malgo115 25.02.08, 14:25 Czy powinnam płacic podatek ze sprzedaży udzialów w funduszu inwestycyjnym? Słyszałam, że ten podatek płaci fundusz... Jesli nie, to jaki PIT powinnam złożyc - czy PIT 38??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swietoslawy Re: fundusz inwestycyjne 25.02.08, 19:47 krajowy fundusz inwestycyjny: inwestycja w jednostki uczestnictwa - fundusz rozlicza podatki (nic Pani z tym nie robi) inwestycja w certyfikaty uczestnictwa, ktore zostaly wykupione z zyskow funduszu - fundusz rozlicza podatki (nic Pani z tym nie robi) inwestycja w certyfikaty uczestnictwa, ktore zostaly sprzedane przez Pania na GPW - PIT-38 Odpowiedz Link Zgłoś
margaretka2002 Re: fundusz inwestycyjne 08.03.08, 16:06 A co z funduszami dolarowymi? Mialam fundusze Franklin Templeton, ktore umorzylam bez wiekszego zysku, szczegolnie jesli wziac pod uwage kurs dolara. Kupowalam (niestety) za posrednictwem Expandera i facet bral ode mnie NIP i w koncu nie wiem, czy mam sama to jakos policzyc, czy podatek zostal juz odprowadzony. Jesli mam to policzyc sama to czy mam wziac pod uwage kurs dolara? Bardzo prosze o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś