Dodaj do ulubionych

Buuu obcięłam

14.02.12, 14:06
swoje niegdyś fajne, rube i długie włosy, na taką samą pieczareczkę jaką ma mój syn, niestety naświetlania robią swoje. A propo syna dostał dzisiaj autentyczną, najprawdziwszą walentynkę od Walentyki z ogromnym czerwonym sercem i wpisem, że jest fajny chłopak i... "bardzo Cie lubie".
No szok, on ma tylko a może już 8 lat. Ja tez dostałam właśnie od synkasmile
Obserwuj wątek
    • plujeczka Re: Buuu obcięłam 14.02.12, 14:17
      wlosy dla kobiety to atrybut jej kobiecości---ale..........."włs nie reka ,odrosnie" WAZNE ABYŚ BYŁA ZDROWA.A kiedy juz nastapi ta chwila znów pojawi się burza włosów na glowie.
      W pracy mam koleżankę równiez po chemioterapii( co prawda kilk lat temu) pamietam jak przychodzila do ns w peruce bedąc na zwolnieniu ale wszyscy z całego serca kibicowalismy jej w dochodzeniu do zdrowia i się udalo.
      Dzisiaj ma znów burzę co prawda siwych ale jednak włosów, doczekała wnusi i własnie wróciła z pobytu w górach z wnusią cala szcześliwa.
      A co do Walentynek- zobacz za kilka lat ty bedziesz jako pierwsza obserwowala rodzacą się miłośc w sercu syna, to Ty poznasz sympatie a pózniej być może synową , która wniesie wiele radości i świezości do twojego domu.Zatem popatrz ile jeszcze musisz przezyć wiec włacz wszystkie siły do wali o zdrowie bo to wszystko przed TObą ....Sciaskam Cię mocno jak mama bo pewnie niewiele jesteś starsza od mojego dziecka.
      • inna_nowa_ja Re: Buuu obcięłam 14.02.12, 14:31
        e Plujeczka, taka młódka to ja znowu nie jestem, bliżej 40 niż 30, w zasadzie to w połowie drogismile, żal mi tych włosów bo jak miałam brudne to wiązałam, spinałam i z czapy a teraz codziennie myć będę. Dziewczyny w pracy uważaja że pasuje mi ta fryzurka, bo moja buzia nie jest już jak u szczurkasmile Generlanie pewnie się przyzywczaję, ale odruch odgarniania do tyłu - głupismile
        • plujeczka Re: Buuu obcięłam 14.02.12, 14:55
          odruch pozostanie długo bo jest wyuczony latami -a co tam wazne zebyś wróciła o zdrowia .
          Dobiegasz do 40 -kurczejaki to piekny wiek dla kobiety dopiero po 40 kobieta jest świadoma swoich walorów a ile wtedy może.................jakie pokłady w niej drzemia ech.....mimo wszystko dlaCiebie uścisk mamy taki mocny i ciepły jednoczesnie .
    • inna_nowa_ja Re: Buuu obcięłam 14.02.12, 15:08
      pokłady seksu masz na myśli? no to po ptakach, kurde wszystko fajne mnie ominie (ha ha)
    • duza-zolza Re: Buuu obcięłam 14.02.12, 15:17
      swoje niegdyś fajne, rube i długie włosy, na taką samą pieczareczkę jaką ma mój
      > syn, niestety naświetlania robią swoje

Nie martw się, włosy wypadają głównie po intensywnym leczeniu typu chemioterapia. Dzieje się tak dlatego, iż środki cytostatyczne nie działają wybiórczo na komórki rakowe, lecz na wszystkie tkanki, które także w warunkach fizjologicznych ulegają szybkiej regeneracji i odnowie takie jak: szpik kostny, komórki płciowe, błony śluzowe, czy właśnie komórki cebulek włosowych. Ponadto leki te rzadko stosowane są pojedynczo, skuteczne leczenie wymaga zwykle bowiem terapii skojarzonej, czyli opartej na zastosowaniu kilku różnych preparatów łącznie.
      Ponieważ naświetlaniu poddaje się zwykle konkretny obszar ciała objęty zmianami chorobowymi. Znacznej utraty włosów skóry głowy możemy się więc spodziewać przede wszystkim wtedy, gdy jest ona objęta procesem naświetlania. Jeżeli zmiany nie są w okolicy głowy, to istnieje realna szansa, że nie będzie tak żle.Trzeba dbac o siebie i "pilowac morfologii" , aby nie doprowadzic osłabienia organizmu.
      • tehuana Re: Buuu obcięłam 14.02.12, 21:10
        radioterapia to prawdziwy koszmar. Moja mama miala naswietlania z przodu, a okropna rana utworzyla sie stylu. Juz nie mowiac, ze przy okazji poparzono jej przelyk i nie mogla nawet pic wody bez strasznego bolu. Utrata wlosow to naprawde pestka.
    • czlowiek-na-torze Re: Buuu obcięłam 14.02.12, 15:40
      Eee, narzekasz. Ta pani obcięła włosy przy samej skórze i jeszcze potwora z kosmosu załatwiła:

www.follow-me-now.de/assets/images/Alien-3-2.jpg
    • jakkamien Re: Buuu obcięłam 14.02.12, 15:54
      Bedzie dobrze, jestes dzielna z włosami czy bezsmile A skoro w pracy pochwalili, to i widocznie korzystna zmianasmile
    • inna_nowa_ja Re: Buuu obcięłam 14.02.12, 16:12
      no tak jak ta pani na szczęście nie mam, trzeba mieć kształtna czaszkę a skąd ja mogę wiedzieć jaką mam? generalnie kwestia czasu i przyzwyczajenia.
      • buba2002 Re: Buuu obcięłam 14.02.12, 17:46
        Moja przyjaciółka jest po chemii i nosi piękną peruczkę. Wierzę, że obie wygracie z chorobą. Jutro ma operację. Pomyśl o niej, proszę!
      • argentusa Re: Buuu obcięłam 14.02.12, 20:04
        Inna, no to maszk ochana motywację dodatkową, muszą odrosnąć!
        Zatem do roboty (znaczy do walki ze skorupiakiem) i hodować tę pikne rude włosiska!

Ar.
        ps. prawie czterdziestka... piękny wiek, panie dziejku smile
        ściskam kciuki smile)))
    • zjm1111 Re: Buuu obcięłam 14.02.12, 22:10
      Ja zapuszczam włosy, ale wiem, ze obetnę, to wtedy Ci oddamsmile
      grube, gęste - mozna przefarbowac na rudo, są brązowesmile
    • kobieta306 Re: Buuu obcięłam 15.02.12, 10:55
      moim zdaniem fryzurka "na pieczarkę" jest bardzo kobieca, twarzowa i seksi. Pewnie bardziej kłopotliwa, bo trzeba włosy układać ale teraz tyle tych róznych suszarko-lokówek, albo duzych wałków, że nie jest to już az taki problem. Zreszta włosy odrosną. Choc może tak sie Tobie ta nowa fryzurka spodoba, że wcale nie bedziesz juz chciała zapuszczać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka