Gość: ja@ IP: *.uznam.net.pl 22.09.08, 14:57 dokąd można nią dojechać?ile kosztuje bilet?kupuje się u kierowcy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja@ Re: UBB IP: *.uznam.net.pl 22.09.08, 19:59 a kto prowadzi to coś? maszynista?motorniczy? Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Taa 22.09.08, 21:14 Kierowca to jest bombowca, możliwe że był nim w Luftwaffe tatuś maszynisty z UBB, w pociągu jest zwykle maszynista. Powinien też być konduktor: Bilety można kupić w pociągu. Przejazd najdłuższą, liczącą 70 km trasą, kosztuje 10 euro. Do Bansin - już tylko 2,5. UBB przyjmuje też opłatę w złotówkach wg stałego przelicznika 1 euro = 4 zł. miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,5717010,Kolej_UBB_dotarla_do_Swinoujscia.html Szkoda, że nie udało się otworzyć latem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Taa IP: *.globalconnect.pl 25.09.08, 13:29 Przy dłuższych wycieczkach (Wolgast, Geifswald, Straslund) Polecam bilety całodzienne. I tak: -UsedomTageskarte za 12 euro - posiadacz tego biletu moze jezdzić cały dzień pociągami UBB po wyspie Uznam aż po Zussow(także do Peenemunde ) -UsedomFamilenkarte za 17 euro zasięg jw - Bilet ten obowiązuje maksymalnie dla dwóch osób dorosłych i trojga dzieci w wieku 6-14 lat Dla chcących jechać dalej np Geifswald lub do oceanarum w Strasludzie są bilety: -Usedom Plus Tageskarte za 15 euro -Usedom Plus Familenkarte za 20 euro Bilety do kupienia u konduktora w pociągu bez żadnej dopłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Ceny i rozkład jazdy IP: *.uznam.net.pl 22.09.08, 22:53 www.ubb-online.com/de/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja@ Re: Ceny i rozkład jazdy IP: *.uznam.net.pl 22.09.08, 23:34 Aniu a po Polsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ceny i rozkład jazdy IP: *.cust.tele2.pl 23.09.08, 07:14 W prawym dolnym rogu kliknij na polską flagę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja@ Re: Ceny i rozkład jazdy IP: *.uznam.net.pl 26.09.08, 23:36 kurka Koń ma rację niestety;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolek Re: Ceny i rozkład jazdy IP: *.uznam.net.pl 27.09.08, 18:24 Myslałem, że tylko koń ma kompleksy, ale widać, nie on jeden ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koń Re: UBB IP: *.uznam.net.pl 26.09.08, 21:20 kur..a wszedłem na ich stronę i ta świnia-maskotka skojarzyła mi sie od razu że to Polak ...jeszcze ten bęben w biało-czerwonych barwach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_swinia Re: UBB IP: 80.54.123.* 27.09.08, 23:01 Ta swinka jest maskotką,symbolem UUB. Nie ma znami Polakami zadnego związku. Nie atakujcie biednej swinki bez powodu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: UBB IP: *.globalconnect.pl 29.09.08, 12:00 Niektórym to wszystko sie kojarzy. A wystarczy znac historie, jak świnka została maskotką UBB. Otóż wcześniej po wyspie Uznam jeżdziły wycofane już wagony motorowe BR 771/971 zwane potocznie przez pasażerów "Ferkeltaxen" czyli świńska taksówka. To ze wzgledu na widok czoła tych pojazdów, które były podobne do świńskiego ryjka. I to cała sensacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: UBB IP: 217.97.193.* 29.09.08, 14:41 A namowilem Woloszanskiego zeby rozwiklal ta sensacje. I teraz co mu powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciekqbn Re: UBB IP: *.netia.com.pl 30.09.08, 19:31 A jak obecnie wygląda zainteresowanie Polaków i Niemców kolejką UBB? Duży ruch jest do/ze Świnoujścia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: UBB IP: *.uznam.net.pl 30.09.08, 21:28 Wątpię, teraz kiedy możemy jeździć do Niemiec autem - nie opłaca nam sie podrózować kolejką, która do tanich nie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: UBB IP: 80.54.123.* 30.09.08, 23:11 Może nie tania, ale komfort jazdy wspaniały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: UBB IP: *.globalconnect.pl 01.10.08, 09:09 > Wątpię, teraz kiedy możemy jeździć do Niemiec autem - nie opłaca nam > sie podrózować kolejką, która do tanich nie należy. Mimo, że pratycznie po sezonie to frekwencja jest niezła średnio 20- 30 osób z kazdego pociągu wysiada. oczywiście mam na mysli kursy w ciągu dnia, bo o 5 rano czy 22 to wiadomo pojedyńcze osoby. Czy jest drogo? No nie wiem za 20 euro można przejechac sie z całą rodziną tam i z powrotem do Straslundu. Odpowiedz Link Zgłoś