Dodaj do ulubionych

Do moderatorów

09.12.09, 16:00
Sorry Rybak i nie o Ciebie idzie mimo iz Ty jesteś zapalnikiem.
Ja chciałam się zapytac moderatorów czy Wy długo znosic bedziecie ta
wariatkę? Serio się pytam. Czyta sobie człowiek RICD i nie ma ochoty
dowiadywac sie o zyciu prywatnym ludzi tu piszacych wiecej niz sami
napisza o sobie.Z własnej woli. Dlatego kiedys kiedy o niej napisano
czym sie zajmuje i któż ona pierwsza byłam z wnioskiem o wycięcie
owego postu. Z tego samego powodu.
Słowo daję, ze strach czytać, bo cholera wie co człowiek o drugim
człowieku sie dowie, w jakiego swiństwa przy okazji będzie świadkiem.
Jakby sie obrzucali wyzwiskami z powodu tego co sobie pisza tu na
forum...pies ganiał. Ale z powodu jakis osobistych zaszłości przy
okazji zaraz dowiem się w jakiej pozycji Rybak czy ktokolwiek z Was
lubi uprawiac seks i co je na kolacje. A ja nie chce takiej wiedzy.
A przy okazji mi się ja serwuje!
Dajcie żesz w końcu wariatce bana. Szanujecie Rybaka? Szanujecie
forumowiczów? Szanujecie piszacych? Chcecie zapewnić im komfort
pisania tutaj? Bez strachu ze ktos wlezie i napisze "a ten i ten to
pracuje tu i tu i zyje z tym i z ta a psu jego na imie Burek"? To
zesz do jasnej anielki nie pozwalajcie sfrustrowanym idiotom na
rzucanie miesem pod adresem forumowiczów, ich zon, męzów, partnerów
i dzieci.
Bana nie możecie dać czy co?

A mnie też sobie możecie wyciąć. Serio! Sama się wytnę.
Obserwuj wątek
    • tricolour Na mam możliwości bana... 09.12.09, 16:09
      ... mam tylko możliwość cięcia. Podobnie ma chyba i Mazur.

Mogę też ciąć całe wątki, ale trzeba się godzić z tym, że ktoś sie
      npracuje i popisze, a ja bezlitośnie wywalę.
      • to.ja.kas Re: Na mam możliwości bana... 09.12.09, 16:14
        A szkoda. Jakby ktoś codziennie, po kawałku zdawał mi wbrew Tobie i
        mnie cztającej relacje z twojego zycia prywatnego bo miałby jakieś
        anse zareagowałabym tak samo. Serio.
        JA NIE CHCE przy okazji czytania ciekawego wątku wiedzieć więcej niż
        ktokolwiek sam o swoim zyciu pisze. I wierze, że nikt wiecej niz ja
        sama o sobie napisałam nie napisze o mnie. Bo to internet.
        Zniesmacza mnie, że niechcacy wiem wiecej niz powinnam. Zwyczajnie
        zniesmacza, że nic z tym nie mozna zrobić.
        • tricolour Może szkoda... 09.12.09, 16:18
          ... zresztą trudno o wszytstko prosić moderatorów. Jesteśmy dorośli
          więc brońmy sie sami.

Można niechcianego olać, można hurtem zwyzywać - ja nie będe tego
          ciął od razu.
          smile
          • to.ja.kas Re: Może szkoda.... 09.12.09, 16:27
            Nie będę się pod owa jednostka podpisywac bo mnie brzydzi. A obawiam
            się ze częśc osób z wypiekami na twarzy czyta owe rewelacje.
            Błeeeee !!!!!
            • tricolour Będę ciął... 09.12.09, 16:32
              ... mogę też ją ciąć bez litości nawet gdy pisze z sensem -
              zastanowię się nad tym, choc przyznam, że zmieni nick i koniec.

Czasem trzeba żyć i z takim czymś.
              • to.ja.kas Re: Będę ciął.... 09.12.09, 16:35
                Tia, wiem, że nicki zmienia często.
                W sumie jak bana dac nie mozesz to wspólczuje. Nowe konto zakłada
                sie upierdliwie, moze by sie jej znudziło?
                • mayenna Re: Będę ciął.... 11.12.09, 10:40
                  Nie wiem jak na tym scripcie ale można dać bana na nr IP.

Teraz rozumiem znikajace posty.Nie miałam swiadomości...
              • ekscytujacemaleliterki Tnij... 09.12.09, 19:44
                pierwszy raz się przez to nie zdenerwuje.
                Jesli bana sie da wlaczyc to ja na ochotnika dla przykladu moge.
                To nie fair pozwalac niszczyc kogos.To skoorczy... straszne jest.
                • tricolour Niepotrzebnie się denerwowałaś... 09.12.09, 19:51
                  ... kiedy wywaliłem ostanim razem. Miałem powody, osobiste - nic do
                  Ciebie. Nic a nic.
                  • to.ja.kas Dac władze Literom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.12.09, 20:10
                    to mądra, nieprzewrażliwiona i fajna dziewczyna. I tchórzem nie jest. Jakby co
                    to ja za Literami tymi ręcyma i nogami głosuję !!!!!!!!!!!!!!!

Jarkoni, rozważ to! Wrażliwa ale nie przewrażliwiona, młoda, piękna, mądra,
                    sporo przeszła generalnie sam miód. I jaja ma. A moderator nawet jak baba to
                    jaja miec powinien !!!!!
                    • ekscytujacemaleliterki Re: Dac władze Literom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.12.09, 20:15
                      Władza....rozmarzyłam sie big_grin.

Ciąć, banować i się nie kłocic...nie bede mogla sie kłocic!
                      Nie chce! big_grin
                      • to.ja.kas Re: Dac władze Literom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.12.09, 20:18
                        Chcij Litery. Moderator nie może być cipcia. On musi miec cohones...a Ty
                        niewątpliwie je masz.
                    • majkel01 Re: Dac władze Literom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.12.09, 20:35
                      > Jarkoni, rozważ to! Wrażliwa ale nie przewrażliwiona, młoda, piękna, mądra,
                      > sporo przeszła generalnie sam miód. I jaja ma. A moderator nawet jak baba to
                      > jaja miec powinien !!!!!

Jestem za. Administracji brak pierwiastka żeńskiego. No i w dodatku z tego co
                      można ją poczytać można wywnioskować, że małe literki to będzie właściwy
                      człowiek na właściwym miejscu.
                      Litery na cenzora smile Cała władza w ręce bab.... yyyy albo jakoś taksmile
                      Jeżeli ma być jakiś plebiscyt czy coś to głosuję wszystkim co mam (bez
                      podtekstów proszę) na małe literki.... bo to takie ekscytujące smile

A tak całkiem na serio. Jarkoni, pomysł z literkami jest naprawdę świetny.
                      • to.ja.kas Re: Dac władze Literom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.12.09, 20:46
                        Kiedy Ci ostatni raz mówiłam, że mądry facet jesteś Majkel? nawet jeśli wczoraj
                        to i tak zbyt długo czekałes na to by powtórzyć...mądry , fajny i rozumny z
                        Ciebie gość.
                      • ekscytujacemaleliterki Re: Dac władze Literom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.12.09, 23:42
                        Jest mi niezmiernie miło smile

Z wrazenia na kilka godzin zamilkłam wink

Dzieki Majkel smile
                        • majkel01 Re: Dac władze Literom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.12.09, 17:59
                          ekscytujacemaleliterki napisała:

> Z wrazenia na kilka godzin zamilkłam wink

akurat tongue_out Pewnie nawet przez sen mówisz tongue_out
                          • jarkoni Re: Dac władze Literom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.12.09, 18:41
                            Cześć Majkel, odnośnie kobiety moderatorki to walka była zawzięta dawno temu i
                            żadna Pani nie chciała się zgodzić.
                            Naprawdę...
                            Jeśli Panowie moderatorzy się zgodzą, to jestem jak najbardziej za dodaniem
                            żeńskiej części smile
                            A Literki są bardzo dobre..
                            • ekscytujacemaleliterki Re: Dac władze Literom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.12.09, 19:31
                              Bardzo dziękuję, za okazane zaufanie Jarkoni i Majkel.
                              Nadużywać powierzonej władzy nie zamierzam, nożyczki nie będą latały jak
                              popadnie, wolność słowa, styl wypowiedzi, empatia i żarty owszem ale wszelkie
                              wycieczki personalne, które miały miejsce ostatnio cudem poznikają.
                              Proszę bardzo, niech się Panowie moderatorzy naradzają smile.
                  • ekscytujacemaleliterki Re: Niepotrzebnie się denerwowałaś... 09.12.09, 20:12
                    Zdenerwowalam, fakt. Ale rozumiem,ze ciąłeś wszystko. Jest ok.
                    • to.ja.kas Litery !!!!!! 09.12.09, 20:17
                      Jestes jedną z najbardziej sensownych bab jakie chodza po tym padole. Mimo
                      świezej traumy, mimo emocji. Ale jestes myśląca, nie sprzedajesz zapakowanego w
                      pazłotko badziewia, jestes ASERTYWNA, a moderator taki musi byc!
                      Nie dbasz o popularnosc a o zasady.

Jarkon, jesli mozna i ja jesli moge o cos poprosic jako szary formowicz...zrób
                      Litery moderatorem. To wyjątkowa kobieta!
    • adaria38 Re: Do moderatorów 09.12.09, 16:18
      Nie wiem o co chodzi tym razem, ale sprawa od wieków jest prosta : trolle żyją
      bo ktoś ich karmi.
      Wystarczy przestać z trollem gadać-kłócić się-udowadniać jakies racje.

Proste jak drut, forumowicze sami się zdyscyplinują i w pyskówki przestaną
      wchodzić, to na forum zapanuje sielanka.
      • to.ja.kas Re: Do moderatorów. 09.12.09, 16:24
        Ale to nie o pyskówki chodzi. Pyskówki to lokalny folklor.
        A o to, że człowiek niechcacy i wbrew sobie co i rusz natyka sie na
        trola który wywleka czyjes INTYMNE i PRYWATNE zycie na forum. Wbrew
        bohaterowi owych REWELACYJNYCH wieści.
        Jak sobie czytam o powodach niekochania Scri, to ok. Wątek załozył
        on. Nie chce przy okazji, niechcący dowiadywac sie (bo mi ta wiedza
        NIEPOTRZEBNA I NIEUPRAWNIONA JEST) o zyciu prywatnym, rodzinnym i
        uczuciowym innych forumowiczów skoro nie oni sami, a jakies inne
        sfrustrowane jednostki o tym donosza, w celu tylko i wyłacznie
        skompromitowania kogoś !!!

Ja prosze o zaznaczanie mi tego czego mam nie czytac wink Bo jak
        czytam od góry do dołu to niechcacy trafiam na takie smieci!
        • adaria38 Re: Do moderatorów. 09.12.09, 16:28
          To znaczy co? Ta osoba zna osobiście kogoś i o nim tutaj opowiada prywatne
          szczegóły by go szkalować? Czy tylko powiela/cytuje to, co druga osoba juz
          kiedyś "puściła w sieć"?
          • to.ja.kas Re: Do moderatorów... 09.12.09, 16:31
            Zna i opowiada.
            Na szczescie Tri nocuje na forum i tnie. czasem za pózno i niechcacy
            se poczytam coś czego nie chcę. Fuj !!!!
            • adaria38 Re: Do moderatorów... 09.12.09, 16:35
              No to niech forumowstwo przestanie tylko deklarować, ze "już z nią gadać nie
              będzie" , tylko zwyczajnie przestanie wypowiedzi komentować. Trochę
              samodyscypliny, wątek niekarmiony umrze. Troll niekarmiony się znudzi.
              Bo jak na razie, to tylko nakręcasz mu/jej popularność zakładaniem choćby tego
              wątku.
              • to.ja.kas Re: Do moderatorów... 09.12.09, 16:40
                Doopa. Niezniszczalna jest. Specjalnie nicka nie używam i nie podam.
                Forumostwo z nią gada bo czasem do rzeczy mówi i nicki zmienia
                często. Ale jak tylko pojawia sie bohater jej nienawiści to przy
                okazji serwuje wiedzę jakiej nie chcę.

Nie o komentowanie chodzi a o zabanowanie kogoś kto o forumowiczach
                wywleka prywatne i intymne szczegóły. Jakby ktoś wywlekał twoje
                prywatne zycie na forum raz, drugi, trzeci i pietnasty i widac
                byłoby ze sie to komus nie nudzi, ba zaczałby Twoim dzieckiem rzucac
                w postach tez bym zareagowała.
                • adaria38 Re: Do moderatorów... 09.12.09, 16:43
                  Bana może tylko Jarkoni dać. Ale on chyba nie lubi tych technicznych spraw tykać tongue_out
                  • to.ja.kas Re: Do moderatorów.... 09.12.09, 16:46
                    Niech rozszerzy prawa Tri i Mazurowi to tez będa mogli albo niech
                    sie nauczy.
                    W końcu umiał założyc forum, dać bana nie taka skomplikowana to
                    rzecz. Moge go nauczyć wink
                    • adaria38 Re: Do moderatorów.... 09.12.09, 16:58
                      Może Jarkoni woli by się forumowicze sami uczyli, żeby trolli nie podkarmiać, a
                      nie zrzucali obowiązki cerbera na niego wink

Ja na ten przykład wcale nie widzę problemu, bo otworzyłam kilka wątków, widzę
                      intensywność zestawu nicków, styl poznałam wcześniej w konwersacji - i nie
                      czytam, bo wiem, że pewnie ciąg dalszy przelewania z pustego w próżne z szczyptą
                      manipulacji, co najwyżej czytam wybiórcze nicki i nowe tematy. Angażuję się w
                      to co lubię nie w to czego nie lubię. Dlatego zapewne nigdzie nie zauważyłam
                      tego dla czego założyłaś ten wątek.
            • tricolour Staram się nie nocować..... 09.12.09, 16:37
              .... bo wolę żone niż forum. Czasem jednak muszę i to, i to...

smile
              • to.ja.kas hahahaha 09.12.09, 16:40
                Jestes wielofunkcyjny big_grin
              • mola1971 Re: Staram się nie nocować..... 09.12.09, 16:48
                tricolour napisał:
                > .... bo wolę żone niż forum. Czasem jednak muszę i to, i to...

Toś urobiony po uszy, chłopaku big_grin
                Nie wiem dokładnie o co chodzi, ale mogę się mniej więcej domysleć
                na podstawie tego co napisała Kas.
                Tri, a Jarkoni Tobie i Mazurowi nie może dać uprawnień do banowania?
                • adaria38 Re: Staram się nie nocować..... 09.12.09, 17:03
                  > Tri, a Jarkoni Tobie i Mazurowi nie może dać uprawnień do banowania?

Co wy kobiety, na trzech facetów wladzę absolutną zamierzacie scedować?? Toż
                  forum będzie wycięte w pień! (szczególnie z kobiet) wink
                  A ja na razie innego nie znalazłam gdzie mi się podoba!
                  Do tego założenie nowego nicka to nie taki duży problem, więc apeluję bardziej
                  do indywidualnej samodyscypliny.
                  • mola1971 Re: Staram się nie nocować..... 09.12.09, 17:13
                    Adario, olewanie to jest bardzo dobry sposób na trolle. Można je
                    zagłodzić po prostu i tyle.
                    Ale w tym przypadku nie chodzi o zwykłego trolla tylko o coś dużo
                    bardziej szkodliwego.
                    Sama jestem przeciwniczką cenzury jako takiej, ale nie w tym
                    przypadku.

A że tu chłopy rządzą a piszą głównie kobiety to inny temat smile
                    Już kiedyś wspominałam, że ta męska władza absolutna mi się nie
                    podoba, ale nie ja tu rządzę smile
                    • tricolour Z chęcią oddam moderację... 09.12.09, 18:16
                      ... w Twoje ręce.

Będe miał więcej czasu, bo forum zabiera troszkę...
                      Bierzesz?
                      • to.ja.kas Re: Z chęcią oddam moderację.... 09.12.09, 19:12
                        A po co oddawac? Wystarczy dac jeszcze jakiejs mądrej kobiecie co jaja bedzie
                        miala i nozyczkami sie umie posługiwać. To duze forum. Na PP jestem ja i Moni i
                        jak trza bedzie to sie komus jeszcze sekator da. Nic nie sugeruje, Jarkoni tu
                        rzadzi i Wy, ale tam trol by nie poszalał. Dostałby bana po jednorazowym wyskoku
                        i siódme wcielenie by mu nie pomogło.
                        • adaria38 Re: Z chęcią oddam moderację.... 09.12.09, 19:23
                          A mnie się nie podoba państwo represyjne i narzucanie kogo ciąć albo nie ciąć,
                          bo to też gusta indywidualne kto komu leży z wypowiedziami, albo jakichś
                          kolejnych dwudziestu moderatorów żeby tylko nadążyli z cięciem. Dajcie ludzie
                          spokój to nie przedszkole, kazdy dorosły jest i raczej zaawansowany wiekiem tu
                          trafia więc może dać sobie na wstrzymanie i nie komentować zaczepek aż do
                          zjawienia się moderatora.
                          Mola jak najbardziej, na prezydenta dodatkowo, dla równowagi płci, jeśli ma
                          ochotę i czas sie w to bawić.
                          Ale niech każdy pilnuje porządku w swoim ogródku i tyle.
                      • mola1971 Re: Z chęcią oddam moderację... 09.12.09, 19:23
                        Tri, mogę wziąć, ale w ograniczonym zakresie. Tzn ograniczonym czasowo (bo nie zawsze mam czas na forum) i nazwijmy to "objętościowo". Nie czytam wszystkich wątków, czytam tylko wybrane, więc nie będę w stanie wyłapać wszelkich problemów. Niemniej w miarę swoich możliwości mogę wziąć na siebie moderację, ale po pierwsze jeśli Jarkoni i Mazur się zgodzą, po drugie nie zamiast Ciebie tylko ewentualnie dodatkowo jako czwarta osoba. Bo jak zamiast to nie chcę.
                        • to.ja.kas Re: Z chęcią oddam moderację... 09.12.09, 19:30
                          Mola jestes tu rano, południe wieczór. Bierz władze jak Ci chłopaki dają i pilnj
                          porzadku.

I niech każdy pilnuje we własnym zakresie...ale jak ktos nie pilnuje i ma w
                          nosie zasady a zwłaszcza jak po innych jedzie personalnie...zajmij sie tym z
                          kobiecym taktem i stanowczościa wink
                          • mola1971 Re: Z chęcią oddam moderację... 09.12.09, 19:36
                            No właśnie nie zawsze jestem smile
                            Bo czasem muszę pracować, gdzieś wyjechać czy po prostu nie mam ochoty na forum. No ale to chyba jak każdy.
                            • to.ja.kas Re: Z chęcią oddam moderację... 09.12.09, 19:48
                              Aż se Mola wrzuciłam Twój nick w wyszukiwarke i wyszło mi, że ostatnio poza
                              szpitalem na szczescie wiedziesz zywot przybiurkowy i przykomputerowy wink A to
                              dobrze wrócy RICD. Ależ to nie zarzut ja też podobny wiodę. Minie mi za jakis
                              czas, juz zdarza sie że zamiast do domu wracać do kina idę albo na inna rozpustę
                              na mieście. Ale póki co siedze tu i na PP...no i dzieki mnie PP kwitnie big_grin

uwielbiam moją skromnośc wink
                              • mola1971 Re: Z chęcią oddam moderację... 09.12.09, 19:56
                                to.ja.kas napisała:
                                > uwielbiam moją skromnośc wink

big_grinDDDDDDD
                                Żywot przybiurkowy wiodę, to fakt smile Tylko jest różnica między wrzucaniem
                                swoich postów w przerwie między tabelką i prezentacją czy między zebraniami a
                                moderowaniem forum. Tzn. tak mi się wydaje, że jest bo nigdy nie byłam
                                moderatorem żadnego forum.
                                • to.ja.kas Re: Z chęcią oddam moderację... 09.12.09, 20:04
                                  Nie ma róznicy, tu i tu sie czyta i pisze albo wywala do kosza.
    • rybak Re: Do moderatorów 09.12.09, 16:52
      Kas, prosiłem już kiedyś na forum,...smile Prawda?
      No to jeszcze raz proszęsmile
      Wydaje mi się, że cały ten wątek jest przeciwskutecznysmile
      I jako taki - w ogóle tu niepotrzebny. Dosłownie.

Ja tu i tak będę coraz rzadziej, bo sobie życie na nowo układam a większość
      swoich zaszłości okołorozwodowych już dzięki mądrym ludziom na RiCD
      poprzerabiałem. I choć chciałoby się czasem poradzić temu czy owemu to i owo na
      RiCD - to się wstrzymuję niekiedy sam, bo trolli na RiCD też już unikam jak
      mogę. Już nie mówiąc o psychopatach.
      Wierząc, że elektrowstrząsy i lobotomia to jednak ostatecznośćsmile))

Ale ja duży miś jestem. Jak ktoś mnie będzie zaczepiać po chamsku - a zwłaszcza
      moich bliskich nie daj Bóg - no to ... jak już nawet po tym moim rozwodzie
      poradziłem sobie ZE SOBĄ, co cała reszta.... hmmm... smile
      Zwłaszcza że ja nie różnicuję - forum, nie forum. Jak ktoś z piąchami, no to
      trudno. Każdy ma prawo wybrać rodzaj odpowiadających mu pieszczot, nieprawdaż?smile

A moderatorów , zanim ten niepotrzebny wątek i mój wpis w związku z tym - po
      prostu skasują, tylko jeszcze raz proszę o to, o co poprosiłem w wątku niedaleko
      - ale jestem spokojny, bo jak widzę - ktoś się z tym moim zdaniem chyba zgadza i
      na bieżąco przeciwdziała różnym takim patologiom, a to mi wystarczy.
      Z poważaniem
      Rybak
      • to.ja.kas Re: Do moderatorów 09.12.09, 18:48
        Rybak, a ja Ci poisałam, ze w nosie mam czy chodzi o Ciebie czy jakąś inną
        osobę. JA NIE MAM OCHOTY zapoznawać się niechcący z czyimś zyciem prywatnym. Nie
        miałam ochoty swojego czasu dowiadywac sie kim jest Manderla, nie mam ochoty
        czytac o Tobie, ani o Tri, ani o Moli ani o nikim innym.
        Pieprzenie o funkcji terapeutycznej kiedy wylewa się swoje frustracje i co rusz
        wiadro pomyj na kogoś jest zaiste mocno zabawne.
    • airam.as Re: Do moderatorów 09.12.09, 18:01
      Kas i reszta,

nie jestem trollem, to raz. Zmieniam nicki, bo mam taką ochotę. Każdy mój nick -
      jest odzwierciedleniem mojej jakiejś tam zmiany, pewnego etapu w zyciu, ewolucji
      wewnetrznej itp. Ale NIGDY, nigdy nie uzywałam kilku nicków jednocześnie.
      Zmieniam nick i jestem pod nowym nickiem, to wszystko. Bo taką mam wewnętrzną
      potrzebę. A nie tak, jak niektorzy. Uzywają po kilka nicków jednocześnie. Pisząc
      pod jednym nickeim - to, a pod innym owo, co sie kupy nie trzyma. I TO was boli
      (niektórych). Dwoistość i niespójność waszej natury?
      To forum, jest wybitnym odzwierciedleniem rzeczywistości. Tylko czasmi spełnia
      funkcję terapeutyczną, kiedy sie spotka człowieka nadającego na tej samej fali.
      Ale w życiu realnym też to się zdarza. Choć rzadziej, bo mniejszy rozrzut.
      Ja spotkalam na tym forum Teutę, Nangę, Ganeszę, Krez, Chalsię. I bardzo sobie
      cenię doświadczenie, spostrzeżenia, opinie i wiedzę tych osób. Dla mnie -
      wystarczy. Jak dla mnie - to forum spełnilo swoja rolę jaką miało spełnić, w
      moich oczekiwaniach i założeniach. A zresztą, nie chce mi się juz rozpisywać....

Szczerze powiem, żałuję, że do tego (proszę nie pytać - czego. Kto ma to
      zrozumieć - ten zrozumie) wszystkiego w ogóle doszło i bardzo Państwa i ciebie
      Kas (bo cie to razi: na zasadzie - niewidzenia belki we własnym oku) - przepraszam.

To wszystko.
      • adaria38 Re: Do moderatorów 09.12.09, 18:24
        A ja myślałam, że chodzi o kogoś innego smile
        • krezzzz100 Re: Do moderatorów 09.12.09, 18:33
          Zapewne, zapewne. No i masz, pomyliłaś się ))))
          • adaria38 Re: Do moderatorów 09.12.09, 18:37
            No gdzież. Przecież widać, że nie jasmile)
            • rybak No jak już wszyscy się tak ogólnie rozcalowali:) 09.12.09, 18:50
              To i ja na wszelki wypadek ostatni raz poprzepraszam, a co mi tam, i tak znikam.wink

Andriej Dementiew
              W.Amlinskiemu

Wśród uciech i żałobnych dni
              Na pewno coś tam-przegapiłem
              Niechaj wybaczą zatem mi,
              Których niechcący obraziłem.

Kiedy by to się nie zdarzyło-
              Wczoraj...Czy nie wiem dawno jak,
              Przeszła uraza, coś ją skryło,-
              Wybaczcie proszę -tak czy siak

Niech miłość też wybaczyć chce-
              Bez świadków i na osobności,
              Że uciekałem w wiersze swe
              Jak ci, co pragną samotności.

Nauczycieli proszę mych
              By poniewczasie-darowali
              Że wspominałem rzadko ich,
              A zatęskniłem-gdy znikali

Ale od nienawiści ja
              nie pragnę wybaczenia dostać
              Za to, że młodość chmurna ma
              Jej dobro ponad wszystko wzniosła

Nie dziwcie zatem się, gdy czas
              przez los jest mi ofiarowany,
              że dziś "wybaczcie!" -proszę was.

Bo wiem, że dzień ostatni nasz
              Zazwyczaj nie zapowiadany.

1983
              tłum. rybak 2009

I to by było...
              Na tyle.
              Pa, pa
              RiCDsmile
              • adaria38 Re: No jak już wszyscy się tak ogólnie rozcalowal 09.12.09, 19:09
                Z obcymi się nie całuję! (szczególnie na trzeźwo) ;_)

ale za to kwiatka wstawię, też, a co:

Czarny kot

pytałem starego człowieka
                jak mu przeszło życie
                otworzył
                na oścież drzwi
                po chwili
                zawarł
                - tak mi przeszło
                odrzekł
                (do izby
                wskoczył z sieni
                czarny kot
                i usiadł na jego ramieniu)

J.Baran

• to.ja.kas Ty sie Rybak nie wygłupiaj. 09.12.09, 19:20
                  mam nadzieje, że to "żegnam" to znaczy, że dziś a nie w ogole.
                  Wazne jest to co piszesz i wielu osobom pomogłeś. Dziś pisały o tym Litery, ja
                  Ci nie raz o tym mówiłam. Jak ostatnio wylądowałam w czarnej d...e Twoje rady na
                  forum i priv stawiały mnie na nogi. I mimo iz zrobiłam po swojemu to wierz mi
                  moooocno myslałam nad tym co napisałes. Bo jest nad czym myslec gdy piszesz.
                  Trzezwosc spojrzenia plus życzliwość i spokoj są mocno w cenie i potrzebne
                  bardziej osobom na zakrecie niż pseudonaukowy bełkot poradników czy
                  niespełnionych terapeutów od siedmiu boleści.

Wiec pisz jak się da, zaglądaj na PP, bo kto o konkwiście wykład zrobi wink Duża
                  luka by sie zrobiła po Twoim odejściu.
              • kami_hope Re: No jak już wszyscy się tak ogólnie rozcalowal 09.12.09, 20:37
                Rybak, nie znikaj. Jesteś tu potrzebny.

To niczyje inne, jak Twoje słowa sprowokowały moje ostateczne
                wzburzenie emocji, te które rozerwały zaskorupiałą pokrywę i dalej
                już spłynęły żarzącą się lawą. Pisałeś wtedy do kogoś innego i o
                historii swojej - krzyku (męskiej) duszy i wtedy moja dusza
                zakrzyczała...
                www.youtube.com/watch?v=8IaWemVjIhY
                Po to bym znowu mogła poczuć się jak...
                www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=V9M5yEB2294&feature=related

Nie odchodź Rybak.
                • rybak Re: No jak już wszyscy się tak ogólnie rozcalowal 09.12.09, 21:13
                  Kami
                  Dziękuję
                  Kochana jesteśsmile

A to ode mnie. Na koniec. Już z drogi...
                  Moje marzenie. Spełnione. Nareszciesmile
                  Już wiem, o czym tyle samotnych lat słuchałem i marzyłem - dokładnie
                  przy tym utworze - poniżej.
                  Dokładnie o tymsmile Bo to jest JEDYNE na świecie, za co warto oddawać
                  diabłu duszęsmile.

starymarzyciel.wrzuta.pl/audio/6LQJAdslfMV/lonstar_-_caly_swiat_ona_i_ja

• mola1971 Re: No jak już wszyscy się tak ogólnie rozcalowal 09.12.09, 21:18
                    Rybaku, jeśli naprawdę już stąd idziesz to trzymam kciuki i nie wracaj tu nigdy więcej. Tzn. wracać możesz, ale tylko jako do miejsca z przeszłości, nie waż się tu wracać z nowymi problemami bo kotami poszczuję wink)))
                    I pilnuje tego co naprawdę Ważne, dbaj o swój najdroższy Skarb.
                  • kami_hope Rybak 09.12.09, 23:13
                    Dziękuję że byłeś.

Trzymaj się zdrowo!
                    A ja z diabłem pogadam żeby duszy Ci nie zabierał.
                    To za zło się płaci, a nie za szczęcie.

Odwiedzaj nas czasem (choćby po to światełko w tunelu).

• ekscytujacemaleliterki Rybak, 10.12.09, 09:47
      bo ja sie zdenerwuje...zdenerwuje i wielką płyta będę walić w
      sprawczynie odejscia Twojego!!
      Ja sie nawet na moderatora zgłoszę, cv ładne napisze i uroczyscie
      obiecuje ze drzwi trolince zablokuje!
      Ty mnie nie denerwuj! Ok?
      • jarkoni Re: Rybak, 10.12.09, 18:56
        Obiecuję osobiście namówić Rybaka, żeby bywał czasem.
        Literki, dużo wcześniej odpisałem Majkelowi na Twój temat, tzn moderacji.
        Jeśli się zgadzasz, to pozostaje spytać o zgodę Tri i chłopaka z_mazur, bo bez
        ich akceptacji sam nie robię żadnych ruchów, taką mam zasadę.
        Pytamy? Literki się zgodzą? smile
        • adaria38 Mola 10.12.09, 19:00
          Wg mnie bardziej nadaje się Mola.
        • jarkoni Re: Rybak, 10.12.09, 19:06
          PS Z chłopakiem z_mazur znam się osobiście(po szalonej imprezie forumowej w
          Łodzi, gdzie szalony królik zaprezentował taniec życiasmile, dlatego pozwalam
          sobie na kumplowską ksywę "chłopaku z_mazur", to tak gwoli wyjaśnienia.
          Natomiast zawsze myślałem o tym jakby wyglądało skumplowanie się z zasadniczym
          Tri. Chyba trochę strach, chociaż kto wie..
          Panowie: żeńska część moderującej populacji- ekscytujacemaleliterki... Orkiestra
          tusz..
          Zgadzacie się?
          Bo jeśli tak, to jest jeszcze Mola, wtedy w moderacji męsko-damskiej byłoby
          fifty-fifty.
          Czy nie za łatwo oddajemy pole?
          Oby się nie okazało, że wyciętych postów jest więcej niż tych pozostawionych...
          • tricolour Tak to sobie wyobrażałem... 10.12.09, 19:34
            ... Mola i Litery. Będzie po równo, co do ilości i znacznie lepiej
            co do jakości.

Jam straszny w realu nie jest. Ci, którzy mnie widzieli, jedli i
            pili zaświadczyc mogą, bo przeżyli.

smile
            • adaria38 Re: Tak to sobie wyobrażałem... 10.12.09, 19:37
              Byle tylko w efekcie nie dosięgnęło forum przysłowie "gdzie kucharek sześć...itd" wink
              • jarkoni Re: Tak to sobie wyobrażałem... 10.12.09, 19:43
                Przecież o tym pisałem.
                Poczekamy na chłopaka z_mazur i na literki, co oni na to.
                Od czegoś trzeba zacząć..
                Mola też musiałabyś się zgodzić.
                I będzie pa pałam..
              • mola1971 Re: Tak to sobie wyobrażałem... 10.12.09, 19:49
                Może aż tak źle nie będzie wink
                Mam nadzieję, że po prostu każda kucharka wyspecjalizuje się w daniach, które
                najbardziej lubi gotować i najlepiej jej wychodzą smile
                Ja najmniej chętnie będę sięgać po sekator bo wolę spokojem i tłumaczeniem
                docierać. Takie zboczenie wynikające z wychowywania trójki nastolatków o silnych
                osobowościach smile
                • kami_hope Mola na moderatora! 10.12.09, 21:16
                  Toż ja na spokojne tłumaczenie stawiam.

Co prawda nikt tu zwykłych forumowiczów (i foremek smile) nie pytał,
                  ale korzystając z wolności słowa głosuję na Molę.

P.S. Mola jak już będziesz u władzy, to ja taką małą prośbę mam...
                  tnij wszelkie przejawy chamstwa i agresji bez ostrzeżenia, innym -
                  wolność słowa daruj.
                  Takie małe trzy grosze od Kami smile
        • ekscytujacemaleliterki Re: Rybak, 10.12.09, 20:03
          Pytamy smile. Literki się zgodzą smile
          • jarkoni Re: Rybak, 10.12.09, 21:31
            Teraz czekamy tylko na chłopakaz_mazur
            • bogusiamaria No i w końcu zgłupiałam... 10.12.09, 22:29
              Choć i mnie się oberwało za jakiś drobiazg.Nie czuję urazy lecz nadal nie wiem
              kogo się strzec.
              ???
              Cieszę się natomiast,jak temperatura opada i zaczynamy rozmawiać pamiętając ,ze
              po drugiej stronie jest CZŁOWIEK.

• z_mazur Re: Rybak, 11.12.09, 03:20
        Ja się oczywiście zgadzam. Z jednym zastrzeżeniem. Prośba do nowych moderatorów, o nie podejmowanie się misji wychowawczych na forum.

Rolą moderatora nie jest wychowywac, tylko moderowac, a że narzędzie moderacji jest tylko jedno - nożyczki, to trzeba umiec czasem po nie sięgnąc.

Takie sięganie często powoduje w efekcie listę żali i pretensji do moderatorów, z tym też trzeba sobie umiec poradzic. Nie wdawac się w polemiki na temat moderacji na forum itp.

Podejmując się roli moderatora trzeba miec świadomośc powyższych konsekwencji z niej wynikających.

Dobrym przykładem jest chyba ostatnio zaistniała sytuacja. Obie panie miały zastrzeżenia do zastosowanych podczas ostatniej zadymy cięc, a ja się będę upierał, że były one najlepszym wyjściem z sytuacji i pozwoliły szybko zakończyc ostatnią zadymę, bez szkody dla forum.
        • krezzzz100 Re: Rybak, 11.12.09, 06:42
          Gorzej, jak trzeba wychowywać moderatora...
        • to.ja.kas Odnosnie tego co napisał Mazur 11.12.09, 08:47
          Moderuję dwa fora. Myślę, że z sukcesem. Przez te kilka lat wiele
          się jako moderator nauczyłam. Po pierwsze by czasem się nie wtracać.
          Zwłaszcza między facetów. Bo oni "dadzą sobie po razie", a potem
          jest sztama i świetnie ze sobą dyskutują. A po drugie, że piszę z
          dorosłymi ludźmi i tak jak Mazur staram się nie wychowywać. Jak
          napisała kiedyś Pho...jedno ostrzeżenie, drugie ostrzeżenie i ban.
          Kiedyś PP przyciągało zadymiarzy i troli, teraz nawet tam nie
          zaglądają. Ostatni ban dany był hohoho, może Moni pamieta kiedy. Bo
          ja dałam chyba całego jednego wink

Także zdecydowanie zgadzam się z tym co pisze Mazur (zazwyczaj sie z
          nim zgadzam bo to mądry chłopak jest). Moderator nie jest od
          wypełniania misji wychowawczej a od pilnowania porządku. Pilnuje sie
          przez ostrzeganie, wycinanie i bany (jesli mod ma taką mozliwośc,
          wiem, że tu taka mozliwość ma tylko Jarkoni). Jak jeden trol z
          drugim nie ma szansy poszaleć, wiecej sie nie pojawiają. A, że sie
          dostanie na maila opinie, że sie jest cenzorem, niesprawiedliwym,
          wrednym...no coz. Taka rola moda. On nie ma być lubiany, on ma
          pilnowac porządku. Jeśli przy okazji ma rzeszę osób z którą dobrze
          się mu pisze i rozmawia to tylko wartość dodana.
          Ja mimo iż parę razy zarzucono mi cenzurę cieszę się, że piszą u
          mnie osoby które cenię, lubię, z niektórymi się zaprzyjaźniłam, ale
          tez takie które na dzwięk mojego imienia warczą. Mimo wszystko
          piszą. Znaczy czują się bezpiecznie i wiedzą, że nie wylecą mimo iż
          się wściekle nie lubimy. A, że ręka świerzbi...no cóż. Ból moda
          czasami wink
          • kami_hope Re: Odnosnie tego co napisał Mazur 11.12.09, 10:40
            Kas, czy to znaczy, że moderator powinien być powściągliwy w swoich
            opiniach? Rozumiem z powyższego, że obowiązkiem moderatora jest
            cenzura i tyle.
            Tri nie szczędzi słów krytyki, jest zasadniczy, spójny, itp. - jego
            stanowisko jest jasno określone.
            Z_mazur, jeśli się pokazuje to na zasadzie łagodnej polemiki, przy
            czym trudno (mnie) określić nurt jaki obrał (uniwersalny?).
            Mola - wyważone opinie, ciepłe uwagi i rady oparte na doświadczeniu
            (!).
            O Literkach nie mogę nic powiedzieć, bo nie znam. Chyba mijamy się
            na tym forum. Poczytam w wolnej chwili i wyrobię sobie opinię.

A napisałam te krótkie charakterystyki po to, by ukazać jak wszyscy
            ci ludzie są różni. I dzięki temu jest możliwe spotkanie gdzieś po
            środku.
            Ja pochodzę z domu gdzie była (i jest) polityka. Wiem na czym polega
            władza, jak się ją osiąga i jakie daje możliwości. Fakt, że gdzie
            kucharek sześć... Ale to zawsze mniejsze zło (o ile można w ogóle
            rozpatrywać to w kategoriach zła (?)) niż władza w rękach ludzi
            jednomyślnych.
            • to.ja.kas Re: Odnosnie tego co napisał Mazur... 11.12.09, 10:56
              Nie wiem Kami jaki powinien być moderator. Nie ma chyba
              jednomyślności w tym wzgędzie (jakby w jakiejś była) smile
              Ja bardzo cenie sobie Tri jako moda...mimo, że się zremy czasem
              ostro i zdarzyło sie, że ja go na PP, a on mnie na RICD wyciął. Nie
              mam żalu. Taka rola moda. Że jak mu coś SUBIEKTYWNIE wydaje sie
              niedobre dla forum to sie wywala do śmieci i koniec.

Czy mod nie ma prawa wyrazac swojej opinii? Alez ma. Mod to też
              forumowicz. Ale wyrażenie opinii a wychowywanie to dwie różne
              sytuacje.
              Mimo iz Tri mnie irytuje często i wkurza i się z nim nie zgadzam
              lubie go jako moda. Bo on mnie nie wychowuje. On ze mną dyskutuję.
              Ja go cenie za to, że ma w nosie czy z powodu jego admińskich
              działań ktoś go znielubi czy nie. Ja mam dokładnie to samo. Uważam
              go za doskonałego moderatora i uciązliwego forumowicza. Łączy w
              sobie te dwie cechy jak mało kto smile
              Z_Mazur - on nie budzi takich ambiwalentnych uczuc u mnie, bo ja
              najczesciej z nim sie zgadzam, a jak sie nie zgadzam to z nim nie da
              sie pokłocic, bo on okaz spokoju. Swietny moderator, który nie
              wchodzi w polemikę co powinien a czego nie powinien robic, co ciąć
              co zostawić. On tu podejmuje decyzje i chwała mu za to. BO
              moderowanie forum to ni epaństwo demokratyczne a jednoosobowa
              decyzja często. Mazura cenię za szczerość, za spokoj, opanowanie i
              za to samo za co cenię Tri...Mazur nie ma w zwyczaju sie podlizywac
              i pokazywac siebie koniecznie tylko w swietle pozytywnym.

Litery znam - i cenię ją dokładnie za to za co cenię Mazura. Litery
              się nie upiększa, nie dekoruje w piórka nieomylnej, doskonałej,
              spokojnej. A do tego jest asertywna.

Molę znam najmniej. Czy będzie dobrym moderatorem? Się okaże. Myślę,
              ze tak czy owak kobiecy punkt widzenia będzie w końcu
              reprezentowany.
        • ekscytujacemaleliterki Re: Rybak, 11.12.09, 09:52
          Z_Mazur,
          zapędów wychowawych nie mam.
          To forum jest dla ludzi powyżej lat 15, od dwana są wychowani. Mają
          swoje zdanie, nawyki i przyzwyczajenia.

Pojawiają się tu ludzie poorani, poobijani, szukający jakiegokolwiek
          wsparcia, dobrego słowa, którzy starają się podnieść z klęczek,
          oprzeć na rękach i choć spróbować podnieść głowę do góry.
          Czasem zamiast wsparcia dostają kamieniem z racji płci. Bądz klepani
          są po plecach, z dokładnie tego samego powodu.
          Często zadomawiają się, zostają. Mają siłę, żeby pomagać innym. I są
          szlachtowani wycieczkami presonalnymi.

Wiesz, Mazur - przyszłam tu w stanie krytycznym, łaskano mnie po
          głowce, wylewano zimną wode, zeby otrzeźwiała ale jakiekolwiek
          kopanie mnie było niedozwolone - od razu była reakcja.

Lista żali, pretensji choćby obelg nie zrobi na mnie najmniejszego
          wrażenia ponieważ takie akcje i atrakcje mi się nie podobaja,
          podobały nie będą. Do tłumaczenia się dlaczego tak a nie inaczej nie
          nawykłam. Jeśli uznam za stosowne to bezlitośnie wytne!

Ciepłe słowo, wsparcie, polemika, dyskusja - proszę bardzo!
          Ale żadnego, najmiejszego choćby personalnego ataku, wywlekania
          prywatnych spraw!!

A jednak z pozdrowieniami wink
          • kami_hope Literki 11.12.09, 11:01
            > Ciepłe słowo, wsparcie, polemika, dyskusja - proszę bardzo!
            > Ale żadnego, najmiejszego choćby personalnego ataku, wywlekania
            > prywatnych spraw!!

Jestem jak najbardziej ZA.

>Do tłumaczenia się dlaczego tak a nie inaczej nie
            > nawykłam. Jeśli uznam za stosowne to bezlitośnie wytne!

Tej postawy poprzeć nie mogę. "Jeśli uznam za stosowne" - jest
            domeną wszelkiej maści totalitaryzmów. "Uznać za stosowne" można
            wszystko to, co dotyczy własnej osoby. Zaś postępowanie względem
            innych, powinno być oparte na zasadach (na prawie - jeśli to słowo
            łatwiej zrozumieć). "Do tłumaczenia się nie nadaję" - to też źle, bo
            to jedynie despota i tyran nie tłumaczy własnego postępowania przed
            społeczeństwem (społecznością).

Ekscytujacemaleliterki, jeden tekst to za mało by wyrobić sobie
            opinię. Jednak tych kilka zdań mnie zamroziło. Jeśli rzeczywiście
            taka jest Twoja postawa i taką formę władzy preferujesz, ja wyrażam
            swój sprzeciw (choć na Tobie to wrażenia nie robi).

• z_mazur Re: Literki 11.12.09, 11:14
              Moderowanie forum, to nie czynnośc demokratyczna, ale właśnie trochę toatlitarna. Warto jedynie przed decyzją o wręczeniu komuś nożyczek czuc, że temu komuś zalezy na jakości forum i że ogólnie jest "władcą oświeconym".

Przy cięciu nie ma czasu i możliwości podejmowac decyzji demokratycznych, bo jakby to w praktyce wyglądało? Założenie wątku na głosowanie, dla uczestników forum, czy w danym przypadku wcinamy jakiś post, czy nie?

Moderator, to trochę jak amerykański sędzia. Są pewne zarysowane granice prawa (netykieta i regulamin forum), są precedensy (ktoś w podobnej sytuacji na tym forum już był wycięty), ale to od jego arbitralnej decyzji zależy jak będzie w tym konkretnym przypadku.
              • to.ja.kas Re: Literki 11.12.09, 11:19
                Kiedyś właściciel prywatnego forum napisał tak:
                "To prawda, że jest to forum otwarte. Ma tez status PRYWATNE, co
                oznacza, że założyciel forum (to akurat ja) wraz z osobami wybranymi
                na moderatora może wyciąć wypowiedź, w której miast
                argumentów AD REM, pojawiają się argumenty AD PERSONAM."
                Tam było jeszcze troche.
                Ale o tym co ciąć a co nie decyduje moderator z polecenia
                właściciela forum. I właśnie do tego poza zimną krwią, dystansem,
                poczuciem jakiejś tam sprawiedliwości trzeba miec cohones. By sie
                nie bac reakcji innych kiedy sie robo to co sie uwaza za słuszne.
                • krezzzz100 Re: Literki 11.12.09, 12:57
                  Cohones i cohones. Co za seksizm... Źle to wróży))))
                  • to.ja.kas Re: Literki 11.12.09, 12:59
                    Ni ekandyduję na moderatora tego forum. Wyżywam się na PP. Więc
                    niczemu to nie wróży dla tego forum, co najwyżej dla mnie, że basem
                    mówić zacznę tongue_out
                    • krezzzz100 Re: Literki 11.12.09, 13:12
                      Nie kandydujesz, ale dzielisz się wzorcami nienajlepszymi, przyznasz...W tym i
                      kolesiostwa. Nie ukrywajmy też, że asertywność forumowiczów Cię drażni, wolisz,
                      by tę cechę prezentował TYLKO moderator. To mam na uwadze.
                      • to.ja.kas Re: Literki 11.12.09, 13:18
                        A skąd wiesz co mnie drażni? Gdzies o tym napisałam? big_grin
                        Ja uwazam, ze wzorce o jakich mówie, czyli Tri, Mazur, Anja kiedys
                        to dobre wzorce. Mogę miec takie zdanie?
                        • krezzzz100 Re: Literki 11.12.09, 13:45
                          Możesz. A ja mogę mieć swoje))) I mam takie, że Tri i Ty w żadnym razie za dobre
                          wzorce uchodzić nie możecie. Zwłaszcza Tri))))A co Was drażni, to ukryć nie
                          potraficie, oj nie)))
                          • to.ja.kas Re: Literki 11.12.09, 13:51
                            siedem big_grin
                            hahahahaha
                            Krezzz zawsze poprawiasz mi nastrój. Dzięki.
                            • krezzzz100 Re: Literki 11.12.09, 14:06
                              Czego siedem, hahahaha))))) Dobrze jest znać się na zegarzewink)))
                              big_grin)))

Cieszę się)))
                • krezzzz100 Re: Literki 11.12.09, 13:01
                  Często też moderator liberalnie traktuje argumenty ad personam tylko dlatego, że
                  przychodzą ze strony zaprzyjaźnionego z nim forumowicza, czyli TWA w pełnej
                  krasie. Niestety. Także brutalizmy są z tego samego powodu tolerowane.
              • kami_hope Re: Literki 11.12.09, 12:12

z_mazur napisał:
                > Przy cięciu nie ma czasu i możliwości podejmowac decyzji
                demokratycznych

Owszem, nie ma czasu i rzeczywiście technicznie to awykonalne (dot.
                władzy wykonawczej). Jednak wszelkie decyzje tego typu (cenzura)
                muszą być oparte na jasnych zasadach i w razie niejasności, powody
                tych podjętych decyzji powinny być klarownie wyjaśnione.
                To nie może być sędzia, który z lubością korzysta z prawa osądzania,
                a sędzia sprawiedliwy, który jest DLA ludzi, a nie OD ludzi.

Dobry władca jest suwerenny, sprawiedliwy, miłosierny (tu umiejętne
                tłumaczenie), mądry, roztropny, etc. Jeśli nie posiada tych
                przymiotów - jest tyranem (koronowany osioł).
                • to.ja.kas Re: Literki 11.12.09, 12:22
                  Kami, w nagłowku forum jest link do netykiety. Każdy piszący
                  powinien się z tym linkiem zapoznać. O to prosi właściciel forum.
                  Zakłada się, ze piszacy na forum czytać umieja. Moderator też.
            • ekscytujacemaleliterki Re: Literki 11.12.09, 11:32
              kami_hope,

"Jesli uznam za stosowne to wytnę" każdy post, który sprawi, że
              uczestnik tego forum, forum opusci bo inny uczestnik forum wywleka
              prywatne sprawy na swiatło dzienne.
              Wiem co to wolność słowa, używam od lat i nie mam najmniejszego
              zamiaru komukolwiek odmawiać prawa do wypowiedzie. Merytorycznej,
              emocjonalnej.

W woli ścisłości "do tłumaczenia się nie nawykłam", czy się nadaje
              to nie wiem. Dla mnie sprawa jest jasna, Tłumaczenie wycięcia postu
              lub watku, powoduje dalsza polemike, rozgrzewa atmosfere, nakręca
              awanturę.
              Moderator, który się tłumaczy dlaczego wyciął obelgi moderatorem nie
              jest.

Błędnie założyłas, ze moja postawa jest tyranska względem wszystkich
              wypowiedzi. Moja postawa jest tyranska wzgledem napadania na
              drugiego czlowieka!
              I tutaj nie przyjmę do wiadomości zadnego argumentu ani zadnego
              wyjasnienia!
              Prawo ( badz zasady ) sa wlasnie po to, żeby ich przestrzegac,
              wycieczek personalnych nie robic.

Moderowanie formą władzy dla mnie nie jest. Moderowanie to
              pilnowanie zasad.

Proszę bardzo, wolną reke do sprzeciwu masz.
              Chociaż nie wiem skąd opinia, ze nie zrobi na mnie to zadnego
              wrazenia?
            • krezzzz100 Re: Literki 11.12.09, 12:59
              Dołączam się do Kami. Bardzo często ciecia tyczą merytorycznych opinii, kiedy
              ...nie leżą na linii zainteresowań czy wiedzy moderatora, za to uderzają w jego
              kompleksy.
              • ekscytujacemaleliterki Re: Literki 11.12.09, 13:16
                Ja jeszcze nic nie ciełam, istnieje opcja,że nie wytnę.
                "kurki burdelowe" merytoryczne nie są,a jednak nie zamknełam się w
                sobie i nie odeszłam obrażona znaczy się kompleksów nie mam.
                Doskonały przykład na odróżnienie merytoryki od obrażania.
                • krezzzz100 Re: Literki 11.12.09, 13:47
                  Kurki burdelowe jak najbardziej merytoryczne są. Stosowne objaśnienie
                  merytoryczne zostało udzielone. A że się nie spodobało... Mój boże))) Natomiast
                  odporu merytorycznego nie zyskało))))
        • adaria38 Re: Rybak, 11.12.09, 10:41
          Niestety kiepski moderator psuje forum. A nazbyt często na forach prywatnych
          jest tak, że moderator nie ma za grosz obiektywizmu(choć, rzecz jasna, wydaje mu
          się, a nawet jest przekonany, że ma) i wycina przede wszystkim wg "własnej
          linii partyjnej", czyli gdy "obrażani" są ci których on lubi, a nie reaguje na
          takie same zachowania z drugiej strony. Powoduje to, że na forum zostaje grupa
          klakierów a ciekawe osoby inaczej myslące prędzej czy później porzucają takie
          miejsca.

Najlepszy moderator to ten, którego działalności nie widać wink
          I nie jest on od wychowywania tylko bardziej "reagowania w przypadku
          przestępstw". Jak polityka- jedni idą po władzę i załatwiać swoje interesy,
          inni by służyć dobru całej społeczności. Dlatego istotny jest "kręgosłup" i
          umiejętność zdystansowania się, tym bardziej gdy samemu się w danym wątku
          czynnie uczestniczy.

Mam nadzieję, że moderatorzy się dogadają między sobą a jak będą mieć
          wątpliwości to nie zacznie się wydzieranie sobie wycinek smilesmile

• kami_hope Re: Rybak, 11.12.09, 11:43
            adaria38 napisała:

> Niestety kiepski moderator psuje forum. A nazbyt często na forach
            prywatnych
            > jest tak, że moderator nie ma za grosz obiektywizmu(choć, rzecz
            jasna, wydaje m
            > u
            > się, a nawet jest przekonany, że ma) i wycina przede wszystkim
            wg "własnej
            > linii partyjnej", czyli gdy "obrażani" są ci których on lubi, a
            nie reaguje na
            > takie same zachowania z drugiej strony. Powoduje to, że na forum
            zostaje grupa
            > klakierów a ciekawe osoby inaczej myslące prędzej czy później
            porzucają takie
            > miejsca.

Podobnie myślę i dostrzegam w podobnych schematach duży problem.

> I nie jest on od wychowywania tylko bardziej "reagowania w
            przypadku
            > przestępstw". Jak polityka- jedni idą po władzę i załatwiać swoje
            interesy,
            > inni by służyć dobru całej społeczności. Dlatego istotny
            jest "kręgosłup" i
            > umiejętność zdystansowania się, tym bardziej gdy samemu się w
            danym wątku
            > czynnie uczestniczy.
            >
            Jest różnica między "wychowywaniem", a "wytłumaczeniem". To jest
            jasne, że wychować dorosłych ludzi nie sposób. Ale reagować na
            zachowania, które w danej kulturze są naganne należy. W dzisiejszym
            świecie co raz więcej konformizmu, zwykłego tchórzostwa życiowego
            lub skrajnej postawy - zwalczania kompleksów własnych przez
            bezpardonową manifestację władzy. A wszystko to ma podobne źródło -
            oparte jest na lęku.
            Czasami ludzie nie wiedzą, że coś jest złe (nikt im do tej pory tego
            nie powiedział) i jeśli ktoś inny posiada o tym wiedzę, to powinien
            się nią podzielić. Jakiż pożytek z tego, że "jestem świadomy(a), ale
            Wam o tym nie powiem"?
            • to.ja.kas Re: Rybak, 11.12.09, 11:51
              Każdy sensowny moderator najpierw ostrzega i mówi "proszę, porzuć tą
              drogę". Nie znam takiego który by wcześniej nie zakomunikował, że
              taki sposób komunikacji jest na tym forum niemile widziany. Nawet
              Tri to tobi.

Na forach zawsze jest rotacja. Ludzie są i odchodzą i przychodzą
              inni. Taki urok forów. To nie małzeństwo na całe zycie.

Pamietam jaka zadyma była kiedy Jarkoni na moderatowów wybrał Tri i
              Mazura. Się działo big_grin Od razu wiedziałam, że będa swietnymi
              moderatorami. Bo moderator jako forumowicz może byc lubiany ale jako
              władza ma być bezstronny i nie jest od lubienia a od pilnowania
              porządku.

Mimo iż mi zarzuca się czasem faworyzowanie kogoś na PP to jednak
              uzytkowników coraz więcej, forum kwitnie, ciagle przychodza nowe
              osoby, część zostaje, część nie, część osób jest stąd, z częścią
              osob sie bardzo polubiłam, część mnie nie lubi ze wzjaemnością ale
              sobie w drogę nie wchodzimy, część sobie poszła w różne inne miejsca
              albo w ogole zniknęła z forów.
              Taki lajf.

Zawsze mi się śmiac jak ludzie myślą, ze bycie moderatorem to taka
              nobilitacja i władza. Raczej zamyka to droge do penych rzeczy.
              Chocby do tego by komuś kto pisze głupoty napisac "pieprzysz
              farmazony, nie chcę Cie tutaj bo mnie irytujesz"...bo moderatorowi
              nie wypada. Mimo iż język i palce świerzbią. wink
              • scarlet.secret.sky Re: Rybak, 11.12.09, 12:11
                A to ja przyznam nie mam nic przeciwko jak ktoś napisze "pieprzysz farmazony"
                itd. Natomiast nie umiem reagować jak ktoś w stylu "ą, ę" mi przywala. Niby
                wiem, że robi się paskudnie, ale ciągle w białych rękawiczkach i przyznam, że
                tylko takie osoby mnie przerażają. W innych przypadkach przynajmniej wiadomo z
                kim ma się do czynienia smile
                Tak czy siak moderowanie to ciężka robota i nie zazdroszczę smile
                • to.ja.kas Re: Rybak, 11.12.09, 12:21
                  Scarlet jak sie pisze na forum gdzie jest ciagle masa ludzi to się
                  wie, że ktoś nam przywali. Jak zachowuje przy tym formę i robi to
                  merytorycznie i dowala temu co piszemy a nie, że mamy np jedno oko
                  bardziej albo "a czy jeszcze bijesz swoją żonę? " to się to dyskusja
                  nazywa.
                  Nie ma mowy...nie da sile lubić ze wszystkimi, zgadzać ze
                  wszystkimi, pic sobie z dziobków ze wszystkimi.
                  Czasem ktoś wykazuje nam niekonsekwencje w tym co piszemy,
                  hipokryzje (ulubiony argument Tri ostatni hahahaha, ja tez go
                  usłyszałam wink ), brak logiki czy zaćmienie umysłowe. Możemy mu
                  wykazać, że się myli albo sciemnia, albo w białych rękawiczkach
                  przywala nam personalnie.
                  Na tym fora polegają...na rozmowach i dyskusjach. czyli musza byc
                  najmniej dwie osoby i najmniej dwa stanowiska.

Moderowanie to fajna szkoła do odrobienia lekcji, że nie da sie
                  dogodzić wszystkim, byc lubianym przez wszystkich i uszczesliwic
                  wszystkich . A czy cięzka robota? Czasami wink
        • mola1971 Re: Rybak, 11.12.09, 10:50
          Mazur, wychowywać nikogo nie zamierzam bo dorośli ludzie tu piszą, niemniej
          myślę, że czasem ludziom po prostu należy się WYTŁUMACZENIE.
          Co nie znaczy, że zawsze. Oczywiście w przypadku zwykłego chamstwa, obrzydliwych
          wycieczek personalnych lub ujawniania na forum prywatnych spraw innych
          forumowiczów należny ciąć bez litości.
          • z_mazur Re: Rybak, 11.12.09, 11:03
            Molu, też mi się tak wydawało zanim nie dostałem nożyczek do ręki.

Że trzeba wytłumaczyc, wyjaśnic itp., a tego się nie da najczęściej zrobic. Każde tłumaczenie wywołuje kolejną polemikę, bo na forum liczacym kilkudziesięciu stałych uczestników, zawsze znajdzie się taki, który w danym przypadku ma inny pogląd na cięcie.

Chodzi mi o to, że moderator (o czym pisała Kasia), musi byc trochę gruboskórny, nie czuc potrzeby tłumaczenia się za każdym razem z podejmowanych decyzji.
            • to.ja.kas Re: Rybak, 11.12.09, 11:09
              Ale moderator o tym sie dowiaduje, jak zadyma jest i ma do
              wyboru...albo wejsc w polemikę i zadyma potrwa jeszcze tydzien, albo
              pociac w diabły zadymiarzy i spowodowac spokoj.

Nowa władza się o tym przekona prędzej czy później...trza miec do
              tego cohones. Bo można szybko trafic na listę najmniej lubianego
              forumowicza. jak Mazur który zanim był adminem był guru a
              potem ...no cóż te same osoby co go kochały szybko przestały smile
              • z_mazur Re: Rybak, 11.12.09, 11:21
                Taki los moderatora. Dlatego wcześniej nie byłbym dobrym moderatorem, kiedyś zanim odzyskałem poczucie własnej wartości i wysoką samoocenę, zdecydowanie bardziej zabiegałem o akceptację. Teraz o wiele łatwiej mi miec to w nosie czy moje decyzje są popularne i akceptowane.

Pamiętam jak przy którejś z wcześniejszych takich dużych zadym, wątki z tłumaczeniem się z decyzji były równie duże i pocięte jak te w których była zadyma. Człowiek uczy się na błędach. smile
                • to.ja.kas Re: Rybak, 11.12.09, 11:26
                  A i dlatego ja już u siebie nie popełniłam nigdy takiego błedu big_grin
                  Ni ema dyskusji dlaczego. Ano dlatego, że ja albo Monika uznajemy,
                  że zostały przekroczone zasady więc wycinamy. I to jest powód. Nasze
                  subiektywne odczucie.
                  Mam opinię zołzy? trudno. A najciekawsze jest to, że tnę wyjątkowo
                  rzadko. Ostatnio panowie sie poobrażali wzajemnie, po mesku
                  powyzywali i zostało. Panowie dalej są, ba dalej dyskutuja i mam
                  nadzieję dyskutowac będą. Bo ciekawie to robią.
                  Zreszta jakoś mężczyzni mniej boją się działań moderatorów. To panie
                  zazwyczaj lubią wsadzać swoje trzy grosze wszędzie. wink
                  • sauber1 Re: Rybak, 11.12.09, 13:29
                    to.ja.kas napisała:

> Mam opinię zołzy? trudno.

A najciekawsze jest to, że tnę wyjątkowo
                    > rzadko. Ostatnio panowie sie poobrażali wzajemnie, po mesku
                    > powyzywali i zostało. Panowie dalej są, ba dalej dyskutuja i mam
                    > nadzieję dyskutowac będą. Bo ciekawie to robią.
                    > Zreszta jakoś mężczyzni mniej boją się działań moderatorów. To panie
                    > zazwyczaj lubią wsadzać swoje trzy grosze wszędzie. wink

To masz szczęście że się sama do tego przyznajesz dokuczliwa, kłótliwa Kobieto wink
                    O TAK, KOBIETKI ZAWSZE SA AKTYWNIEJSZE I TAKIE WSZĘDOBYLSKIE BARDZIEJ CZASEM
                    JAKBY ?smile
                    • to.ja.kas Re: Rybak, 11.12.09, 13:36
                      No sam Sauber zobacz. Jarkoni powiedział, że zapyta Mazura i Tri o
                      zdanie a ja, Krezz, Adaria i Kami natrzaskałysmy w wątku 100 postów.
                      No dobra kilka jest nie naszego autorstwa, ale jadnak wiekszość
                      postów to nasze. A pytał sie nas Jarkoni o zdanie? A nie pytał. A
                      się wtrącamy? Wtrącamy. Pokłocimy się zaraz o to? A cholera wie,
                      może się tak zdarzyć. Nie z takich tematów zadyma sie robiła big_grin

Ide sobie na kawę.

Pozdrawiam big_grin
                      • krezzzz100 Re: Rybak, 11.12.09, 13:43
                        Moich jest pięć (5). Twoich jest full.
                        • to.ja.kas :D 11.12.09, 13:48
                          No to prawda. Fakt jest taki, że Jarkoni zapytał tylko Tri i Mazura.
                          Nikogo więcej. Mnie też nie. A swoje trzy groszę, ba z całą setkę
                          już tu wsadziłam. Się ubawiłam RÓWNIEŻ z samej siebie. wink

• sauber1 Re: Rybak, 11.12.09, 14:58
                        to.ja.kas napisała:

> No sam Sauber zobacz.

Przecie widzę !!!wink Jarkoni tu panem i władcą i nie mnie oceniać ludzi, nawet
                        jak w brew pozorom czynią samo dobro, a i piszą na własna odpowiedzialność,
                        często co ślina na język przyniesie. Osobiście dyrektora tego foruma postrzegam
                        jako życzliwego autokratę, czasem tylko za zbyt łatwo idzie na ugodę, czemu
                        zapewne zawdzięczamy tu możliwość wyrażenia siebie?wink A z drugiej strony to
                        nawet dobrze jak się załby bierzecie i coś nagle nowego się kreuje, lepszy punkt
                        widzenia wszystkigo, to tez czynnik mobilizujący.

Morał z tego taki, kawa dobra jest na wszystko, zamiast ... wink
                        • to.ja.kas Re: Rybak, 11.12.09, 15:05
                          sauber1 napisał:

> nawet dobrze jak się załby bierzecie i coś nagle nowego się
                          >kreuje, lepszy punkt
                          > widzenia wszystkigo, to tez czynnik mobilizujący.

Mnie już dziś lenistwo weekendowe ogarnęło. Typowa ze mnie
                          baba...nagadać się to najważniejsze. O efekty niech martwi się OZ big_grin

> Morał z tego taki, kawa dobra jest na wszystko, zamiast ... wink

Sie nie zgadzam tym razem...nie na wszystko wink
                        • jarkoni Re: Sauber 11.12.09, 17:51
                          Sauber, no tylko nie mów,że czuję się tu jak pan i władca smile
                          Czuję się jak rodzaj prezydenta w naprawdę demokratycznym państwie(czyli raczej
                          nie w takim jak nasze). Żadnego veta ani zbytniego wtrącania się. W
                          demokratycznym państwie prezydent jest raczej reprezentacyjną marionetką,
                          nominuje ambasadorów, przyjmuje listy uwierzytelniające, nadaje ordery etc.
                          Tak i ja się staram robić, nie wtrącam się do bieżącej pracy "rządu", czyli
                          moderatorów, opanowałem w jakiś sposób "reprezentacyjny" wątek "Do nowych" i
                          dbam o niego, dostaję w miarę często maile z wyraźnymi prośbami o wycięcie
                          postu/całego wątku, i jeśli piszący ma powody to tnę, ale generalnie tnę w miarę
                          mało.
                          Po prostu generalnie wyrozumiały i liberalny jestem.
                          Za to rząd że ho ho, a jeszcze kiedy pojawią się kobiety...
    • majkel01 Re: Do moderatorów 11.12.09, 17:59
      Popieram Panie, nowe modki smile
      Liczę na to, że na RICD wrócą luz i merytoryczne dyskusje. Tzn. wrócą to może
      złe określenie. Chodzi mi o to żeby było tego więcej, tak jak wcześniej.
      Przyznam szczerze, że po ostatnich awanturkach forumowych mam coraz mniejszą
      ochotę tu zaglądać. Dlatego proszę.... Dziewczyny zróbcie tak na forum, żeby
      mnie się CHCIAŁO zaglądać smile
      • jarkoni Re: Do moderatorów 11.12.09, 18:05
        Literki, masz już nożyczki...
        Majkel, Tri, chłopaku z_mazur, czy zobaczymy jak walczy jedna kobieta, czy
        dzielimy się władzą i dodajemy Molę?
        • mola1971 Re: Do moderatorów 11.12.09, 18:12
          To wygląda na to, że z obietnicą do Majkela przedwcześnie się wyrwałam wink))
          Ale może to i dobry pomysł byście najpierw "przetestowali" jedną kobietę.
        • tricolour Moim zdaniem dodajemy także Molę... 11.12.09, 18:17
          ... dwie parki lepiej się chowają.

smile
      • mola1971 Re: Do moderatorów 11.12.09, 18:09
        majkel01 napisał:
        Dlatego proszę.... Dziewczyny zróbcie tak na forum, żeby
        > mnie się CHCIAŁOsmile

Majkel, obiecuję iż uczynię wszystko co w mojej mocy by Ci się CHCIAŁO wink))
        Niemniej nie mam żadnego doświadczenia w moderowaniu forum (ba, w samym pisaniu na forum doświadczenie nam zaledwie kilkumiesięczne), więc na pewno błędy, przynajmniej na początku, będą mi się zdarzały. Zatem Ciebie i innych forumowiczów proszę o cierpliwość.

Aaa, mam też już pewien pomysł, ale o tym na razie cicho sza, by nie zapeszyć wink
        • jarkoni Re: Do moderatorów 11.12.09, 18:24
          Chłopaku z_mazur, powiedziałeś, że zgadzasz się na zmiany...
          Dodajemy Molę, mam nadzieję, że kobiety będą rozsądnie korzystać z nożyczek, a
          czasami nawet w ostrych sprawach konsultować cięcia..
          Tri, Chłopaku z_mazur, ja wysyłałem do was nawet maile z pytaniem czy ciąć czy
          nie, kiedy sytuacja była nietypowa..Pamiętacie?
          OK, Literki i Mola, nie podpadnijcie panom moderatorom, ugłaskajcie koniecznie
          Majkela smile
          • ekscytujacemaleliterki Re: Do moderatorów 11.12.09, 19:47
            Nie pozostaje mi nic innego niż złożyć uroczystą obietnicę stania na straży
            porządku na forum oraz nie nadużywania ostrego narzędzia.
            Jarkoni, Majkel, Tricolour, Z_Mazur no....miło mi, dziękuje smile.
            Jak już Mola wspomniała, ona spokojniejsza jest, ja w gorącej wodzie kąpana.
            Będzie dobrze smile.

ps. Jarkoni, panowie moderatorzy niech nam nie podpadaja ;p
            • tricolour Jesteś wojownikiem... 11.12.09, 19:54
              ... fajnym i odważnym, z zacięciem. Umiesz przelać własną krew. Z
              chęcią zgodziłem się na Twoją kandydaturę.

Żebyś została także strategiem.
              smile
              • ekscytujacemaleliterki Re: Jesteś wojownikiem... 11.12.09, 20:45
                Niby widzę,że do mnie ale uwierzyć nie mogę wink
                Strategia nie wyjdzie mi nigdy, na żywioł i za emocjami idę. Taki typ smile.
                • ekscytujacemaleliterki Re: Jesteś wojownikiem... 11.12.09, 20:46
                  Acha.. dziękuję smile.
                • tricolour Może kiedyś jednak wyjdzie... 11.12.09, 20:54
                  ... ta strategia. Wydaje mi się, ze wyjdzie.

Ale już kończę, przepraszam. Jeszcze zdradzę ludzką naturę i
                  nieszczęście gotowe.

smile
            • majkel01 Re: Do moderatorów 11.12.09, 20:43

> Jarkoni, Majkel, Tricolour, Z_Mazur no....miło mi, dziękuje smile.

no masz... i od początku trzeba uczyć. Piwo się stawia a nie "dziękuję" wink
              Pięknymi słowami się jeszcze nikt nie napoił wink Dlatego powinno to brzmieć tak:

> Jarkoni, Majkel, Tricolour, Z_Mazur no....miło mi, stawiam wam po piwie smile

ooooo, właśnie tak smile
              • ekscytujacemaleliterki Re: Do moderatorów 11.12.09, 21:09
                No i masz!
                Od początku mądrzyć się muszę!
                To powinno brzmieć tak :
                Mola, Litery!
                Święta męska czwórka forumowa ( czytaj Jarkoni, Majkel, Tricolour, Z_Mazur ), na
                wino przy świecach zaprasza Was!

Oooo, mniej więcej tak ;p
                • mola1971 Re: Do moderatorów 11.12.09, 21:19
                  Jestem za big_grin
                  Tylko po co te świece? wink
                  • ekscytujacemaleliterki Re: Do moderatorów 11.12.09, 21:33
                    Boję się ciemności big_grin
                    • mola1971 Re: Do moderatorów 11.12.09, 21:36
                      To ja Ci latarką poświecę big_grin
                      Bo przy świecach to jeszcze nie daj Boże rumantycznie by się zrobiło wink))
                      • ekscytujacemaleliterki Re: Do moderatorów 11.12.09, 21:53
                        Mola,
                        uroczyście obiecuję romantycznie nie zaglądać Ci w oczy ;D
                        • mola1971 Re: Do moderatorów 11.12.09, 22:00
                          To dobrze Litery, dziękuję Ci bardzo wink))
                          Bo ja na wszelki rumantyzm alergię jakąś normalnie mam smile))
                      • majkel01 Re: Do moderatorów 12.12.09, 00:53
                        trendy ekologiczne nakazują używania świec jako oświetlenia smile Ale faktycznie...
                        to grozi reumatyzmem wink
                • majkel01 Re: Do moderatorów 12.12.09, 00:51
                  No i masz (część 2)
                  Władza demoralizuje, władza absolutna demoralizuje absolutnie wink
                  Zamiast piwko postawić dziękczynne to jeszcze roszczenia co do wina i świec.
                  Dobra... jestem gotów pójść na ustępstwa. Ja kupuję zapałki (no bo te świece
                  trzeba jakoś zapalić). Kto zadba o resztę ? wink) Swoją drogą uprzedzam, że ja
                  tylko słodkie wina popijam a i to w dodatku niezbyt często. W ostateczności może
                  być browarek przy świecach ? wink)
                  • mola1971 Re: Do moderatorów 12.12.09, 01:03
                    Ty kota ogonem nie odwracaj smile
                    To Wy chłopy macie imprezę zorganizować a my z Literami ŁASKAWIE się na niej pojawimy wink A że będziemy ZAPROSZONE to zbytnio wybrzydzać nie będziemy, więc organizujcie co Wam tam pasuje smile
                    Browar może być, byle bez świec tongue_out
                  • ekscytujacemaleliterki Re: Do moderatorów 12.12.09, 01:07
                    Z bajki wynika,że dziewczynka z zapałkami była ale mogę się zamienić ;D.
                    Browarek przy świecach? Cud miód i malina, w życiu tak nie piłam!
                    Jeśli wino to gruzińskie prawie posiadam wink
        • sauber1 Re: Do moderatorów 11.12.09, 18:27
          mola1971 napisała:

> Aaa, mam też już pewien pomysł, ale o tym na razie cicho sza, by nie zapeszyć ;
          > -)

Co Ty tam Mola znowu kombinujesz? wink
          • jarkoni Re: Do moderatorów 11.12.09, 18:32
            To i mamy dwuwładzę męsko-żeńską.
            Tri i Z_mazur..
            Ekscytujacemaleliterki i Mola1971..
            Teraz zabaczymy czy żeńska część poprawi, jak obiecywała, jakość forum.
            Pozdrawiam serdecznie, Panowie, czy powinniśmy się zacząć bać?
            • tricolour Poprawi, poprawi... 11.12.09, 18:35
              ... dziewczyny bardziej konsekwentne są.

Przyznam też, że dość zabawnie czyta się głosy sprzeciwu.
            • mola1971 Re: Do moderatorów 11.12.09, 18:43
              Jarkoni, Tobie, Tri, Mazurowi i innym forumowiczom dziękuję serdecznie za zaufanie.
              A bać nie ma się czego ani kogo smile
              Ja spokojna strasznie jestem, Litery w gorącej wodzie kąpana czasem, więc myślę,
              że będziemy się doskonale uzupełniały smile
              A w drogę innym moderatorom też raczej żadna z nas nie będzie wchodziła. To
              forum jest bardzo duże i bywały takie momenty, że brakowało obecności moderatora
              w danej chwili. Przy tej ilości moderatorów większa możliwość interwencji w
              odpowiedniej chwili będzie a tym samym większy spokój na forum. Mam nadzieję wink
          • mola1971 Re: Do moderatorów 11.12.09, 18:38
            sauber1 napisał:
            > Co Ty tam Mola znowu kombinujesz? wink

Nic złego Sauber, nie ma się czego bać smile
            Już jakiś czas temu wpadł mi do głowy pomysł, ale nie miałam "mocy" by go zrealizować. Teraz tą "moc" mam, więc z czasem ten pomysł zrealizuję.
            To jest coś co wielu forumowiczom może się przydać.
            Ale wszystko w odpowiednim czasie wink
            • krezzzz100 Re: Do moderatorów 11.12.09, 20:02
              Musi być to ktoś, kogo się straśnie bojo, skoro tyla luda na niego szykujo,
              Sauber)))))
              • tricolour Odwrotnie? 11.12.09, 20:17
                Może to ktoś się boi? No bo skąd mu w ogóle takie słowo jak "strach"
                przyszło do spokojnej głowy?

smile
      • ekscytujacemaleliterki Re: Do moderatorów 11.12.09, 20:27
        Majkel,
        litości! Cudotwórczynią nie jestem mimo, iż się bardzo staram ;D.
        • to.ja.kas Re: Do moderatorów 11.12.09, 20:46
          I tak nie oddam Majkela wink
          Mój ci on wink

Zartowałam.
          A tak na poważnie, to przyszłam pogratulować.
          Litery - jesteś niesamowitą babką i gorąco Ci kibicowałam. I kiedy zbierałas się
          z kolan po tym czego doznałaś, i kiedy było już lepiej by było tak jak teraz i
          temu byś została modką. Poznałam Cie na tym forum i to jeszcze jeden dowód na
          to, że na forum można spotkać przyjaciela. Ja miałam to szczęście i choćby za to
          lubie RICD.
          Będziesz fantastycznym moderatorem kochana smile
          Gratuluję i ściskam.

Mola - również bardzo gratuluje i zycze powodzenia.smile
          • tricolour Nie mam GG. 11.12.09, 20:56
            Na domowym komputerze nie chcę instalować tego pożeracza czasu.
            Zresztą nie mam znajomych, którzy by tego używali. A może tylko o
            nich nie wiem?

Proszę o maila gazetowego, a odpiszę.
          • ekscytujacemaleliterki Re: Do moderatorów 11.12.09, 21:04
            Kas,
            To jeszcze jeden dowód na to, że na tym forum nie tylko są awantury ale również
            wielka pomoc dla ludzi, którzy pływają w ... po uszy.

Dziękuję Ci...
            Obie jak długo trzymałaś mnie za uszy wink

Co do Majkela to nie bądź pazerna, pytanie fachowe mam big_grin.
          • mola1971 Re: Do moderatorów 11.12.09, 21:07
            Dzięki Kas smile
    • z_mazur Tradycyjnie już w weekend... 12.12.09, 01:53
      ...zajęty mocno jestem, chociaż podczas ostatniej zadymy forumowej monitorowałem z telefonu (ech te nowoczesne technologie) czy trochę się uspokoiło, dlatego dopiero teraz mogę pogratulowac nowym moderatorkom.

To forum ogólnie spokojne jest, podczas całej mojej kariery moderatorskiej tylko dwa razy doszło do mocniejszych tarc pomiędzy forumowiczami (kto jeszcze pamięta bulwersujący post Wawrzyńcapruskiego? smile ), więc myślę, że roboty za dużo tu nie będą miały, ale pomoc się przyda, bo ja ostatnio coraz rzadziej mam czas na zaglądanie na forum, przy obecnej liczbie postów czasem nie jestem w stanie nawet przeczytac wszystkiego.

Mam takie małe marzenie, żeby na forum pojawiło się więcej humoru, dystansu i żeby trudne i dołujące wątki, oraz te praktyczno-techniczne, częściej przeplatały się z tymi lżejszymi, żartobliwymi, żeby powróciły spotkania forumowe. Myślę, że to byłoby z pożytkiem dla wszystkich uczestników forum.
      • jarkoni Re: Tradycyjnie już w weekend... 12.12.09, 12:33
        Chłopaku z_mazur, pisałem całkiem niedawno o imprezie forumowej, tej gdzie się
        poznaliśmy i wyjaśniałem dlaczego mam czelność pisać "chłopaku", i wiem/mam
        nadzieję, że odbierasz to jako wyraz sympatii, bo tak jest.
        Ad rem: szkoda braku spotkań forumowych, bo pomagały, wiązały ludzi, pomagały
        wyjść z doła.. Co innego literki(sorry Literki), a co innego prawdziwe spotkanie
        z ludźmi z takimi problemami jak nasze.
        I wielogodzinne dyskusje i zabawa. To spaja ludzi, łączy, daje wiarę w siebie.
        A wątki luźniejsze niż tylko prośby o pomoc - a bywały takie często -
        rozluźniały atmosferę, taką ciężko-prawno-dołującą.
        Pozdrawiam Cię Chłopaku z_mazur...
        • mola1971 Re: Tradycyjnie już w weekend... 12.12.09, 13:07
          Na pewno imprezy forumowe sprzyjają nawiązaniu więzi między
          forumowiczami i na pewno są potrzebne. W październiku zaproponowana
          przeze mnie impreza nie wypaliła bo było zbyt mało chętnych.
          Niemniej na pewno wrócę do tego tematu, ale na razie okres
          świąteczno - noworoczny a potem ferie zimowe nas czekają, więc
          raczej trudno byłoby zebrać większą ilość ludzi w jednym czasie i
          miejscu. Myślę, że na wiosnę będzie można coś zorganizować.
          Co do wątków luźniejszych - myślę, że same się zaczną pojawiać gdy
          atmosfera na forum będzie temu sprzyjała.
          A takie wątki też są potrzebne bo raz, że rozluźniają atmosferę a
          dwa, że totalnie zdołowanym forumowiczom pokazują, że rozwód to nie
          koniec świata i można po nim fajnie żyć, śmiać się i żartować smile
          • jarkoni Re: Tradycyjnie już w weekend... 12.12.09, 13:18
            Molu, tak szczerze mówąc to jasne, że wiosna, a i wtedy myślę, że będzie dobry
            powód pod tytułem "ćwierć miliona postów"
            Pożyjemy zobaczymy..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka