Dodaj do ulubionych

HypoVereinsbank

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.03, 13:16
Zamierzam wziąść kredyt mieszkaniowy w tym banku. Czy macie doświadzenia z
tym bankiem? Znacie jego plusy lub minusy. Kredyt wezmę na 10-20 lat
prawdopodobnie we frankach. Zgóry dzięki za info.
Obserwuj wątek
    • robert.g5 Re: HypoVereinsbank 08.09.03, 09:41
      Gość portalu: rob napisał(a):

> Zamierzam wziąść kredyt mieszkaniowy w tym banku. Czy macie doświadzenia z
      > tym bankiem? Znacie jego plusy lub minusy. Kredyt wezmę na 10-20 lat
      > prawdopodobnie we frankach. Zgóry dzięki za info.

--Jestem doradcę HipoVereinsbank, i z doświadczenia wiem że jest to jeden z
      najlebszych banków HIPOTECZNYCH, które udzielaja kredytów hipotecznych w oparci
      o ustawę, i kredytują tylko PEŁNE WŁASNOŚCI czyli takie nieruchomości ktore
      posiadeją księgę wieczystą.Co do plusów i minusów musiałbym przedstawić Tobie
      ich ofertę w oparciu o konkrtną Twoją sytuację.
      Robert
      PARTNER
      www.grodzki.waw.pl
      • Gość: jorgen Re: HypoVereinsbank IP: *.outstando.com 10.09.03, 13:50
        Rok temu zrefinansowałem w Hypo swój hipokredyt. Obsługa miła.
        Minus to to, że trzeba otworzyć konto frankowe w BPH-PBK, natomiast plusem że
        można samemu wpłacać tam franki (kupuję w kantorze).
        W stosunku do mojego poprzedniego banku dużym plusem jest to, że nie wymagają
        ubezpieczenia na życie do wysokości kredytu. Poza tym oprocentowanie naprawdę
        niskie, a kurs franka raczej stabilny.
        • Gość: Oozie Re: HypoVereinsbank IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 15.09.03, 15:25
          A ja mam tam kredyt i ODRADZAM.
          Spróbuj spłacić cokolwiek wcześniej - zapłacisz 10% kwoty.
          Spróbuj ponegocjować kurs przy uruchomieniu kredytu - dealer był tak miły że
          poinformował mnie że kredyt 50 000 USD to ZA MAŁO.
          Chyba z choinki się urwał!
          Poza tym brak jednego doradcy prowadzącego klienta.
          A dodzwonić się tam łatwo jak do KRLD.

A jak dodam kardynalne błędy w umowie w moje jest sześć) to chyba wsjo jasne
          • robert.g5 Re: HypoVereinsbank 16.09.03, 12:29
            Gość portalu: Oozie napisał(a):

> A ja mam tam kredyt i ODRADZAM.
            > Spróbuj spłacić cokolwiek wcześniej - zapłacisz 10% kwoty.
            > Spróbuj ponegocjować kurs przy uruchomieniu kredytu - dealer był tak miły że
            > poinformował mnie że kredyt 50 000 USD to ZA MAŁO.
            > Chyba z choinki się urwał!
            > Poza tym brak jednego doradcy prowadzącego klienta.
            > A dodzwonić się tam łatwo jak do KRLD.
            >
            >
            > A jak dodam kardynalne błędy w umowie w moje jest sześć) to chyba wsjo jasne

--Coś nie bardzo mi się chce wierzyć
            Robert
            PARTNER
            www.grodzki.waw.pl
            • Gość: Oozie Re: HypoVereinsbank IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 17.09.03, 13:25
              > --Coś nie bardzo mi się chce wierzyć
              > Robert
              > PARTNER
              > www.grodzki.waw.pl

Jasne, jak się jest "doradcą" (a tak naprawdę to sprzedawcą produktów
              kredytowych, tytuł doradcy to wypada sobie wpisywac jak się ma papier na
              doradcę ale inwestycyjnego) to się próbuje kit sprzedać.

Ciekawe, że co większe kredyty załatwia sam BPH PBK OMIJAJĄC "swój" bank
              hipoteczny (tak od 500 000 PLN).
              Jak również ciekawe jest że BPHPBK równolegle rozwija swoją ofertę kredytów
              hipotecznych olewając swe hipoteczne uwiędłe ramię.

Klasyka - w umowie HypoVereinsbank jest klauzula o obowiązku zgłoszenia stałego
              zlecenia na płatności rat kredytowych.
              Tylko nikt nie powie co zrobić kiedy BPH NIE potrafi zaksięgować przelewu PLN
              na rachunek walutowy i zwraca kasę...
              • robert.g5 Re: HypoVereinsbank 22.09.03, 12:22
                Gość portalu: Oozie napisał(a):

> > --Coś nie bardzo mi się chce wierzyć
                > > Robert
                > > PARTNER
                > > www.grodzki.waw.pl
                >
                > Jasne, jak się jest "doradcą" (a tak naprawdę to sprzedawcą produktów
                > kredytowych, tytuł doradcy to wypada sobie wpisywac jak się ma papier na
                > doradcę ale inwestycyjnego) to się próbuje kit sprzedać.
                >
                > Ciekawe, że co większe kredyty załatwia sam BPH PBK OMIJAJĄC "swój" bank
                > hipoteczny (tak od 500 000 PLN).
                > Jak również ciekawe jest że BPHPBK równolegle rozwija swoją ofertę kredytów
                > hipotecznych olewając swe hipoteczne uwiędłe ramię.
                >
                > Klasyka - w umowie HypoVereinsbank jest klauzula o obowiązku zgłoszenia
                stałego
                >
                > zlecenia na płatności rat kredytowych.
                > Tylko nikt nie powie co zrobić kiedy BPH NIE potrafi zaksięgować przelewu PLN
                > na rachunek walutowy i zwraca kasę...

--BPH-PBK to jedno natomiast HypoVereinsbank to druge mimo że jest to ta sama
                grupa.HypoVereinsbank działa w oparciu o ustawę o Bankach hipotecznych i
                listach zastawnych kredytując tylko i wyłącznie pełne własnosci /co nie tyczy
                się banków uniwersalnych/.
                To że jest to ta sama grupa i mają wspólny wniosek wcale nie znaczy że
                składając go w BPH-PBK trafi on do HypoVereinsbank i odwrotnie.
                Nieprawdą jest że HypoVereinsbank "robi" kredyt tylko do 500 000
                gdyż przedział kredytów jakie oni rozpatrują jest od 40 000 do 10 000 000 PLN.
                Doradca kredytowy /nie mylić z doradcą inwestycyjnym/ to taki człowiek który
                przechodzi szkolenia w Bankach i ma większą wiedzę na temat kredytów
                hipotecznych niż przeciętny KOWALSKI który kredyt hipoteczny bieże raz może dwa
                razy w życiu.
                Tak mogę powiedzieć o sobie że jeste doradca kredytowym, gdyż działam trochę
                inaczej niż sprzedawca
                Robert
                PARTNER
                www.grodzki.waw.pl
                • Gość: Oozie Re: HypoVereinsbank IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 23.09.03, 15:52
                  > --BPH-PBK to jedno natomiast HypoVereinsbank to druge mimo że jest to ta sama
                  > grupa.HypoVereinsbank działa w oparciu o ustawę o Bankach hipotecznych i
                  > listach zastawnych kredytując tylko i wyłącznie pełne własnosci /co nie tyczy
                  > się banków uniwersalnych/.

Bzdura. Doucz się herr doradca, banki uniwersalne (w tym BPHPBK) robią normalne
                  kredyty hipoteczne.
                  Nb. ile emisji listów zastawnych ma na koncie ów bank hipoteczny?
                  A jeśli były - kto objął emisje?

BTW co do obsługi - ma ów bank choć jedną KASĘ?
                  (od razu pomogę - nie ma)
                  Zależy w 100% od BPHPBK.
                  Powstał tylko po to by emitować mortgage bonds (marnie zresztą).
                  A co do fachu - cóż sprzedawca w sklepie AGD też wie więcej o odkurzaczach niż
                  przciętny Kowalski. Ale nie nadyma się nazywając się Doradcą Sprzętowym /pomimo
                  szkoleń/.
                  • Gość: jorgen Re: OOOOZIE! Zmień bank! IP: *.outstando.com 24.09.03, 10:21
                    W czym problem?

Zamiast się wściekać na bank, doradców i świat znajdź inny kredyt.

Ale następnym razem przeczytaj uważnie umowę!
                    • Gość: Oozie Re: OOOOZIE! Zmień bank! IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 24.09.03, 12:00
                      Nie tak łatwo zmienić bo prowizja za wcześniejszą spłatę jest 10% kwoty.
                      Ale właśnie dzięki tym błędom w umowie i niewywiązniu się banku z postanowień
                      własnej umowy mam zamiar tę prowizję renegocjowac i pożegnać ową instytucję.
                      Z oceny kredytów o wile lepiej wypada PKO BP.
                      Naprawdę.
    • Gość: rob Re: HypoVereinsbank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 11:57
      Dzięki za info! Teraz to już nie wiem czy barać kredyt w tym banku? A tak
      dobrze się zapowiadał.
      • Gość: jorgen Re: Hypo-oozie IP: *.outstando.com 26.09.03, 13:33
        Sprawdziłem tabelę. Za wcześniejszą spłatę jest 1 procent prowizji.
        Może w twojej jest jakiś błąd?
        • Gość: Oozie Re: Hypo-oozie IP: *.handelsbanken.se 29.09.03, 13:57
          No przeciez pisałem że znalazłem w umowie sześć błędów ;))

Dla porównania w wypadku kredytu w hipotecznego w BPHPBK nie ma prowizji od
          wcześniejszej spłaty o ile spłaca się do 10 000 PLN za jednym razem lub
          zaawizuje się spłatę na datę spot.
          no comments

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka