Dodaj do ulubionych

Banki wywożą pieniądze za granicę?

IP: *.adsl.alicedsl.de 28.03.09, 20:19
Co to oznacza?
"do nich nalezy 80%polskiego systemu bankowego"
czy to 80%komputerow i krzesel w bankach czy 80% kapitalu finansowego?
KOLEJNIE
"juz bylo wiadomo,ze rok 2007 okazal sie dla bankow wyjatkowo udany"
TO CHYBA JASNE CO NIE-bo wowcza rzadzil PIS a nie bandy POciotkow,tzw.
lodziarnia itd,itp.
Piszac artykul prosze wyrazac sie jasno i dobitnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: roti źle postawione pytanie!!!! IP: *.chomiczowka.waw.pl 28.03.09, 20:32
      powinno być ile już wytransferowali kasy? wystarczył przejechać się
      na grzybowską gdzie makarony co tydzień walizkami przez ostatnie lata
      regularnie wywozili kase do mediolanu. Niestety tusk z balcerowiczem
      wyprzedali cały sektor za psi grosz a teraz nic nie mogą zrobić;
      biedny chory kraj który nad niczym już nie apnuje i nic nie może
      jesteśmy białymi niewolnikami na czele których stoi naczelny leń III
      RP herrober Tusk!!!
      • wlodekzpoznania dzięki takim ksenofobicznym durniom jak Ty mamy to 28.03.09, 20:43
        co mamy, czyli 2 lata rządziła banda nieuków, którzy nie wprowadzili Polski do
        EURO, zaniechali ratowania Stoczni, dopuścili do rozpasania żądań płacowych
        górników i Prezydenta, który nie wprowadził MIFID, dzięki czemu 6 (słownie:
        sześć) banków, a nie wszystkie transferuje duże środki zagranicę, gdyż obłowili
        się na opcjach.
        • wlodekzpoznania ING-Śląski,Citibank,BRE/mBank,Mil lenium,Raiffeisen 28.03.09, 20:52
          i Fortis to banki, które wprowadziły szeroko i agresywnie opcje
          wysokolewarowane, gdy rynek na zachodzie się walił i każdy wiedział, że
          koniunktura w UE15 siądzie, a co za tym idzie spadnie eksport z Polski i odwróci
          się trend umacniania PLN wobec EUR. Te banki trzeba wystawić, by uczciwi
          bankowcy zauważyli, że uczciwość dla klienta polskiego się liczy. W tych bankach
          trzeba zamykać lokaty i konta, karty tych banków trzeba przenosić do innych
          banków, kredyty z tych banków rollować w innych bankach.
          • mirmat1 Sprzedajac banki lyberalowie zapewnili drenarz $$ 29.03.09, 06:56
            Jak powiedział Mayer Amschel Rothschild:
            “Give me control of a nation’s money and I care not who makes her laws.” W
            wolnym tłumaczeniu: Dajcie mi kontrolę nad pieniądzem danego narodu, a
            przestanie mnie obchodzić kto sprawuje w nim władzę.
            wlodekzpoznania napisał:
            > i Fortis to banki, które wprowadziły szeroko i agresywnie opcje
            > wysokolewarowane, gdy rynek na zachodzie się walił i każdy wiedział, że
            koniunktura w UE15 siądzie, a co za tym idzie spadnie eksport z Polski i odwróci
            się trend umacniania PLN wobec EUR. Te banki trzeba wystawić, by uczciwi
            bankowcy zauważyli, że uczciwość dla klienta polskiego się liczy. W tych bankach
            > trzeba zamykać lokaty i konta, karty tych banków trzeba przenosić do innych
            banków, kredyty z tych banków rollować w innych bankach.
            M: he, he, he konie juz wybiegly ze stajni a on chce zamykac brame.
            Doskonaly komentarz do obecnej sytuacji jest tu -
            Trzęsienie ziemi w bankowości
            tm, StockWatch.pl
            2009-01-23, ostatnia aktualizacja 2009-01-23 01:26
            gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,96284,6194181,Trzesienie_ziemi_w_bankowosci.html
            "Może to zabrzmi nacjonalistycznie, ale potrzebujemy polskich banków
            wspierających polską gospodarkę. Te "polskawe" skupione są na ratowaniu swoich
            zachodnich właścicieli i nie zwracają uwagi na otoczenie lokalne, które bardzo
            cierpi na zahamowaniu kredytow - podczas gdy banki mają (lub powinny mieć) dużą
            nadpłynność z zebranych rekordowych lokat. Tymczasem albo pieniądze te popłynęły
            już za granicę, albo problemy są tak monstrualne, że pieniędzy naprawdę nie
            wystarcza na łatanie dziur."
            • albatros007 Re: Sprzedajac banki lyberalowie zapewnili drenar 29.03.09, 09:38
              mirmat1 napisał:

> Jak powiedział Mayer Amschel Rothschild:
              > Dajcie mi kontrolę nad pieniądzem danego narodu, a
              > przestanie mnie obchodzić kto sprawuje w nim władzę.
              > wlodekzpoznania napisał:
              vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv
              w programie Lisa,Gronkiewicz Walc mowila o swoich racjach ze banki
              sa w dobrych rekach.Sprywatyzowala je by Polacy mogli spac
              spokojnie.Hahhahahah.W nagrode otumany tumany wybraly ja
              prezydentem Warszawy.Hahahahha.Teraz Warszawa ma sie w dobrych
              rekach bo jest Gronkiewicz.
              To nie liberalowei sprzedali banki.Zrobila to klika dla ktorej
              Polska to miejsce robienia kasiory,przekretow.
              Ta klika nie ma nic wspolnego z Polska,Polakami.Dla nich Polska to
              miejsce gdzie mozna oskubac narod nie tylko z kasiory,ale tez z
              godnosci.
              I ciekawe czy nazwa mnie antysemita?
              • Gość: Włodek z Poznania Polska już nie jest Polską * ;-) * IP: *.icpnet.pl 29.03.09, 11:39
                Jeśli Ci tu wszędzie kliki żydowskie się plączą pod nogami, czy też Ty się im
                plączesz pod nogami, to może się z tym pogódź.

Prawdziwa Polska jest w czworoboku między Czikago-Toronto-Nowym
                Jorkiem-Pittsburghiem. Tam mieszka 15 mln Polaków, którzy w sporej mierze myślą
                tak jak Ty.
                A tutaj? Tutaj w żydostanie jesteś maluczkim, zaplutym karzełkiem, ofiarą
                polskich kompleksów polskiej szlachto-hołoty. A ta zamiast zrozumieć, iż
                przyczyną porażki Rzeczpospolitej była jej anarchiczna "wolnoć_tomkowska"
                mentalność, która sprawiła, że 1710 obce monarchie urządziły z Polski poligon
                bez opłaty za dzierżawę i bez odszkodowań, a szlachta jedyne co wymyśliła to
                Konfederację Tarnobrzeską w 1714 by Królowi grać na nosie, ta zamiast to pojąć,
                przyjęła w ciemnocie swej tłumaczenia Jezuitów wówczas się w Polsce panoszących,
                że to wszystko wina Żydów. I do dziś w to wierzą. Antysemityzm w Polsce panoszy
                się dopiero od końca XVIII wieku, choć na Zachodzie znany był zjawiskiem od XV
                wieku. Jednak cały czas sprawia, że nie umiemy się uczyć, myśleć o ekonomii
                racjonalnie, że cały czas marnotrawimy sporą część naszej energii. Na szczęście
                ludzie na potęgę uczą się EKONOMII i już jesteście w mniejszości.
                To jest Polactwo, którego TU się nie szanuje. W Polsce nie szanuje się już
                głupotki zwanej ksenofobią.

Dlatego radzę Ci - wyprowadź się tam, gdzie się Ciebie będzie szanować za Twoje
                poglądy i będziesz mógł je głosić w ojczystym języku. Zorganizujcie się TAM,
                będzie was połowę tego co nas tu w Polsce, jak zrobicie to mądrze to powołacie
                Prawdziwą Polskę. Tyle, że ja w to niewierzę, gdyż Polactwo nigdy z nikim się
                nie zgodzi, kto coś umie, a słucha jedynie pieniaczy sączących łatwe
                psuedoprawdy i nienawiść. A tacy nie umieją budować. Bez datków imperium Rydzyka
                by zbańczyło...
            • Gość: Włodek z Poznania NIE polskim bankom, TAK dobrym bankom IP: *.icpnet.pl 29.03.09, 11:47
              Polska jaka dziś jest powstała dzięki wczesnym i późnym Piastom, wczesnym
              Jagiellonom, reformatorom 8 lat wolnej Polski między 1918 a 1926 i reformatorom
              z lat 1990-2008. Energia ich działań opartych na wyzwalaniu tolerancji,
              aktywności szerokich warstw społeczeństwa właściwym dla każdej ery gospodarczej
              w jakiej się znajdowali oraz negowaniu supremacji grup (stanów, klanów,
              Kościoła) sprawiła, że nawet słabsi zarządzający jak niegdyś słabi królowie, czy
              teraz rządy PiS nie popsuły nic kardynalnie. Jednak okres po Potopie Szwedzkim,
              gdy szlachta zaczęła się zamykać (stawała się też coraz biedniejsza), gdy
              przestano nadawać indygenaty był najczarniejszym okresem. Podobnym był okres
              ksenofobii antyżydowskiej w czasie zaborów, który sprawił, że Żydzi odsuwani
              przez Polaków zaczęli się zbliżać z zaborcami. W polskiej tradycji rozwój
              następował, gdy Polacy byli otwarci i mądrzy. Wolny rynek jest elementem
              naturalnym polskiej tradycji, ale nie powinien być traktowany jako dogmat,
              podobnie jak tolerancja. Stąd moja nietolerancja wobec rasistów i szowinistów w
              Polsce.

I dlatego chcę dobry banków, a nie polskich banków! Dlatego trzeba bojkotować 6
              banków, które polskiego klienta potraktowały jako żerowisko.
        • olias Re: dzięki takim ksenofobicznym durniom jak Ty ma 28.03.09, 21:33
          a co ma Euro do tego? rada - ogląd mniej tv, tv wysysa mózgi.
          • Gość: Włodek z Poznania Re: dzięki takim ksenofobicznym durniom jak Ty ma IP: *.icpnet.pl 29.03.09, 12:00
            od 15 lat żyję bez telewizora, a z internetem i prasą. I mam na te dwa media
            znacznie więcej czasu, jak i na myślenie.

Co ma z tym euro wspólnego? Pieniądze się transferuje nie do sakiewki, lecz po
            to by pracowały. W centralach banków nie powstały w kasach fizyczne dziury, a
            papierowe. Okazało się, że część pieniędzy papierowych w papierach wartościowych
            jest warta, tyle co papier. Ale tej dziury nie łata się ściągając skądś
            pieniądze, tylko trzeba wykazać się nowymi, korzystnymi lokatami (gotówka w
            bankowości nic nie znaczy - to nie portfele jakie nosimy ze sobą).
            W takim razie rodzi się pytanie w co zainwestować i czym pokryć wydatki. W
            sytuacji, gdy przewidywane było załamanie rynku przemysłowego w UE15 i
            antycypowany był spadek wartości PLN (pracując w belgijskiej firmie w Polsce w
            marcu robiłem już cenniki na importowane produkty zakładające osłabienie PLN,
            gdy ten wzmocnił się z 3,7 na 3,30, po czym dopiero runął, ale juz ROK TEMU
            wiedziałem, że osłabnie - spekulowaliśmy na 3,90-4,10), wartość lokat w polskich
            papierach skarbowych straciła by na wartości. Zatem dla banków najlepszym
            wyjściem było pozbycie się polskich papierów, a masowa skala osłabiła tak PLN
            jak widzimy. I re środki poszły na zakup innych aktywów, których wzrost
            podreperował bilanse.
            Co by zmieniło EURO? Eksport by siadł, ale PLN byłby już uwiązany. Nie byłoby
            żadnej zmiany walutowej, choć oczywiście firmy eksportujące przeżywały by te
            same problemy.

No i opcje też są tematem. Tematem, które w przypadku posłuchania kilku mądrych
            głosów w tym Balcerowicza mówiących o przewadze zysków nad stratami przy szybkim
            wprowadzeniu EURO.
            Stracilibyśmy na pewno na granicach, gdzie kupują Litwini i Słowacy. Ale za to
            moglibyśmy jeździć do Czech na zakupy, mając u siebie towary w takich samych
            cenach jak wcześniej, a tam były by jeszcze tańsze.
        • Gość: zenek Re: dzięki takim ksenofobicznym durniom jak Ty ma IP: 81.190.83.* 29.03.09, 12:34
          > co mamy, czyli 2 lata rządziła banda nieuków, którzy nie
          wprowadzili Polski do
          > EURO,

nie wytrzymałem...
          wiesz durniu co by było gdybyśmy weszli do korytarza ERM2 i obecnie
          w nim byli?????
          pomyśl co piszesz a nie powtarzasz frazesy "jest źle bo PIS nie
          walczył o euro"
      • Gość: le ming Re: źle postawione pytanie!!!! IP: *.aster.pl 29.03.09, 10:53
        > makarony co tydzień walizkami przez ostatnie lata
        > regularnie wywozili kase do mediolanu.

:-)))))))
        Alez ludzie na forach maja fantazje. Siedze i pekam ze smiechu.

> Niestety tusk z balcerowiczem wyprzedali cały sektor za psi grosz

:-))) Nastepny boski tekst. Co tam fakty - grunt to ze "Balcerowicz musi
        odejsc". :-)))))))))))))
        • Gość: Włodek z Poznania Re: źle postawione pytanie!!!! IP: *.icpnet.pl 29.03.09, 12:09
          Ja teraz za to wiem, dlaczego do połączenia Poznania z Rzymem doszło połączenie
          z Bergamo pod Mediolanem...
          ;-)
    • washington84 fundusze wroca 28.03.09, 20:50
      Fundusze wroca ale nalezy poczekac az do zalamania sie cen nieruchomosci (czyli
      masowych bankructw) i utraty wartosci firm ktore latwo bedzie przejac. To
      wlasnie za te wyprowadzone pieniadze inwestorzy z innych krajow beda mogli
      wykupic resztki polskiej gospodarki. Ile rat mozna nie zaplacic za mieszkanie
      aby bank upomnial sie o nieruchomosc? wedlug mnie 3 niezaplacone raty i brak
      pracy wystarcza aby stracic wszystko. Przyszlosc jest niezmiernie ciekawa bo
      pokaze czy moze istniec kraj w ktorym wszystko nalezy do obcych. Bedzie to
      odwrocenie sytuacji sprzed 1989 roku kiedy to wszystko nalezalo do tubylczych
      wlascicieli.
      • wlodekzpoznania buhahahaha!!! 28.03.09, 20:55
        Taaa. Do 1989 wszyyyystko należało do nas. Tyle tylko, że było nic nie warte :-)
        30% społeczeństwa nie skorzystało na transformacji w 1989 do dziś. Ta 1/3
        społeczeństwa popiera albo ekstremistów, albo waha się SDRP, AWS, SLD, PiS
        itd... I tej 1/3 należy się szacunek, gdyż Polacy żyją dostatniej, ale ta 1/3
        jest naszym wyrzutem sumienia. Dlatego jawnych bzdur ja przedmówcy w sumie nie
        powinno się wyśmiewać, lecz puszczać bokiem. Tylko co zrobić jeśli to takie
        zabawne? ;-)))
        • Gość: dzidek Re: buhahahaha!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.09, 21:52
          wlodekzpoznania napisał:

> Taaa. Do 1989 wszyyyystko należało do nas. Tyle tylko, że było nic
          nie warte :-
          I to w/g Ciebie nic nie warte już 20 lat wyprzedają. Może policzysz
          ile wpłnęło do budżetu za prywatyzację. Tylko musisz wziąć pod uwagę
          że sprzedawano za 10 a czasami 5% wartości.
          • Gość: e POpapranemu nie wytlumaczysz IP: *.bb.sky.com 28.03.09, 22:16

on tego nie widzi ile z tego 'nic' wplynelo,
            on nie widzi np PZU za ile jego idole POpchneli,
            on nie zauwazyl ze te banki ktore wymienil to wlasnie PO i
            POprzednicy UW,KLD sprzedaly z guru na czele/balcerkiem,
            on nie widzi ze bielecki kolega tuska premier teraz siedzi w PKO

POpaprancowi nie wytlumaczysz to sa gąbki,chlona propagande wodza i
            tvn-u za dawnie ciemni za komuny
            • Gość: Włodek z Poznania nigdy nie zagłosuję na PO, głosuję na UW IP: *.icpnet.pl 29.03.09, 12:03
              Nie lubię poglądów prawicowych, a PO to guzik nie liberałowie.

Nie wiem, czy ktoś z Was kupił coś kiedyś do 1989. Ja nic, gdyż nic nie było do
              kupienia. Ile to było warte? Ile warte były drogi, których asfalt rozpływał się
              w lipcowym słońcu? Wasze słowa są dla mnie niestety tylko sentymentalnymi
              pierdołami tych 30% sfrustrowanych.
              Ja zaś mam jeden argument - PKB Polski w 19 lat wzrosło 4-ro krotnie!!! No ale
              wiem, w ZUS i EUROSTAT też pracują sami Żydzi i eSBecy...
              • Gość: zenek Re: nigdy nie zagłosuję na PO, głosuję na UW IP: 81.190.83.* 29.03.09, 12:42
                policz kurna ile wzrósł dług
                policz ile majątku sprzedano
                będziesz wiedział czemu PKB wzrósł

kto kurka postawił KGHM?
                to odbudował kraj po wojnie?
                kto postawił Orlena czy jak tam to się wcześniej nazywało?
                kto postawił elektrownie?

i teraz mi powiedz co zbudowano przez ostatnie 20 lat?
                gdyby nie ta "nic nie warta spuścizna po komunie" jak myslisz czy
                dałoby się podnieść PKB???
                obency wzrost PKB jest mozliwy tylko i wyłacznie dzięki
                infrastrukturze którą postawiono za komuny
                niestety obencnie zamiast infrastruktury rosną długi

p.s. nie jestem zwolennikiem komuny, ale jak czytam że wtedy
                wszystko było "be" a teraz wszystko jest cacy...
          • Gość: le ming Re: buhahahaha!!! IP: *.aster.pl 29.03.09, 10:55
            > że sprzedawano za 10 a czasami 5% wartości.

No. A czasami to wrecz za 0,0005% :-))) Znasz jeszcze jakies fajne zarty modne
            wsrod pisiakow?
            • Gość: Włodek z Poznania Re: buhahahaha!!! IP: *.icpnet.pl 29.03.09, 12:05
              ...i niech potem jeszcze dziennikarze Rzeczpospolitej opowiadają, że PO przejęło
              elektorat SLD po 2005. Ten cały elektorat przeszedł na PiS.
              • Gość: Włodek z Poznania Re: buhahahaha!!! IP: *.icpnet.pl 29.03.09, 12:08
                Oczywiście miałem na myśli ten roszczeniowy millerowski elektorat, który SLD
                wyniósł w 2001, gdyż ideowa lewica poparła już SLD w latach 90-tych, również (w
                głównej mierze) ta o solidarnościowym rodowodzie jak Celiński.
    • Gość: kl Chciałem wpłacić do polskiego banku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 20:50
      W BOŚ stopy zmienne , w Banku Spółdzielczym oproncentowanie nieco lepsze , ale drobnym drukiem - stopy zmienne .
      W PKO BP za pełnomocnictwo chcą 15 zł ....
      Więc wywieżli moje pieniądze za granicę ...
    • olias Banki wywożą pieniądze za granicę? 28.03.09, 21:32
      "polskie" elity należy wytłuc. w pierwszej kolejności tych którzy
      opchnęli polski system bankowy za 2 mld wmawiając licznym kołkom że
      najlepiej jak banki będą w obcych rękach.
      ciekawe ilu kołków przyzna się dziś przed samym sobą że w to
      wierzyło?
      • Gość: e Re: Banki wywożą pieniądze za granicę? IP: *.bb.sky.com 28.03.09, 22:21
        a te POpaprane GĄBKI dalej w to wierzą.

banki sprzedano za KNOW-HOW (pamietam jak balcer tlumaczyl),czy to
        znaczy ze guru! nie wiedzial ze bank ma dawac kredyt na wyzszy
        procent niz brac kase na lokate ?

PS.
        teraz wiemy co to jest zachodnie KNOW-HOW (opcje,transfery,kasowanie
        za byle bzdet,nawet za prowadzenie konta-na zachodzie nie do
        pomyslenia a jesli juz to ma za to ubespieczenie lub cos innego....

POpapane GĄBKI ,ale wyksztalcone! buahaha
    • Gość: cvc a Nestle Polska?? Ci dopiero wywożą kupę forsy do IP: *.ostnet.pl 28.03.09, 22:10
      Szwajcarii, nie patrzą na nić, zaniżają zyski ile sie da
    • Gość: gaga z Polski Które Polskie banki do spalenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 22:13
      Ja zaczalbym od BZWBK. TO przez ich reklame polska przegrala dzis w
      Belfascie. TO najgorszy bank na rynku dlatego teraz zaczeli sie
      reklamowac.
      • Gość: Włodek z Poznania Re: Które Polskie banki do spalenia? IP: *.icpnet.pl 29.03.09, 11:22
        Tak? Od 1998 miałem konta (mam zawsze dwa konta i jedno biznesowe, gdy prowadzę
        działaność) w 14 bankach. Tak się składa, że BZ WBK jest jednym z 3 najlepszych
        z mojego punktu widzenia, a korzystam z kont, funduszy, kart. Mam w nim konto
        już od 2002 roku, a z drugim pielgrzymuję od banku do banku.

Bezbłędna prawie jest obsługa internetowa. Do filii zaglądam nie częściej niż
        dwa razy do roku. I jak się zorientować łatwo po moich słowach, skoro miałem
        konta w 14 bankach, to nie pracuję dla BZ WBK :-)))
        Nie będę pisać jakim bankom wystawiłbym złe świadectwo, gdyż z niektórymi miałem
        kontakt nawet 9 lat temu, więc mogło się zmienić coś w tych najbardziej
        negatywnych przypadkach (najlepszym dowodem to niezła ponoć jakość obsługi w PKO
        BP i ostatnio bardzo dobra w PEKAO SA, które parę lat temu były...hamm...za
        murzynami ;-)
    • Gość: joanna DOJA POLSKE ! IP: *.access.telenet.be 28.03.09, 22:23
      Doja Polske i Polskie spolecznstwo, grabiez w bialy dzien.... jak
      sluzby bezbiecznstwa, KNF, Polski rzad mogly do tego dopuscic?
      jak Polska mogla pozwolic sobie na wyprzedanie sektora bankowego?
      nie ma sie sektora bankowego nie ma sie gospodarki!
      "to wola o pomste do nieba"
    • Gość: abc Banki wywożą pieniądze za granicę? Głupie pytanie IP: *.gprs.plus.pl 28.03.09, 22:28
      Nie wyworzą tylko przelewają-to już dawno wiadomo.Każdy kraj czy
      firma broni swoich interesów-poza Polską.Balcerek pod dyktando UE
      chciał i sprzedał za grosze polskie udziały w polskich bankach a
      teraz mamy tego efekty.Jak babcia ukradła w supermarkecie kostkę
      masła to aż chuczało w mediach,a jak ktoś otrzyma gigantyczną
      łapówkę i sprzedał firmę dobrze prosperującą to nikt nic nie wie i
      nie jest ścigany (albo otrzymał w dowód wdzięczności dobrą posadkę
      za granicą)Otake mamy Polskę
      • Gość: e malo tego IP: *.bb.sky.com 28.03.09, 22:41
        kazdy wie kto sprzedawal a i tak POdjął taką a nie inną decyzje i
        dalej są przy korycie
        • Gość: lk Re: malo tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 12:25
          Gość portalu: e napisał(a):

> kazdy wie kto sprzedawal a i tak POdjął taką a nie inną decyzje i
          > dalej są przy korycie

Janusz Lewandowski - eurodeputowany
          Jerzy Buzek - euro...
          Maniek Krzakleski {tylna kanapa} - kandydat na euro....
          Kto tam jeszcze ...
    • Gość: Menschenfresser Banki wywożą pieniądze za granicę? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.03.09, 22:30
      > z polskich banków
      > do zachodnich właścicieli(sic)
      i wszystko juz jasne, albo o co chodzi ?
    • Gość: brzuchacz Kto sprzedał banki winien być skazany... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 22:33
      na bardzo długie więzienie.
      • Gość: lewy-prawy nikt nie zostanie ukarany my mozemy tylko IP: *.gprs.plus.pl 28.03.09, 22:40
        ponarzekać.Ale wnioski trzeba wyciągnąć i nie głosować na ludzi
        którzy działają brew interesom Polski.Ludzie którzy dopuścili się
        tych naduzyć i tak nie poniosą kary bo mają znajomości,układy i kasę
        • Gość: boczek Re: nikt nie zostanie ukarany my mozemy tylko IP: *.gprs.plus.pl 28.03.09, 22:47
          I pomyśleć że partia PO ma poparcie 49%, ludzie myślcie to przecierz
          was dotyczy.
      • Gość: i ? Re: Kto sprzedał banki winien być skazany... IP: *.bb.sky.com 28.03.09, 22:47
        przecież POprane GĄBKI intelektualne,ale wyksztalcone !
        wybraly ich do rzadzenia,
        Wladzy sie nie karze,to wladza mozeukarac.Tylko PO co i tak
        jestescie golodupce albo bedziecie jak bank zapuka /komornik
    • Gość: mocherowy ninja a komisja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 23:21
      a komisja do spraw banków działała bezprawnie i została rozwiązana.
      wała czy chwała tusckowi
    • kira43 Łukaszenko lepszym ekonomistą od balcerowicza 28.03.09, 23:29
      Pamiętam jak w wywiadzie dla Wiadomości z roku 2000 Wielki Wizjoner białoruskiej
      gospodarki przepowiedział dokładnie to co dziś mamy w naszym kraju.
      Może zamieńmy tuska na Łukaszenkę jest od niego mądrzejszy wyższy i nawet
      przystojniejszy. Nasz mały donek może czyścić mu buty i nosić za nim
      peruwiańskie ponczo.
      • Gość: filozof Re: Łukaszenko lepszym ekonomistą od balcerowicza IP: *.bb.sky.com 28.03.09, 23:38
        'nasz' maly donek jest ustawiony na POkolenia,a dzieki POrowatym
        gąbczastym 'wyksztasztalciuchom' nietykalny.
        wiara w wodza jednak nie jest bezplatna,rata kredytu nieublagana!

dziekujemy
      • Gość: kiril Łukaszenko ?????? IP: *.chello.pl 29.03.09, 00:48
        Po co zamieniac? Po prostu przenies sie tam. Bedziesz zyl dostatnio
        i bogato z dala od tego calego liberalnego bagna.
        • Gość: misio Re: Łukaszenko ?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.09, 13:19
          a ty może przenieś się do Izraela, bo tylko takim jak ty wisi co z tym krajem
          się stanie.
      • Gość: Włodek z Poznania Zasil polonię białoruską! Życzę powodzenia! IP: *.icpnet.pl 29.03.09, 12:11
        I będę się zrzucać w dalszym ciągu na paczki...
    • sselrats Banki wywożą pieniądze za granicę? 29.03.09, 03:11
      "polski system bankowy nie jest zabezpieczony" A co to jest polski
      system bankowy? Nie ma czgos takiego bo jak w artykule jest
      napisane, 80 procent bankow nie nalezy do Polski.
    • Gość: emigrant Nigdy nie trzymalem pieniedzy w Polskim banku IP: *.159.26.2.Dial1.Chicago1.Level3.net 29.03.09, 07:32
      Mam oszczednosci w banku lokalnm w ameryce i jeszcze nie
      zbankurtowal. Nie placa zadnych odsetek od oszczednosci.
      Wyplacilem wszystko i zainwestowalem w dom. Co do pozyczenia
      pieniedzy to niemozliwe. Jak bylem w Polsce w lecie rok temu
      to wszedzie wisialaly reklamy na bankach ze pozycza pieniadze.
      Weszlem do banku i zapytalem. Powiedzieli mi ze moge nawet
      pozyczyc do 100 tys zl na moje dochody. Ale nie wziolem pieniedzy
      i dobrze. Jest jedna zasada w bankowosci:
      DOBRA RADA NIE POZYCZAJ. JESZCE LEPSZA NIE ODDAWAJ.
      Wziolem kilka kart w USA i nic im nie oddalem.
      Teraz wszystkie banki w ameryce bankrutuja. Jak zbankrutuja
      to sie o pieniadze nie beda pytac. Mialem ok 70,000 $ na kartach.
      Wszystko ulokowane w domu w ameryce. Zyje z gotowki.
      • Gość: julia Re: Nigdy nie trzymalem pieniedzy w Polskim banku IP: *.vast.net.pl 29.03.09, 10:47
        "Emigrant" natomiast w Polsce jest tendencja odwrotna. trzymamy
        gotowke w banku / wiekszosc spoleczenstwa / i jak sie okazuje, wcale
        ich nie trzeba dokapitalizowac. spoleczenstwo ich dokapitalizowalo /
        chodzi o niektore banki /. nie trzeba nam tez pobierac kart
        kredytowych w sklepach hiper. kupujemy tyle, na ile nas stac, a
        Tobie te dlugi w USA napewno nie odpuszcza.
    • Gość: egzekutor Banki IP: *.icpnet.pl 29.03.09, 08:36
      Czas najwyższy rozliczyć wszystkich"polityków' ostatniego
      dwudziestolecia,którzy z sejmu zrobili kabaret a z nas tłuszcze.Czas
      zając sie wpływami kleru,który własnie nic innego nie robili(i robi)
      jak ograbianie kraju.Wpuscili swiadomie całe spoleczeństwo w
      maliny,wybierając p-osłów,prezydentów,wpływając na wszystkie komórki
      Państwa poprzez kapelanów(wojsko,straż graniczna itd)
    • albatros007 Gronkiewicz sprzedala banki.o czym tu mowimy! 29.03.09, 09:16
      wielokrotnie tez zapewniala ze banki sa w dobryh rekach.
      nie jestem pewien czy obok Polski jest jeszcze jakikolwiek kraj na
      swiecie ktory nie ma swoich bankow.
      rzecza oczywista jest ze Polska stala sie intratna dla finansowych
      manipulatorow.
      a gdzie teraz jest Gronkiewitz Walc?
      niech powie Polakom ze banki sa w dobrych rekach....
    • Gość: bm To napiszcie gdzie sa te pieniadze naplywajace IP: 89.241.218.* 29.03.09, 10:09
      rzekomo z zagranicy i nie wydawane w postaci kredytow. Banki
      trzymaja je w zlotowkach w czasie gdy zlotowka spada ? A ich zysk
      rosnie ? W jaki sposob ? Znam technike mieszania poprzez zarzucanie
      oponentow mnostwem bezsensownych liczb wiec artykul wyraznie ma na
      celu mendzenie a nie wyjasnienie
      • renifer77 Re: To napiszcie gdzie sa te pieniadze naplywajac 29.03.09, 14:17
        Technika mieszania w celu mendzenia to jedyne co wielu Polaków zna. Nic dziwnego, że potem czują się nabici w butelkę.

Nie po właściciele banków w Polsce, sami przechodzący problemy na swoich rynkach, udzielają pożyczek swoim spółkom w Polsce, by te udzielały na lewo i prawo kredytów przedsiębiorstwom oraz konsumentom w okresie spowolnienia / kryzysu. Pożyczki otrzymane z grupy finansują aktywa banków w Polsce, których jakość w ostatnim okresie się pogorszyła. Środki pochodzące z pożyczek od właścicieli lokowane są w papiery dłużne NBP albo rządu, które są traktowane przez nadzór bankowy jako mniej ryzykowne niż kredyty gospodarcze i konsumpcyjne; tym samym m.in. poprawiają współczynnik wypłacalności banków w Polsce. Jest to korzystne rozwiązanie np. dla tych którzy trzymają swoje oszczędności w bankach w Polsce ponieważ ryzyko upadłości banku i tym samym utraty depozytu (ew. ponoszenia kosztów jego gwarantowania przez BFG) jest mniejsze.
    • Gość: człowiek Banki wywożą pieniądze za granicę? IP: *.aster.pl 29.03.09, 10:41
      USA. FED jest prywatną organizacją pożyczającą pieniądze rządowi USA tworząc je
      z niczego. FED jest własnością:
      Rothschilds of London and Berlin
      Lazard Brothers of Paris
      Israel Moses Seaf of Italy
      Kuhn, Loeb & Co. of Germany and New York
      Warburg & Company of Hamburg, Germany
      Lehman Brothers of New York
      Goldman, Sachs of New York
      Rockefeller Brothers of New York

Ale w Polsce sytuacja wygląda o tyle lepiej, że pieniądze pożyczane przez banki
      nie są z powietrza, tylko z cyklu gospodarki światowej. Tylko USA tworzą
      pieniądze z powietrza. Ciekawe że akurat dolar jest najpewniejszą walutą hehehe.
    • Gość: pytanie Jak KNF nic nie może to po co istnieje ? IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.09, 10:46
      prosi o dane z banków - a co otrzymuje to co banki chcą zechcą lub
      nie upublicznić paranoja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka