meta05 24.04.09, 19:07 Co ile obcinacie swoim labkom paznokcie i kiedy ma być pierwszy raz Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tenshii Re: paznokcie 24.04.09, 19:12 Postaw psa na twardej podłodze i zobacz, czy jego paznokcie dotykają ziemi. Jeśli tylko się z nią stykają - jest ok. Jeśli są na tyle długie, że palce unoszą się do góry, nawet nieznacznie to pora obciąć pazury. Jeśli Twój lab ma pazurki jasne to na pewno pod światło widać ich rdzeń, innymi słowy nerw. Jeśli paznokieć jest sporo dłuższy niż rdzeń można go obciąć. Psu biegającemu sporo po dworze pazury ścieraj się same. Tylko te piąte się obcina Odpowiedz Link
kaha1 Re: paznokcie 24.04.09, 20:20 o to znaczy że mój sporo biega właśnie miałam pisać po pierwszym poście, że mój ma starte paznokcie tak, że chyba aż za mało mu wystaje Odpowiedz Link
ddb2 Re: paznokcie 24.04.09, 22:03 Nasz wet twierdzi, ze jesli labowi trzeba obcinac paznokcie, to zle swiadczy o wlascicielu. Lab powinien tyle biegac, ze paznokcie same sie zetra! Odpowiedz Link
diana321123 Re: paznokcie 24.04.09, 22:33 Moja ma 10 miesięcy i jeszcze ani razu nie obcinałem:], tylko u 5 palca czasem jej obcinam.. Sprawdż czy twój lab ma ten piąty palec bo hodowcy często je obcinają.. U mojego drugiego piesia yorka te 5 palce sa obcięte(wiem to straszne, ale ja mu tego nie robiłem tylko hodowca).. Odpowiedz Link