Gość: mycha IP: *.gprs.plus.pl 06.04.08, 13:27 Do jakiego przedszkola zapisujecie swoje dzieciaczki,które ma najlepszą opiekę?Jestem "zielona" w sprawach przedszkolnych, więc czekam na info od was, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jola Re: wybór przedszkola IP: 217.97.193.* 06.04.08, 15:52 Zapiszesz tam gdzie bedzie miejsce. Nie ma wiec znaczenia, ktore jest najlepsze. Najlepsze sa prywatne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wybór przedszkola IP: 217.97.193.* 06.04.08, 16:03 Też mi się wydaje,że są one porównywalne, ja mam nadzieję,że zapiszę do tego które ma najlepszą dla mnie lokalizacjię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama przedszkolaka Re: wybór przedszkola IP: *.uznam.net.pl 06.04.08, 18:49 Być może, ale nie w Świnoujściu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wybór przedszkola IP: 217.97.193.* 06.04.08, 19:09 skoro tak to napisz konkrety, co jest nie tak, gdzie ... konkrety! Odpowiedz Link Zgłoś
carmelaxxx Re: wybór przedszkola 06.04.08, 21:15 ja syna nie posylalam do przedszkola glowny powod to zbyt mala moim zdaniem ilosc opiekunek w grupach i grupy zdecydowanie za duze. Zemy mlody mogl sie bawic z dziecmi chodzil na zajecia do fiku miku ktore byly naprawde swietne ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wybór przedszkola IP: 217.97.193.* 06.04.08, 21:38 Przepraszam, ale chyba nie na temat ... głodny najedzonego nigdy nie zrozumie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: wybór przedszkola IP: *.uznam.net.pl 06.04.08, 21:52 Ale takie zajęcia nie zastąpią przedszkola, gdzie dzieci nie tylko sie bawią, ale i (codziennie) uczą. Prawdą jest jednak, ze grupy są zatłoczone :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wybór przedszkola IP: 217.97.193.* 06.04.08, 22:46 mnie irytują takie teksty o fikumiku w kontekście przedszkola, bo tego nie da się porównać ... to taka gatka -Jestem z afryki, jestem głodna, nie macie czegoś do jedzenia? -mam pietruszkę, głodówka jest zdrowa i oczyszczająca ... wiem przesada z tym dialogiem, ale ja nie piszę, że ktoś jest be a może powinnam, że drogie mamy co siedzą z dziećmi w domu to zwykłe obiboki, co wypadły z obiegu i już nigdy nie wrócą do pracy zawodowej ... super co? Nie napisałam żeby Was obrazić, nawet tak nie myślę, po prostu akceptuję, że chcecie żyć inaczej niż ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emi Re: wybór przedszkola IP: *.uznam.net.pl 08.04.08, 11:28 Autorka wątku pyta o przedszkola, jeśli nie masz na temat przedszkoli nic do powiedzenia to się nie wypowiadaj. Mam wrażenie, że masz problem sama ze sobą. Nikt nie napisał, że nie akceptuje twojego wyboru... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wybór przedszkola IP: 217.97.193.* 08.04.08, 11:34 To nie ja pierwsza odpowiedziałam nie na temat, dokładnie o to mi chodzi co napisałaś, że autorka pyta o przedszkola a nie o to czy jej wybór jest dobry ... stąd nie rozumiem co do tego ma wypowiedź o fikumiku i to wyraziłam zaraz pod tym postem. Irytuje mnie brak moderatora na tym forum, zaśmiecanie wątku, które niestety tą odpowiedzią też uprawiam ;) Ja na prawdę nie mam problemów ze sobą, to ludzie mają ... z czytanie tekstu ze zrozumieniem :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: wybór przedszkola IP: *.uznam.net.pl 07.04.08, 10:43 Moje dzieci chodzą obecnie do przedszkola nr 10 przy ul. Monte Cassino, obecnie składam tam ponownie podanie. Nie ukrywam, że początkowo głównym kryterium wyboru była lokalizacja- gdyż jest położone bardzo blisko. Jednak jestem bardzo zadowolona, dzieci bardzo chętnie spędzają tam czas, zajęcia są urozmaicone, panie opiekunki są bardzo miłe i kompetentne, jest spory wybór zajęć dodatkowych ( oczywiście za drobna opłatą dodatkową). Nie wiem jak jest w innych przedszkolach w Świnoujściu, ale sądzę, że jest podobnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania przedszkole nr 10 IP: *.uznam.net.pl 07.04.08, 11:18 Moje dziecko chodzi teraz do zerówki w tym przedszkolu, więc znamy je od czterech lat. Przedstawiłaś plusy, ja powiem o minusach - drażnią mnie małe, choć dobrze wyposażone sale i zatłoczone grupy. Dyrekcja nie ma skrupułów w łączeniu dzieci z dwóch roczników, co bardzo utrudnia pracę przedszkolankom. Jeśli w ciągu roku jakieś dziecko odejdzie z jakiegoś powodu, natychmiast na jego miejsce przyjmowane jest kolejne - łącznie 28 dzieci !!! Przyjmowane są nawet dzieci, które nie mają rocznikowo trzech lat. W środku jest szaro i smutno, jedynie prace dzieci ożywiają korytarz. Nasza grupa złożyła się na to, by nasza sala z szarej i smutnej zrobiła się bardziej kolorowa, jeden z rodziców potrafi bowiem pięknie malować (wymalował Dżunglę). Dyrekcja się nie zgodziła, a o ironio, przedszkole w tamtym roku przyjęło nazwę "Kolorowy świat". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: przedszkole nr 10 IP: *.uznam.net.pl 07.04.08, 11:23 Jeśli chodzi o plusy, dodam tylko piękny i dobrze wyposażony ogród z placem zabaw i bardzo lubianymi przez dzieci pojazdami oraz bliska lokalizacja parku z miejskim i fajnym placem zabaw. Teraz przedszkole ma ładne łazienki. Wyróżnia się tez doskonałym wyposażeniem w zabawki i inne pomoce, a wynika to z połączenia dwóch przedszkoli kilka lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Re: przedszkole nr 10 IP: *.gprs.plus.pl 10.04.08, 21:55 Dzięki za odpowiedzi.Ale faktycznie,chyba z niektórymi z was nie zrozumiałyśmy się ,bo pytałam o przedszkola, a nie o ocenę tego, że posyłam tam dzieciaczki.Zabawy 2-3 h na placach typy "dzungla", nie wchodzą w ogóle w grę,gdy sie pracuje. W miarę blisko mam do fili przedszkola nr 3,na Wyspiańskiego.Czy coś wiecie na ten temat.Jak dla mnie chyba minusem jest łączenie 3 i 4 latków,brak ang,ale w salach w miare ladnie , nic więcej sie nie dowiedziałam ,bo kobity nie były skore do rozmów(oprócz tego, ze będzie full dzieci). Z drugiej strony mam przedszkole na ul. Gdyńskiej, a jak tam jest? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imigrantka Re: przedszkole nr 10 IP: *.uznam.net.pl 13.04.08, 11:04 Moja córka kończy właśnie zerówkę w przedszkolu nr 1 na Warszawskiej. Chodzi tam trzeci rok i obie jesteśmy zadowolone, do tego stopnia, że dowożę ją tam, mimo, że drugi rok mieszkamy na Warszowie. Grupy są spore, fakt, ale to akurat norma, bo po likwidacji 3 lata temu kilku przedszkoli miejsc w mieście jest mniej niż dzieci. Ale dyrekcja jest sensowna, dobrze gospodaruje i dba o dzieciaki, są dodatkowe zajęcia (płatne, ale nie przesadnie) - taniec, języki (ang i niem.) Przedszkole ma duży i dobrze wyposażony plac zabaw. pozdrawiam imi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: przedszkole Wyspiańskiego IP: *.fn.pl 13.04.08, 17:59 Córka chodzi tam od żłobka i jestem zadowolony a najważniejsze że ona jest.Jak nie może iść jest niezadowolona z tego powodu.Nigdy nie było żadnego problemu z paniami opiekunkami a to już będzie prawie 4 lata.polecam Odpowiedz Link Zgłoś