprocentowanie, wiem za co płacę i za co dostaję odsetki. Moim zdaniem nie ma tam żadnej ściemy. Pewnie, że są niewielkie opłaty, ale nie uwierzę, że jakikolwiek bank działa charytatywnie i nie pobiera od swoich klientów żadnych opłat. Odpowiedz Link Zgłoś
adaml81 Re: konto w Toyota Bank 12.01.08, 14:08 A ja podziękowałem bankowi i juz odechcialo mi sie zakładać konto u nich. Za pierwszym razem wogóle sie kurier nie zjawił a ze strony banku nikt sie nie odezwal. Zadzwonilem i moja reklamacja zostala przyjeta, po kilku dniach zadzwonili znowu aby umowic kuriera. Tym razem kurier sie do mnie odezwal ale nie bardzo mogl sie ze mna spotkac wiec stwierdzilem ze sobie sam odbiore przesylke bo mam blisko... Niestety przy odbiorze przesylki zauwazylem ze brakuje tokena!!! Dalem sobie spokoj, juz mi sie niechce do nich wydzwaniac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: konto w Toyota Bank 12.01.08, 18:36 Czytalem, ze gdy padnie token (wyladuje sie bateria) trzeba zamowic nowy juz odplatnie - za 60 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
adaml81 Re: konto w Toyota Bank 12.01.08, 20:07 To tak nieciekawie byl powiedzial... W kazdym badz razie konta u nich juz nie zaloze :) Odpowiedz Link Zgłoś
hanatol Re: konto w Toyota Bank 17.01.08, 17:29 Oglądałem demo toyotabanku on-line. Zastanawia mnie jedno - jak się robi przelew do ZUS? Nie ma takiej opcji w menu. Odpowiedz Link Zgłoś
hanatol Re: konto w Toyota Bank 17.01.08, 17:32 A już widzę - trzeba zmienić w ustawieniach żeby się pokazało. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: konto w Toyota Bank 18.01.08, 00:12 hanatol napisał: > A już widzę - trzeba zmienić w ustawieniach żeby się pokazało. A tak przy okazji - dlaczego nie mozna robic przelewow do zus jak zwyklych? Jakies dodatkowe parametry trzeba wpisywac przy nadawcy? Odpowiedz Link Zgłoś
hanatol Re: konto w Toyota Bank 18.01.08, 01:08 Teoretycznie to chyba by można - sklejając jakoś dane z deklaracji - tyle, że trzeba by wiedzieć jak one są zapisywane Odpowiedz Link Zgłoś