Dodaj do ulubionych

oooo ! Rety!

04.07.11, 17:03
Dzisiaj dostałam powiadomienie z sadu , że moja pierwsza sprawa o rozwód będzie 11,08. Moja Pani Adwokat jak się dowiedziałam dzisiaj dzwoniąc do kancelarii jest na urlopie za granicą wróci na koniec lipca tzn teoretycznie będzie czas się spotkać. Ale chciałam się dowiedzieć dokładnie ci wpłynęło do sądu w tym czasie tzn , jakiś świadkowie. Więc moje pytanko brzmi : czy do sądu można tak wejść po prostu i zapytać się co w sprawie słychać , jeśli jest się stroną w postępowaniu, może ktoś wie?Pomocy. Już się boję na samą myśl. Dziękuje za pomoc.
Obserwuj wątek
    • errormix Re: oooo ! Rety! 04.07.11, 17:19
      Można.

Wchodzisz. Podajesz w sekretariacie sygnaturę akt, dajesz dowód osobisty, mówisz że jesteś stroną i przynoszą ci szarą teczkę, w której jest całe twoje życie. Czytać i robić notatki możesz tylko na miejscu.
      • olowa1 Re: oooo ! Rety! 04.07.11, 17:23
        Dzięki , Dzięki . Mam nadzieję , że jak już będzie po wszystkim to też bedę umiała udzielać rad innym.
    • puzzle33 Re: oooo ! Rety! 04.07.11, 18:15
      olowa1 napisała:

> moje pytanko brzmi : czy do sądu można tak wej
      > ść po prostu i zapytać się co w sprawie słychać , jeśli jest się stroną w postę
      > powaniu,
      Jak najbardziej można. W końcu sprawa dotyczy Ciebie i sądusmile Udaj się do sekretariatu, a panie udzielą Ci wszelkich możliwych informacji.
    • mstawarz Re: oooo ! Rety! 04.07.11, 23:01
      To zależy, generalnie można, ale np. we Wrocławiu w Sądzie Okręgowym trzeba się umawiać na czytanie akt w czytelni i nie zawsze jest to możliwe od ręki. Lepiej zadzwonić i się umówić.
      • olowa1 Re: oooo ! Rety! 05.07.11, 17:58
        Dziękuję za radę. Byłam dzisiaj i rzeczywiści bez problemu otrzymałam do przeczytania moje akta , czekałam na przyniesienie ich ok 20min. Po tym czytaniu to się zastanawiam , czy Sąd to nie wzywa wszystkich świadków od razu ? maiłam podanych ze swojej strony 4 a wezwano 3 i tego jednego nie a to ten na którym mi najbardziej zależy. Nie wiem co mysleć. Może później . Może ktoś wie jak to się odbywa ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka