Dodaj do ulubionych

Deutsche Bank - konto dbNET

IP: *.cdma.centertel.pl 03.07.09, 12:39
Witam,

Deutsche Bank wprowadził do swojej oferty nowe konto. Podstawowe opłaty to:
* 0 zł za prowadzenie konta
* 0 zł za wypłaty we wszystkich bankomatach na całym świecie
* 0 zł za przelewy przez Internet
* 0 zł za wydanie karty.

A ile wynosi opłata miesięczna (roczna) za użytkowanie karty?? Bo szukałem na
stronie Banku ale nigdzie tego nie mogę znaleźć :(
Obserwuj wątek
    • dobralokata Re: Deutsche Bank - konto dbNET 05.07.09, 15:19
      Opłata wynosi 5 zł miesięcznie, ale bardzo łatwo jej uniknąć -wystarczy jedna
      transkacja miesięcznie.
      • Gość: viccy Re: Deutsche Bank - konto dbNET IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.09, 14:29
        tak, ale wtedy jest symboliczna opłata 1 zł, przynajmniej ja tak mam w Deutsche Banku.

A od kiedy jest to nowe konto bez opłat, hmmmm.... mi kasują za prowadzenie konta 8 zł/m-ce.
        • magda_mp Re: Deutsche Bank - konto dbNET 16.09.09, 11:13
          mi też właśnie ściągnęli 2x 1 zł. (dwie karty)
    • magda_mp Re: Deutsche Bank - konto dbNET 10.07.09, 11:42
      Czy wszystkie bankomaty należy rozumieć jako włącznie z bankomatami
      innych banków i instytucji finansowych? Chcę się upewnić.
      • Gość: tcjn Re: Deutsche Bank - konto dbNET IP: 160.83.42.* 15.09.09, 11:12
        Generalnie jest tak - konto za 8PLN to inne konto, dbNET jest
        faktycznie za friko pod warunkiem wykonania jednej trasakcji
        miesięcznie - jak dla mnie to żaden problem :)

Jesli chodzi o bankomaty to też sprawdzałem - faktycznie mają
        wszystkie za darmo. System transakcyjny to najbardziej newralgiczny
        punkt systemu, ale zależy kto czego potrzebuje, a raczej do czego
        się przywiązał, bo działa chyba wszystko co powinno tylko jakoś
        dziwnie :)

pozdro
        • Gość: leszekkpl Re: Deutsche Bank - konto dbNET IP: *.tvteletronik.pl 25.09.09, 16:55
          piszecie że pobierają symbolicznie 1 zł miesięcznie za 1 kartę, przy wykonaniu 1
          transakcji, a jaka to musi być transakcja, tzn. że musi być 1 przelew na własne
          konto, czy trzeba zrobić jeden przelew z własnego konta? czy to nie ma znaczenia?
          • krzysztofsf Re: Deutsche Bank - konto dbNET 26.09.09, 01:54
            W TOiP nie zauwazylem takiej "symbolicznej" oplaty, jesli chodzi o konto dbnet -
            a o nim mowa.

www.deutsche-bank-pbc.pl/index.php/l1/oplaty_i_prowizje_ind/l2/oplaty_i_prowizje_ind_3
            • krzysztofsf Re: Deutsche Bank - konto dbNET 26.09.09, 01:58
              Za to pobieraja niesymboliczna kwote 5 zl od ustalania limitow na karcie -
              osobno za bezgotowkowe osobno za gotowkowe. Czyli 10 zl w plecy za ustawienie
              (moze pierwsze bezplatne?) i po 5 zl za kazda zmiane.
              • Gość: kuri Re: Deutsche Bank - konto dbNET IP: 83.238.15.* 26.11.09, 09:28
                Pierwsze ustalenia bezpłatne, za zmiany płaci się 5.
                • krzysztofsf Re: Deutsche Bank - konto dbNET 26.11.09, 12:48
                  Gość portalu: kuri napisał(a):

> Pierwsze ustalenia bezpłatne, za zmiany płaci się 5.

Czyli jesli ustawimy bezpieczna karte z malymi limitami, a pozniej z jakis przyczyn, okresowo, lub na stale, bedziemy chcieli zmienic - to placimy.

Nieladnie.
                  W koncie online powinno to byc dostepne jako opcja bezplatna, samodzielnie modyfikowana w parametrach karty podpietej do konta.

przyklady
                  mBank , Nordea Spectrum.
                  • Gość: witek Re: Deutsche Bank - konto dbNET IP: *.net.upc.cz 30.01.10, 15:52
                    jest jeszcze ing i egrtin z darmowych, miejmy nadzieję, że konkurencja
                    przyniesie dodatkowe udogodnienia dla klientów.
    • Gość: internetka Re: Deutsche Bank - konto dbNET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.10, 15:04
      Konto internetowe dbNET jest całkowicie za darmo, jeżeli chociaż raz w miesiącu wykonasz jedną operację finansową kartą, np. wypłacisz pieniądze z bankomatu. Mam to konto prawie rok i nie zapłaciłam za nie ani złotówki. Do tego wszystkie bankomaty za free.
      Konto można założyć wyłącznie przez internet (nie w placówce banku), ale zakładanie konta przebiega bardzo sprawnie, przynajmniej tak było w moim przypadku.
      Więcej informacji, tabele opłat i prowizji na darmowe-konto.com.pl.
    • Gość: alex222 konto dbNET - moja opinia IP: *.koscierzyna.vectranet.pl 11.10.10, 11:50
      Hello
      Skuszony informacją o ipodach, złożyłem WNIOSEK o konto 16 sierpnia.Konto zostało otworzone dopiero w POŁOWIE WRZESNIA!!! W placówce dowiedziałem się że ipody były ale tylko przez pierwsze 2 dni bo liczba dostepnych sztuk wynosiła UWAGA 300!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SŁOWNIE TRZYSTA!!!!!!!!!!!
      POMIJAM FAKT naprawdę długiego czasu oczekiwania...Ale kiedy konto osczędnościowe po promocji w sierpniu i wrześniu oprocentowane na 5,05% spadło teraz do 4,05% to juz sie naprawdę wnerwiłem!!!

Takze wcale takie ekstra to konto w deutsche banku nie jest !
    • Gość: internetka Re: Deutsche Bank - konto dbNET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 19:19
      moim zdaniem jak dają konto za darmo i bankomaty za darmo, to się trzeba cieszyć, a nie liczyć, że jeszcze coś tam się dostanie...niektórym to nigdy dość
      ja jestem zadowolona z tego konta
    • Gość: konto4free Re: Deutsche Bank - konto dbNET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 14:37
      nie opłaty rocznej za użytkowanie karty
      nie ma opłaty miesięcznej za użytkowanie karty, jeśli w ciągu miesiąca zostanie zrealizowana przynajmniej jedna transakcja finansowa
      www.darmowe-konto.dlamnie.com/konto_internetowe_dbNET.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka