semionee 30.05.08, 18:51 W jakim wieku najlepiej oddać labka na szkolenie? Czy ma ktos moze namiary w Łodzi na takowe? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tenshii Re: Szkolenie 30.05.08, 19:37 Różne są na ten temat zdania. Mówi się, że psa powinno się szkolić od jak najmłodszego wieku. Nawet już około 10 - 12 tygodni, z tym że szkolenie to przybiera formę zabawy. Inni mówią, że pies zacznie coś rozumieć dopiero około 7 - 8 miesiąca życia. Ja skłaniam się ku pierwszej opcji, bo mój pies chodził na szkolenie w wieku 10 tygodni i bardzo szybko nauczył się siadać i warować. Proponuję Ci udać się do psiego przedszkola. Tam Twój pies nauczy się podstawowych komend, a także nauczy się przebywania w towarzystwie innych psów, będzie mógł równiez się z nimi wyszaleć. Tylko na początku szkolenia zastrzeż, że nie życzysz sobie żadnych agresywnych i wymagających siłyu metod.. My o tym nie wiedzieliśmy i niestety pies ucierpiał. Przez to zrezygnowaliśmy ze szkolenia po 3 tygodniach... Pozdrawiam Odpowiedz Link
paenka Re: Szkolenie 31.05.08, 09:07 PRzedszkole to bardzo fajna sprawa. My chodziliśmy właśnie na spotkania takich szczeniaków w Łodzi. Trafliśmy tam przez znajomego, którego zwerbowała hodowczyni. Przedszkole było prowadzone przy oddziale ZK w Łodzi. Zapytaj tam może coś aktualnie się dzieje Odpowiedz Link
dibson28 Re: Szkolenie 01.06.08, 19:47 Chciałam zapytać czy w Warszawie bądż w okolicach warszawy są takie przedszkola dla psiaków? Odpowiedz Link