joannadorka 13.12.07, 12:30 Cześć Mam 5 miesiecznego labradora suczke. prosze napiszcie ile razy dziennie karmicie swoje labradory i czym Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agaxel Re: jedzenie 13.12.07, 15:51 a ty swoją suczkę masz od szczeniaczka czy niedawno kupiłaś... Jak od szczeniaczka powinnaś po trochu zmniejszac ilośc karmy czy jedzenia... Ale 5 miesięczny labrador powinien jeśc około 3 razy dziennie (2 razy dziennie suchą karmę i raz dziennie gotowaną) to jest prawidłowa dieta, ale każdy właściciel karmi swojego psa jak mu wygodniej. I każdy pies ma swoją osobistą diete. Ja bym na twoim miejscu poszłam do weterynarza i spytałabym jaka dieta byłaby najleprza... Jeżeli chodzi o karmę to jest ich mnustwo. Jedna z leprzych to Royal Canin. Odpowiedz Link
ddb2 Re: jedzenie 13.12.07, 16:18 Nie nalezy mieszac rodzajow karmy. Albo sucha, albo gotowane. Odpowiedz Link
agaxel Re: jedzenie 13.12.07, 20:13 hmmm.. no nie wiem. Ja przeczytałam to w jakiejś książce, że należy np. rano karma , po południu jedzienie, wieczór karma... albo jakoś tak (ze powinno byc przynajmniej raz dziennie samo przygotowane jedzenie) Odpowiedz Link
paenka Re: jedzenie 13.12.07, 23:35 BYŁO NA FORUM O TYM WYSZUKIWARKA DZIAŁA PRAWIDŁOWO Odpowiedz Link
pufatek3 Re: jedzenie 19.12.07, 17:56 też uważam że nie należy mieszać karmy (sucha z gotowaną), ale to jest może indywidualność każdego psa. Nasza np. po gotowanym ma zaraz biegunkę, po surowym tak samo. Jedynie sucha karma powoduje, że te kupy są ok, ale i tak od czasu do czasu dostaje surowe mięsko (nie za dużo). Gotować już nie gotuje, no chyba że marchewkę Odpowiedz Link
reaiista Re: jedzenie 21.12.07, 20:25 pufatek3 napisała: >...ale i tak od czasu do czasu dostaje surowe mięsko... Z tym surowym mięskiem należy uważać, zwłaszcza drobiowym. Ptasia grypa znów atakuje. Odpowiedz Link
paenka Re: jedzenie 21.12.07, 22:34 ja składam wniosek...osobiście.... o wyrazy uznania...dla mej skromnej osoby...oraz oklaski....dla mej niezłomnej postawy...za przemaszerowanie z 12kg worem żarcia dla Kazelota przez całe miasto celem zaopatrzenia na święta mego psa w mozliwość skonsumowania pełnowartościowego posiłku Odpowiedz Link
anita1975 Re: jedzenie 17.01.08, 16:54 witam,mój labo je 3 razy dziennie karme Royal,je ją od początku wiec jest do niej przyzwyczajony...oprócz tego warzywka i gotowane mięsko,lepiej nie zmieniac drastycznie karmy z dnia na dzien,trzeba to robic stopniowo i obserwowac psiaka,pozdrawiam anita Odpowiedz Link