IP: 89.108.223.* 02.12.08, 17:48
www.wyhacz.pl/Wyhacz/1,88542,6015804,Wielka_wpadka_Alior_Banku__Manipulacje_taryfami_czy.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Adacho Re: Allior IP: *.chello.pl 02.12.08, 18:24
      Jeżeli chodzi o karty kredytowe to Alior zawiódł mnie na całej
      linii. Najpierw wymagali całej masy dokumentów, łącznie z wyciągami
      za 3 miesiące, zaświadczeniu o zarobkach (koniecznie na ich druku,
      kórego nie było na ich stronie), wypełnieniem wniosku tak
      szczegółowego, że brakowało tylko numeru buta. Następnie ich
      analityk wydał decyzję negatywną. Po prostu, żadnych propozycji,
      zwykłe NIE. Dodam, że BIK jest czysty jak łza, zarobki godziwe. Mam
      inne karty ale żadna nie zadłużona poza grace period. No po prostu
      kochają klienów, gratuluję "kultury bankowości". Gdyby nie bardzo
      miła pani w oddziale w Gdyni to założone przy okazji konto
      zamknąłbym z szybkością światła. WSTYD. Nie polecam nikomu tego
      banku i jego kart...
      • n78_gdynia Re: Allior 09.12.08, 03:02
        kolego zgadzam sie z toba w 100& odnisnie gdynskiegon oddzialu Alior Banku jesli
        mowa o oddziale ul.Starowiejskiej odwiedziem ten rekonansowo, pelna porazka , iz
        Alior
        Bank to bank dla naiwnych, osoby obslugujace w bynajmniej gdynskim oddziale
        banku Alior na ul.Starowiejskiej sa kompletnie nie przygotowane do obslugi
        klienta biznesowego, ktory napewno juz wie duzo na temat lokat, pozyczek,
        inwestycji, malo to kobiety w gdynskim Alior banku robia duze oczy kiedy
        zadajesz im pytania na temat pozyczek , czy inwestycji , na pytanie jakie jest
        RRSO do kredytu konsumpcyjnego na kwote np.20 tys , nie bardzo wiedziala o czym
        do niej rozmawiam i probowala mi wcisnac informacje , ze RRSO nie jest mi
        potrzebne do poznania faktycznych kosztow kredytu dlatego ze oprocentowanie
        nominalne jest tym wskaznikiem , absurddddddddd !!!!
        zapytalem ja ze jesli nie wie o co ja pytam niech sie dopyta na infolini i
        powiedzialem to w gesti zartu , ku mojemu zdziwieniu zlapala za telefon i
        zadzwonila , tym samym dala mi znac jak Alior bank jest przygotowany do obslugi
        klienta , 10 minut wisiala na sluchawce i nikt nie podniosl jej z drugiej
        strony, powiedzialem aby sie nie klopotala, gdyz nie mam tyle czasu aby na
        podstawowe pytanie o RRSO kredytu czekal dluzej anizeli juz 10 min , skandal!!!!!
        malo to zawolala kolezanke , jak sprawdzic to na kalkulatorach banku gdyz ona
        tam takiej funkcji jak RRSO nie widzi , kolezanka powiedziala zeby nie
        korzystała z kalkulatorow bo i tak nie dzialaja i to sie nazywa instytucja
        zaufania publicznego.
        smiech i skandal Alior bank , odradzam kazdemu do powierzenia temu bankowi
        swoich oszczednosci, malo to linia kredytowa w Alior banku oprocentowana jest na
        16% czy oni na glowe upadli wchodzac na rynek chcac przyciagnac klientow ich max
        powinien byc na 10% , nie 16% !!! smiech na sali , dla przykladu podam w
        multibanku 13,45% , kolejny bank Kredyt Bank 9,99% , wiec pytam dyrekcje Alior
        Banku tu na forum oficjalnie czy sa o zdrowych zmyslach proponowac linie
        kredytowa na 16% ??????????????
        Alor bank mozna okreslic jednym slowem SKANDAL !!!!polskiej bankowosci
      • Gość: Mlody Re: Allior IP: *.chello.pl 21.12.08, 11:05
        Identycznie miałem, zarobki kilka średnich kraj. bik czyściutki
        jedna karta w innym i pszybka odpoiedź nie bo nie
        • Gość: Mugambo Re: Allior IP: *.dsl.bell.ca 12.06.09, 14:50
          Kredytodawca tak naprawde jest zainteresowany aby kredytobiorca
          placil odsetki od swojej karty kredytowej. Panial?
    • jan-w Re: Allior 02.12.08, 18:43
      To ta "Wyższa Kultura Bankowości" z ich reklam ;-)
      Co prawda nie są wyjątkiem. Jeden z innych nowych w Polsce banków także ciągle
      zmienia zasady korzystania ze swojej karty kredytowej zamieszczone na swojej
      stronie internetowej.
      Dlatego wolę sprawdzone, działające przynajmniej od kilku lat banki, niż
      kosztowne dla klientów erupcje pomysłów młodych wilków chcących szybko wykazać
      się przed szefami wynikami.
      • Gość: Kinga Po co wogóle pchacie sie do Aliora? IP: 89.108.200.* 09.12.08, 14:29
        Mało to banków w polsce jest?no chyba ze daliscie nabrac sie na ich
        reklamy-jesli tak to cos z wami nie tak;-/
        • annabest Re: Po co wogóle pchacie sie do Aliora? 09.12.08, 19:16
          wg mnie jako nowy bank wchodzący na rynek- teraz powinno tam być
          korzystnie... póki nie nałapią klientów
          annabest@gazeta.pl
          • n78_gdynia Re: Po co wogóle pchacie sie do Aliora? 21.12.08, 13:13
            jak korzystnie czy nie czytales powyzszych postow , klientow jeleni znaczy sie ,
            takiej obslugi w instytucji zaufania publicznego jakim jest bank jeszcze Polska
            nie widziala, kompletnie nie wiedza jesli zapytasz chociazby o kredyty , dziwie
            sie gdzie ci ludzie wczesniej pracowali napewno nie w banku wczesniej
            • Gość: nowy klient Re: Po co wogóle pchacie sie do Aliora? IP: *.radom.pilicka.pl 11.06.09, 07:53
              moi mili, czytając Wasze żale i pretensje na Alior wyciagam wnioski że to nie
              wina Banku a jego pracowników. Spytasz innego pracownika to się dowiesz;) Tak
              jest w każdym Banku, Szpitalu, Szkole, Urzędzie wszędzie jest mnóstwo
              niekompetentnych pracowników. Ja na przykład na obsługe w Radomiu nie narzekam.
              Rzeczowo i prosto dostałem informacje i odpowoedzi na wszystkie pytania.
              Załozyłem konto indywidualne w Alior, bo: wszystkie bankomaty 0 zł, prowadzenie
              i obsługa konta 0 zł, nocna lokata tez duży plus - przy 10000 zł na koncie - 23
              zł /mies na czysto. Jedyna opłata to 3 zł za karte. A no i najważniejsze,
              przelewy gratis....sprawdźcie oferty Kredyt Banku, PeKaO, czy PKO BP...ja
              sprawdziłem no i jestem w Alior, pozdrawiam
              • jan-w Re: Po co wogóle pchacie sie do Aliora? 11.06.09, 14:29
                Po co trzymać 10 tysięcy złotych na symbolicznie oprocentowanym koncie?
                Bez sensu. Żaden interes.
                A co do wszystko za darmo, zapomniałeś napisać o opłatach ;-)
                www.aliorbank.pl/resources/res/repozytorium_dokumentow/klienci_indywidualni/toip/toip_konta_osobiste.pdf
                Np o opłatach za przelewy. Także o opłatach za SMS i innych. Karta nie kosztuje
                3 złote, ale 36 złotych (3 zł to jak dobrze wiesz opłata za każdy miesiąc). W
                ten sposób można też napisać że kosztuje tylko 10 groszy. Dziennie! :-)
                • Gość: nowy klient Re: Po co wogóle pchacie sie do Aliora? IP: *.radom.pilicka.pl 12.06.09, 07:13
                  zgadza się, 36 zł rocznie to koszt prowadzenia konta plus za smsy 30 groszy,
                  chociaż mnie akurat te 10 darmowych miesięcznie wystarcza z powodzeniem...
                  proszę przelicz koszt prowadzenia konta podobnego np w kredyt banku, na dzień
                  dobry płacisz 7 zł / miesiąc za prowadzenie rachunku o innych opłatach nie
                  wspomne, pozdrawiam
                  a jeszcze jedno te 10 000 zł to na bieżące wysdatki, gdzie lepiej je trzymać ???
                  w domu? czy zakopać przy psa budzie?;)
                  • jan-w Re: Po co wogóle pchacie sie do Aliora? 12.06.09, 15:42
                    10 tysięcy przejadane przez miesiąc nie daje odsetek od 10 tysięcy trzymanych
                    przez miesiąc. Daje grosze.
                    36 złotych za kartę to nie są 3 złote. 36 złotych to koszt tylko samej karty,
                    nie koszt prowadzenia konta. 30 groszy kosztuje każdy sms powyżej 10 zdarzeń.
                    Czyli dochodzi kolejne kilkadziesiąt złotych rocznie. Przelewy i zlecenia
                    robione w banku przez telefon są obłędnie drogie. Jeżeli ktoś robi reklamę
                    jakiemuś bankowi powinien chociaż trochę szanować inteligencję czytających
                    forum. Traktując ich jak idiotów zniechęca ich przecież do reklamowanego przez
                    siebie towaru ;-)
                  • Gość: edi Re: Po co wogóle pchacie sie do Aliora? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.09, 10:10
                    zanieśc do Euro banku 6,06%
                    • Gość: Mugambo Re: Po co wogóle pchacie sie do Aliora? IP: *.dsl.bell.ca 22.06.09, 21:34
                      Get-in czy Get-out daje 7% ... desperka?
      • Gość: Ninaaaaa Re: Allior IP: *.ver.abpl.pl 26.06.10, 21:31
        Allior Bank w ogóle nie ma żadnej kultury!!! ja mam nieco inny przykład, ale
        powinno to dać do myślenia. Otóż byłam na rozmowie w Allior Banku w Krakowie i
        to całkiem nie dawno. Cały proces rekrutacji jaki oni prowadzą to jakaś kpina.
        Na pierwszym spotkaniu z Panią z działu HR zostałam poinformowana, że rekrutacja
        składa się z trzech etapów: I rozmowa z nią, II rozmowa z kierownikami działu,
        III rozmowa z dyrektorem. Udało mi się dojść do III etapu i pełna optymizmu
        myślałam, że to już koniec. Niestety nic bardziej mylnego - Pan dyrektor nam
        oświadczył, że po tym będzie kolejny etap. Jakby tego było mało osoby, które nie
        miały doświadczenia w bankowości ( w tym ja) pragnę podkreślić, że nie było ono
        wymagane - dostały jakieś kretyńskie zadanie domowe, które należało wysłać na
        adres mailowy pani od HR. Cały dzień spędziłam nad tym badziewiem i wysłałam tak
        jak proszono i tu ślad po nich zaginął. Minął kolejny tydzień, a oni nawet nie
        raczyli mnie poinformować czy tak czy nie. Pomijam już fakt, że każda rozmowa
        odbyła się z co najmniej godzinnym opóźnieniem. Więc po takim doświadczeniu
        dochodzę do wniosku, że nie można ALLIOR banku traktować poważnie i współczuje
        ludziom, którzy mają w tym banku kredyt bądź też rachunek. Jest to moim zdaniem
        bardzo nie profesjonalne i nieludzkie traktowania ludzi, którzy robią sobie
        nadzieję, że uda im coś zmienić i czekają na odpowiedź od potencjalnego
        pracodawcy. Powinnam się chyba cieszyć, że w końcu nie zostałam przyjęta.
        Pozdrawiam.
    • n78_gdynia Re: Allior 25.12.08, 21:23
      kolego ciesze sie , ze szeroko o perfekcyjnie opisales oszustwa tego banku , tak
      czy inaczej Pomorski team Negocjacyjny , po swietach chcialby skierowac sprawe
      oszustw do prokuratury czy mozemy za twoim pozwoleniem wskazac sie jako jednego
      z wielu swiadkow , ktore wskazemy jako ofiary banku , graja nie czysto i nalezy
      w Naszej Plosce walczyc z oszustwami, bedzie sie nam zylo lepiej i wygodniej ,
      bez kanciarzy na rynku ?
      • Gość: easy_rider Re: Allior IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.08, 22:47
        a co to wogule ten Alior i skont sie on wzioł? jak nic pasuje mi tu
        pewien cytat:

"nie jest wielką sztuką okraść bank, dopiero wielką sztuką jest
        założyc bank"
        • Gość: bielszczanin Re: Allior IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.12.08, 18:57
          Czy ktoś mi w końcu może realnie prawdziwie wyjaśnić to oprocentowanie 11%? Niektórzy mówią że w praktyce to 5,5%, na stronie ich pisze że w praktyce to 7% czyli tyle samo co Polbank a to dla tego że poniżej 16000 nie jest liczony podatek Belki. Więc powiedzcie tak:
          Polbank 7%
          Alior Bank ? %
          • Gość: trzemesnia@o2.pl różnica jest minimalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 22:22
            ale wg mnie na korzyść Polbanku: tu masz 7% - podatek belki + 5,67 - a w Aliorze
            wychodzi mi równo 5,5 - tak śledząc ich dopisywane u mnie odsetki: przy 2 tys.
            to 30 gr. miesięcznie - więcej w Polbanku (choć nie wiem,czy w praktyce nie
            straci się przy dokładniejszym obliczeniu podatku belki przy miesięcznej
            kapitalizacji odsetek)
            • Gość: re trzemiesnia Re: różnica jest minimalna IP: *.chello.pl 30.12.08, 22:39
              tak dzien do dnia wyjdzie ci w aliorze 5,5% ale dzieki temu ze codziennie
              dopisuja ci odsetki a nastepnego dnia licza lokate od tych odsetek to w skali
              roku wyjdzie ci jakies 5,71 [bo trzeba pamietac o 0,1% na ror, poza tymi 11 na
              lokacie on] czyli wyjdzie +/- tyle ile na 7% na normalnych zasadach [miesieczna
              kapitalizacja]
              • Gość: Mugambo Re: różnica jest minimalna IP: *.dsl.bell.ca 12.06.09, 15:02
                Czytajac te wyliczenia czlowiek dochodzi do smutnych wnioskow. Nie
                dosc, ze klienci w POmrocznej sa dojeni jak mleczne krowy, to
                jeszcze oferty bankowe nie sa nawet jasno sprecyzowane. Porarzka!
                • junk92508 Re: różnica jest minimalna 22.07.09, 20:42

> jeszcze oferty bankowe nie sa nawet jasno sprecyzowane. Porarzka!

Na szczescie ortografia jest...

• Gość: pidi Re: różnica jest minimalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 01:49
                    haha dokładnie. Twoja ortografia to niestety porażka.. ja jestem w alior banku.
                    oddział w łodzi na piotrkowskiej. obsługa rewelacja, wyszkoleni, kompetentni i
                    niesamowicie sympatyczni pracownicy.
                    • Gość: He he Re: różnica jest minimalna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.09.09, 22:01
                      Pan chyba dyrektor z tej placówki-jakby ktoś z "góry" czytał he he
                      Wazelina........
                      • Gość: kosmiks Re: różnica jest minimalna IP: *.play-internet.pl 06.05.14, 18:30
                        zastanaowcie cie wszystcy o co co tu chodzi ? myslcie prosze , nic wiecej nie podpowiadam , pozdrawiam wszystkich szczęśliwych haha pozdrawiwiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka