Dodaj do ulubionych

szanowni mieszkancy

IP: *.uznam.net.pl 25.05.11, 08:51
co sadzicie o wprowadzeniu kar finansowych za obnazanie sie na promenadzie,mam na mysli starsze panie siedzace na lawkach w stanikach,jak rowniez na placach zabaw dla dzieci w okolicy promenady,chodze z dzieckiem na plac zabaw i zawsze mnie trafia jak widze opalajaca sie babcie w bieliznie ani to apetyczne ani to przyjemne a to plac zabaw a nie plaza.idac popoludniu na promenade nie usiadziesz bo lawki rezerwuja chyba razem z wczasami.
jeli nie kary finansowe to chociaz my zwracajmy na to uwage moze sie zmobilizuja i nie trzeba bedzie ogladac brudnej bielizny w kazdym miejscu
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: szanowni mieszkancy IP: *.fn.pl 25.05.11, 09:23
      Jestem za, ale niechże ta kara będzie za bieliznę a nie za strój kąpielowy.
      Rozumiem, że starsze osoby nie są już tak piękne jak młode, ale też mają prawo do takiego odpoczynku.
      BRUDNEJ BIELIŹNIE MÓWIĘ STANOWCZE: NIE!!!!
      • Gość: iwona Re: szanowni mieszkancy IP: *.uznam.net.pl 25.05.11, 09:49
        wiesz wydaje mi sie ze gdyby nasze dziwczyny siedzialy na lawkach w strojach oj nie byloby problemu nie chce wywolywac wilka z lasu i wieszania na mnie psow ale nie moge tolerowac starszych pan na ławkach promenady w stanikach przeciez od tego jest plaza no dobrze niech beda wydmy,ale promenada ??
        • Gość: gość Re: szanowni mieszkancy IP: *.fn.pl 25.05.11, 11:04
          na tym forum na lincz zawsze można się załapać ;)

A tak serio to fakt, faktem, że te panie do miasta by tak nie poszły ;)

• Gość: maltry Re: szanowni mieszkancy IP: *.play-internet.pl 25.05.11, 18:59
          Rozumiem, że nastolatki paradujące po promenadzie w stringach lub króciutkich odsłaniających zbyt wiele szortach i bluzeczkach, są w porządku? ;P

A tak serio - mnie też delikatnie mówiąc zniesmaczają te starsze panie opalające się w majtach i stanikach, do tego w pozach hmmm... nasuwających dość jednoznaczne skojarzenia :/ Jakiś czas temu na muszli leżala opalająca się kuracjuszka rozkraczona dokładnie w kierunku wejścia z promenady :/
          • Gość: Papa Smerf Re: szanowni mieszkancy IP: *.uznam.net.pl 25.05.11, 22:53
            Wystarczy podejść do takiej damy i zapytać czy listonoszowi w takim stroju drzwi otwiera?
            • Gość: demokrata Re: szanowni mieszkancy IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 26.05.11, 09:17
              Nie bądźcie śmieszne(i), ci wszyscy "estetycy". Mamy od 20 lat wolność i demokrację, dlatego każdy kto nie siedzi na promenadzie np. na golasa, nie może być w żaden sposób represjonowany, o karaniu nawet nie wspominam! Może paniusie estetki z promenady powinny zakazać przy okazji siedzenia na ławkach i poruszania się po promenadzie miejskich lumpów i żulików!? Są przecież bardziej odrażający, od 70-letnich dziewczyn i do tego śmierdzą!
              • Gość: gość Re: szanowni mieszkancy IP: *.fn.pl 26.05.11, 10:32
                demokrato!!! ależ niech sobie siedzą, tylko nie w brudnej bieliźnie ... i tak uważam, że śmierdzących meneli też trzeba karać, za to, że śmierdzą
                • carmelaxxx Re: szanowni mieszkancy 26.05.11, 14:07
                  hmmm czyli w czystym staniku siedziec mozna? a jak ma ktos zmierzyc poziom wybrudzenia stanika?
                  Iwona a co z dziecmi biegajacymi z golymi tylkami? sikajacymi czasami dokladnie tam gdzie stoja?
                  bez przesady jest wolnosc, kazdy moze sobie chodzic w tym czym chce, nawet jesli komus innemu sie to nie podoba.
                  • Gość: gość Re: szanowni mieszkancy IP: *.fn.pl 26.05.11, 20:31
                    bez przesady z tą wolnością, wystarczy nabyć strój kąpielowy ... sama dziecka z gołą d... nigdy nie puszczałam, bo nie wiem kto i w jakim celu na nie wtedy patrzy
                    • Gość: demokrata Re: szanowni mieszkancy IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 26.05.11, 20:52
                      Cóż, ja raczej chyba bym się nie odważył, i raczej nie jestem upoważniony aby zwracać uwagę starszej pani, że jej stanik czy halka nie należą do rzeczy które powinna wystawiać na publiczny widok. Nie przesadzajmy z tymi estetycznymi widokami, wiem, że najbardziej estetyczny widok, to zawiesić oko na zgrabnej, opalonej, w szałowych ciuchach 20-letniej dziewczynie, ale... przecież obok tych szałowych dziewczyn, są obecne nasze matki, ciocie i babcie, którym nikt nie pomógł i nie podpowiedział przed wyjściem z domu w co i jak ma się ubrać. Nie mam nic przeciw plaży naturystów, na której bywają "dorośli" Niemcy, którym w wieku 82 lat przypomniało się, że są naturystami, po prostu nie chodzę i nie zaglądam na tą plażę i nie robię z tego żadnej estetycznej tragedii. Plażę mamy długą i wiem, że miejsca dla mnie wystarczy. To samo dotyczy promenady! Zresztą temat bieliźniarsko-promenadowo-estetyczny bardzo nośny medialnie od wielu już lat, nikt tylko nie potrafi jego skutecznie rozwiązać, a może tak na prawdę chodzi aby sobie tylko pogadać.
                      • Gość: ewa Re: szanowni mieszkancy IP: *.uznam.net.pl 26.05.11, 22:27
                        Może tak moi drodzy pomyślelibyście trochę i nie czepiali się biednych starszych ludzi.Niektórym z nich brakuje na chleb i lekarstwa.Za co mają sobie kupić jakieś stroje pllllllażowe?Przyjdzie czas i zrozumiecie że w pewnym wieku liczą się inne sprawy niż szmatki.Małe dzieci na pewno nie sa zgorszone widokiem gorszej jakości bielizny.To wy luksusowe mamuśki przesadzacie.Więcej tolerancji.
                      • Gość: gość Re: szanowni mieszkancy IP: *.fn.pl 26.05.11, 23:02
                        no tak, ale nikt nie pisze o plaży zwykłej czy plaży dla naturystów, tylko o promenadzie

Jak nie ma staruszka na strój, to niech choć zakryje bieliznę chustą, tego na bank ma pod dostatkiem. Nie rozumiem dlaczego ja mam być tolerancyjna dla tych osób ... może niech one będą tolerancyjne dla moich poglądów
                        • Gość: demokrata Re: szanowni mieszkancy IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 27.05.11, 00:28
                          Czyżbyś miała swoje poglądy wypisane na czole?
                          • Gość: gość Re: szanowni mieszkancy IP: *.fn.pl 27.05.11, 10:39
                            ciekawe, że ludzie wiedzą, że nie wypada szcz... publicznie na środku promenady i nikt nie musi sobie wypisywać na czole, że nie chce tego oglądać

To jest po prostu nie wypada i to trzeba wiedzieć!!!
                            A jak nie wiedzą, to może oprócz znaków nie karmić dzików dać znaki, nie opalać się w bieliźnie? ;)
    • Gość: ktos Re: szanowni mieszkancy IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 27.05.11, 00:32
      Odraza! Jak można tak siedzieć w miejscu publicznym ? Niech nie przesadzają z tą wolnością. Chcą leżeć w stanikach , niech idą w krzaki. Czy ktoś widział, kiedykolwiek taką obnażoną postać w Krynicy Górskiej? Tylko u nas na promenadzie baby nie mają za grosz wstydu.
      Pozdrawiam.
      • Gość: iwona Re: szanowni mieszkancy IP: *.uznam.net.pl 27.05.11, 08:36
        chodzilo mi o promenade i place zabaw dla dzieci a nie o plaze.i czy ktos z was widzial mloda dziewczyne siedzacą w staniku na promenadzie?? ja jakos przez 30 lat nie mialam okazji.
        mamy piekna plaze,wydmy jest miejsca dosc ale nie np.plac zabaw przy basenie,co jest dosc nie smaczne
        • carmelaxxx Re: szanowni mieszkancy 27.05.11, 11:19
          myslalam ze w swinoujsciu zyja bardziej wyluzowani ludzie. Bynajmniej tak bylo jeszcze pare lat temu. Owszem sama jak bylam malolata czasem podhihrywalam sie z tych starszych pan w stanikach ktore czasem wygladaly jakby nawet i tej czesci garderoby chcialyby sie pozbyc ale nigdy nie wpadlabym na taki pomysl aby byl jakis zakaz na paradowanie w bieliznie. Niech sobie chodza w czym chca, nie wiedomo jakie my dziwactwa na stare lata miec bedziemy wiec tolerowanie takich ubiorow to naprawde niewielki wysilek. Nie sadze aby dzieci mialby by byc zgorszone, zapewniam cie ze maja lepsze rozrywki na plazy czy promenadzie niz ogladanie sie za staruszkami. Nie wiem jak w ogole mozna by wpasc na taki pomysl aby zakazac staruszkom opalac sie w dowolnym stroju.
    • Gość: na nie lecz sie glupia babo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.11, 21:40
      ja nie znosze biegajacych wrzeszczacych bachorów wiec dla ciebie tez kara
      • Gość: gość Re: lecz sie glupia babo IP: *.fn.pl 28.05.11, 00:25
        ja nie znoszę takich którzy nie znoszą bachorów ... za pysk i kara

buhahaha jaka paranoja
        • Gość: norma Re: lecz sie glupia babo IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 29.05.11, 11:00
          To nieporozumienie. Nikomu nie chodzi o zgorszenie........ale o zniesmaczenie. bweeeeeee!!
        • Gość: vbnm Re: lecz sie glupia babo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.11, 19:30
          najgorsze sa bachory powinno zabronic im chodzic po promenadzie i plazy
          • Gość: f Re: lecz sie glupia babo IP: *.fn.pl 30.05.11, 20:02
            Rodzice tych bachorów pracują na emeryturę tych emerytów a te bachory to nasza przyszłość. Flustracie odejdź od kompa, wyjrzyj za okno, będzie Ci na pewno lepiej.
            • Gość: ewa Re: lecz sie glupia babo IP: *.uznam.net.pl 30.05.11, 22:54
              Emeryci też całymi latami pracowali moja zniesmaczona...Moim zdaniem mogą opalać się nawet w bieliznie.Gdyby było ich stać na coś lepszego to zapewne kupiliby sobie.Ktoś tu napisał ,że przeszkadzają mu dzieci.Dzieci są dziećmi i różne mają zachowania.Mnie osobiście wkurzają rodzice którzy na zachowanie dzieci nie zwracają uwagi,albo o zgrozo doprowadzili do tego,że dziecko nimi rządzi.
              • Gość: f Re: lecz sie glupia babo IP: *.fn.pl 31.05.11, 14:32
                to co?? to rodzice i dzieci zasługują na mniejszy szacunek niż emeryci? ... i na odwrót?

• Gość: gość Re: lecz sie glupia babo IP: *.fn.pl 01.06.11, 08:38
                  A w czterech literach z szacunkiem, niech żyje wolność, niech wszyscy patrzą na stare bobry , niedomyte ciała, brudne zżółknięte staniki i gacie ... wolność ponad wszystko !
    • Gość: estetka Re: szanowni mieszkancy IP: 194.25.30.* 01.06.11, 12:38
      Tak, tak - najlepiej wprowadzic dla starszych, grubych, chorych, kalekich nakaz noszenia burki, albo najlepiej nich siedza w czterech scianach ci wszyscy paskudni.
      Albo moze by ich wszystkich internowac ...
      Swiat by sie odrazu zrobil piekniejszy bez widokow bielizny na promenadzie !!!
      Jako nastepnycvh proponuje "unieszkodliwic" wszystkich ze sztucznymi zebami, maja sie przestac usmiechac. Dalczego ? - bo mnie razi jak ktos, kto nie potrafil zadbac o swoje zeby moze beszczelnie szczezyc te sztuczne - sztuczne zeby i rozne implantaty sa dla mnie nieestetyczne !!! Acha, chce jeszcze nadmienic ze bardzo nieestetyczne jest wykonywanie roznych (fizjologicznych) czynnosci w publicznych miejscach, takich jak jedzenie, picie, oblizywanie sie, nie mowiac juz o poceniu sie, kichaniu, wycieraniu nosa, calowaniu sie (ble!!), drapaniu, czesaniu (a fuj !!!), itp To wszystko mnie razi i powinno byc zabronione !
      • Gość: g Re: szanowni mieszkancy IP: *.fn.pl 01.06.11, 15:43
        serio czeszesz się publicznie?
        bo ja nie
        wygląda na to, że jestem mega ortodoksyjna hahaha
        • Gość: estetka Re: szanowni mieszkancy IP: *.dip.t-dialin.net 01.06.11, 19:41
          > serio czeszesz się publicznie?
          > bo ja nie
          > wygląda na to, że jestem mega ortodoksyjna hahaha

W zyciu nie dotknela bym publicznie swoich wlosow.
          Zreszta ja zawsze chodze w kapeluszu .. i bialych rekawiczkach (aby nikogo nie prowokowac nagoscia dloni).
          • Gość: demokrata Re: szanowni mieszkancy IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 01.06.11, 19:57
            Łoj panie, dziewczynki, paniusie, panienki! Zwracajcie i kontrolujcie swoje ciocie i babcie aby przed wyjściem z chaty ubierały czyste majtochy, koszulki i biustonosze. Gdy zdecydowanie odmówią, należy zabronić stanowczo spaceru na promenadę i profilaktycznie powiadomić policję lub straż miejską aby wylegitymowali niesworne starsze niewiasty i pogonili ciupasem do domu!
            • Gość: gość Re: szanowni mieszkancy IP: *.fn.pl 02.06.11, 09:15
              Demokrato, zaczynamy dyskusję o tym co wypada a co nie ... jestem pewna, że i Ty masz swoją granicę estetyki i przyzwoitości .... tylko gdzie indziej, ale na pewno masz.
              • Gość: demokrata Re: szanowni mieszkancy IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 03.06.11, 01:21
                co to znaczy, że mam gdzie indziej? jasne, że mam swoje zdanie, ale wyrażę je w późniejszym czasie na forum, gdyż dziś wróciłem ze stolicy województwa i jest już późno na filozoficzne dyskusje w temacie estetyki i dyskusji co wypada a czego nie. Pozdrawiam trzeźwo myślących i twardo stąpając(e)ych po Ziemi!
          • Gość: gość Re: szanowni mieszkancy IP: *.fn.pl 01.06.11, 20:39
            bez przesady z tym dotykaniem włosów, ale grzebienia nie wyciągam i nie robię sobie warkoczy ... jak i nie dłubię publicznie w nosie ... dla mnie to ta sama liga :P
    • Gość: podatnik Re: szanowni mieszkancy IP: *.uznam.net.pl 08.06.11, 02:29
      Jak to dobrze, że granica otwarta i nie trzeba się męczyć z takimi iwonami - wielkimi paniami. W Świnoujściu brud i smród, całe miasto śmierdzi psim moczem, wszędzie stosy papierów i butelek, a pośród tego iwonka marszczy nochal na widok starszej osoby w bieliźnie. Paranoja!
      • Gość: kamil Re: szanowni mieszkancy IP: *.uznam.net.pl 12.06.11, 18:23
        scie nie smierdzi a jak juz to przez brudnych turystow,leja gdzie popadnie i nie tylko leja,przyjezdzaja i mysla ze sa panami sytuacji zamawiajac herbate plus dolewke banda idiotow
        do egiptu tam taniej,scie jest dla ludzi z klasa,trzeba umiec uszanowac klimat jak i ludzi ktorzy tu mieszkaja a burak jeden z drugim ktory tu przyjechal czy tez mieszka i ma 10 lat proponuje zmienic forum i wypowiadac sie w 5-10-15
      • Gość: z wyspy Re: szanowni mieszkancy IP: *.uznam.net.pl 12.06.11, 20:19
        Zapraszam do lektury artykułu – „Świnoujście-przystań inwestorów” (strona 16),
        zamieszczonego w dodatku promocyjno-reklamowym,
        dziennika „Rzeczpospolita” – „Wypoczywaj i inwestuj” (nr5, czerwiec 2011).
        Te epitety, które wymieniasz – to marginalne sprawy, mało ważne.
        Ludzie, którzy inwestują w Świnoujściu, którzy chcą coś zrobić,
        a przy okazji i zarobić, nie chodzą po slumsach, aby wąchać psi mocz.
        Takich miejsc w miastach europejskich, jest mnóstwo.
        Najważniejsze, że w mieście jest ruch – widać działanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka