IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.13, 18:59
Katarzyna Bajerlajn na której konto w mBanku wplaciłem 2999 zł jest złodziejką.Sklep ma siedzibę na Kanałowej 7(tam jest polana w lesie).REGON 321428761 i NIP dostała w październiku.a juz zdążyła nabrać kilkadziesiąt osób

Obserwuj wątek
    • Gość: jabko Re: złodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.13, 22:32
      Buyer Line Media

to kasy wyrwali ludziom na święta:(
      • Gość: ojoj Re: złodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.13, 22:34
        Ostrzegam wszystkich, 11 grudnia zakupiłam u nich telewizor który podobno został wysłany 17 grudnia ale po przeczytaniu wszystkich opinii wiem że to oszustwo podobnie działa sklep o nazwie Demaniuk - taki sam układ strony sklepu i mnóstwo oszukanych, proponuję pozew zbiorowy
        • Gość: i co? Re: złodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.13, 22:36
          Nie polecam żadnych doświadczeń z tym sklepem i to pomimo że oferta jest atrakcyjna. Dostawa miała być w ciągu 5 dni (Samsung UE46F4600). Po odczekaniu tego czasu zmiana statusu zamówienia nie uległą zmianie - mail do sklepu i informacja że przesyłka wyjdzie w ciągu dnia - dwóch. Czekam. Status na drugi dzień ulega zmianie na wysłany. Dalej czekam. Po kolejnych 5 dniach proszę o numer listu przewozowego bo kurier nadal nie dotarł z przesyłką. Dostaję informację że oni czegoś takiego nie mają, i takie zestawienie dopiero na koniec miesiąca otrzymują w ramach okresowych raportów. Czekam kolejne 2 dni. Dzwonię do DHL, mówię że niestety nie mam numeru przesyłki, ale chciałbym uzyskać jakiekolwiek informacje z ich strony. Całe szczęście że pracują tam normalni ludzie. Konsultant pomaga - sprawdza i mówi że nie ma u nich żadnej przesyłki skierowanej do mnie. Nie kojarzy takiej firmy, ale w zeszłym tygodniu miał podobną sytuację. Wszystko dokładnie sprawdzone - z mizernym skutkiem. Mail wysłany do BuyerLine Media. Jak zwykle ściema z ich strony i praktycznie żadnego wytłumaczenia. Proszę o anulowanie zamówienia i zwrot wpłaconych pieniędzy (o ja głupi). Umieszczam info że jak nie dostanę zwrotu kasy w ciągu kilku dni to skieruję sprawę an policję. Dostaję zwrotkę że zamówienie zostało anulowane i podobno pieniądze mają być zwrócone - mam nadzieję.
          Reasumując - stanowczo odradzam. Przesyłka pomimo zmian statusów na stronie sklepu nie wyszła, ściema na każdym kroku. Lepiej wydać 2 - 3 stówki więcej i mieć święty spokój i pewność.
        • Gość: adno Re: złodziej IP: *.ip.netia.com.pl 30.12.13, 13:50
          Witam również zostałem nabrany na zakup telewizora. Schemat działania jak opisany poniżej. Sprawę zgłosiłem na policję i do prawnika.
    • Gość: nadzieja? Re: złodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.13, 22:40
      Absolutnie nie polecam tego sklepu. Kategorycznie odradzam wpłacania jakichkolwiek pieniędzy na konto. To oszuści. Nigdy nie otrzymacie towaru za który zapłaciliście. Zrobiłem podobnie i po wpłaconej kwocie otrzymałem zwrotną informację, że została zaksięgowana część kwoty jaką wpłaciłem. Zażądałem zwrotu pieniędzy pod groźbą złożenia zawiadomienia w prokuraturze. Moje zgłoszenie zostało anulowane i o dziwo otrzymałem zwrot gotówki.
      • misio1960 Re: złodziej 30.12.13, 11:20
        NIE WIERZĘ W TEN ZWROT GOTÓWKI BO TO JEST JAKIŚ ODOSOBNIONY PRZYPADEK.
    • Gość: as Re: złodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.13, 10:16
      oszuści, tak jak wyżej zamówiłem towar i czekam czekam i nic, brak jakiegokolwiek kontaktu. Zaplaciłem przelewem i kto wie czy teraz odzyskam pieniądze.............ale tak to jest jak człowiek chce kupic najtaniej i szuka chorych okazji...
      • Gość: g Re: złodziej IP: *.play-internet.pl 25.12.13, 17:28
        a sprawa zgłoszona do organów ścigania?
        • Gość: jeden z wielu Re: złodziej IP: *.tktelekom.pl 25.12.13, 20:02
          Jasne.i radze innym zrobić to jak najszybciej.konto może być juz puste.ale jest szansa na wyrwanie kasy. Spodziewam się zwiększonego nagłośnienia przez lokalne media i nie tylko
        • Gość: oooojjjjjj Re: złodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.13, 21:59
          To nie buyer......tylko bajer.Schemat taki sam jak wczesniej opisane:zamowienie,wplata,zawiadomienie o wysylce 3 tygodnie oczekiwania,nerwy,telefony maile i wreszcie po informacji,ze sprawe przekazuje do prokuratury anulowanie zamowienia.Dzisiaj dostalam zwrot pieniedzy.Zamiast telewizora to utrata wiary w zakupy w internecie.Mam nadzieje ,ze tacy oszusci beda szybko eliminowani.Odradzam kazdemu jakiekolwiek kontakty z tymi ludzmi
    • Gość: ja też Re: złodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.13, 22:07
      tak jak pozostali odradzam zakupy w tym sklepie...o ile mozna to nazwac sklepem ...po prostu oszusci...no niestety polaszczylem sie na cene i mam za swoje....pieniadze wplacone a telewizora brak...czekam juz miesiac...teraz staram sie odzyskac pieniadze, ale cos czuje ze bedzie ciezko:/

moze wspolnymi silami uda nam sie cos wskurac
      • Gość: Gość Re: złodziej IP: *.240.multiplay.pl 30.12.13, 10:33
        Ten oszust zapewne skorzystał w banalny sposób z gotowego szablonu do stworzenia swojego "sklepu" internetowego
        szablonsklep.pl/portfolio/electroshop/
        a dokładniej z ab028.shoper.pl/ dlaczego wcześniej tego nie znalazłem i tak podstawowych danych nie sprawdziłem jak choćby lokalizacja sklepu na podanym adresie gdzie nie figuruje żaden budynek tylko polana w lesie i numer komórkowy gdzie właściwie powinien znajdować się stacjonarny skoro wszystkie linie są zajęte, rzekomo "wszyscy konsultanci są zajęci.. proszę czekać..." w dodatku ściągnięty głos z syntezatora ivonki!
        Los się odwróci i przestępca zrozumie, że tak się ludzi nie traktuje.
    • be.ck Re: złodziej 02.01.14, 14:48
      Otrzymana odpowiedz z
      :Nokaut weryfikuje wszystkie sklepy, ze strony formalnej sklep posiadał wszystkie wymagane dane, które były poprawne. Po pojawieniu się negatywnych opinii sklep o nr. NIP: 8551463970, Regon: 321428761 został zablokowany w serwisie jeszcze przed świętami.
      W takiej sprawie należy zgłosić zaistniałą sytuację na policję.
      Specjalista ds. Obsługi Klienta
      Grupa Nokaut S.A.

Sportowa 8, 81-300 Gdynia

Moje zdanie:
      1. Sklep był od poczatku stworzony do przekretu.
      2.W polskich urzędach można posłużyć sie dokumentami innych osób w celu rejestracji działalności.
      3 .Bank rejestruje konta bez sprawdzania tożsamości(mBANK)
      4.W sklepie pracowały osoby wirtualne lub z taka samą tożsamością.
      5.Politycy sprzyjają korupcji tworząc ustawy,które maja tzw,,furtki''
      6.Można oszukiwać i okradać ludzi nie ponosząc za to żadnych konsekwencji.
      7.Spodziewam sie zwiększonej ilości powstawania takich sklepów.
      8.Przewiduję w niedalekiej przyszłości powrót do zakupów w miejscowych sklepach.
      9 Oczekuję za jakiś czas listu z policji z treścią o umorzeniu śledztwa z powodu nie wykrycia sprawcy.(ludzie stracili około 1 mln- za mała szkoda).
      10.Współczuję okradzionym .
      Z.:(
    • Gość: gosiaczek Oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.14, 09:54
      Zakupiłam 9 grudnia w sklepie Buyer line media telewizor w cenie 2199 do chwili obecnej nie ma odezwu. Sytuacja identyczna jak opisana wcześniej. Jestem za pozwem zbiorowym
      • be.ck Re: Oszustwo 03.01.14, 11:47
        telefon sklepu:
        www.tellows.pl/num/914040575
        • be.ck Re: Oszustwo 03.01.14, 12:12
          tak można to zrobić:
          www.minicentrala.pl/cms/jak-to-dziala
          • Gość: beka Re: Oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.14, 15:32
            jest nadzieja:
            www.24kurier.pl/Aktualnosci/Szczecin/Oskarzeni-o-ponad-750-oszustw-internetowych
    • Gość: misio Re: złodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.14, 10:07
      Niestety, co mi po tym,że podejrzanych w tej sprawie zatrzymano,zabezpieczono jakieś tam mienie pewnie dostaną jakiś tam wyrok, prawdopodobnie w zawiasach, a na odzyskanie straconych w głupi niestety sposób, nie ma szans.
    • Gość: misio Re: złodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.14, 10:10
      Niestety, co mi po tym,że podejrzanych w tej sprawie zatrzymano,zabezpieczono jakieś tam mienie pewnie dostaną jakiś tam wyrok, prawdopodobnie w zawiasach, a na odzyskanie straconych pieniędzy, w głupi niestety sposób, nie ma szans.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka