Dodaj do ulubionych

co zrobiłyście z obrączkami ?:)

21.02.13, 12:18
Naszło mnie, bo rozmawiam z psiapsiółą o obrączkach i oczywiscie znowu poczułam, ze "zakłuło" . Przypominam sobie jaka wtedy bylam szczesliwa itp...sad

Dzisiaj żaluję,ze swoją wyrzucilam z pędzacego samochodu smile...ale wtedy nie myślałam i przynioslo mi to jakas ulgę wtedy. Teraz bym ją sprzedała i kupila cos tylko dla siebie smile

Obserwuj wątek
    • blue_ania37 Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 21.02.13, 12:22
      Sprzedałamsmile za 200 zł.
      Pamiętam jak wyszłam i wybuchnęłam śmiechem, że za małżeński symbol, nawet butów sobie nie kupięsmile
      Zero kłuciasmile
      A
      • yoma Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 21.02.13, 12:27
        Oj tam oj tam, w deichmannie byś kupiła smile
        • blue_ania37 Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 21.02.13, 12:32
          Mam Yoma jednego fiołasmile okej Yoma dwasmile
          buty i bieliznasmile
          Poluje na takie jedne śliczne czarne z czerwoną podeszwą piękna klasyczna szpilkasmile...za 390 zł, potrzebuje jeszcze jednej obrączkismile
          A
          • lampka_witoszowska Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 21.02.13, 14:29
            kurcze, kurczę... niby jeszcze jedno małżeństwo i masz, ale odradzam big_grin
    • kobieta306 Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 21.02.13, 12:28
      co za egzaltacja aby wyrzucać obrączkę z pędzącego samochodu, no jak w jakimś filmie niemal.
    • ewela1_1 Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 21.02.13, 12:35
      Ja swoją wyrzuciłam na ogród z okna łazienki. Ogród duży, nie pamiętam dokładnie w którym kierunku poleciała smile, była zima i już ciemno,zrobiłam to z rozmachem, nie chciałam się przeziębić stojąc przy samym oknie smile. Działałam wtedy pod wpływem ogromnych emocji..

Nie żałuje....nie pamiętam kłucia...smile

A ona teraz tam sobie gdzieś leży pogrzebana, tak jak moje małżeństwo...

Chyba,ze ją mój pies albo inny zwierz wygrzebał i zrobił użytek wink

-------------
      "Żaden człowiek siły swojej nie zna, dopóki jej w potrzebie z siebie nie dobędzie" E. Orzeszkowa

"Nie ma drogi do szczęścia to szczęście jest drogą"
      • nowel1 Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 21.02.13, 13:17
        Moją oddałam byłemu przy pierwszym kryzysie małżeńskim, a było to 14 lat przed rozwodem, wyrzucił ją na jakiejś plaży.
        Jego obrączka pękła w tym czasie, więc żadne z nas już nie nosiło. Potem, gdy się już wyprowadziłam, a jeszcze przed rozwodem, on przetopił swoją na mój rozmiar i dał mi ją - za tę wyrzuconą.
        No i mam ją, leży sobie w pudełku z biżuterią. Niech leży. Symbolizuje kawał życia, życia które dało mi dużo więcej dobrego niz złego.
      • braktalentu Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 26.02.13, 11:43
        może jakaś suka. i zrobiła użytek-smile
    • jakkamien Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 21.02.13, 13:04
      Swoja zostawiłam do sprzedania na czarna godzine. Ale... dzisiaj wlasnie sniło mi się, ze niedoszły jeszcze ex (bo niby wrocil) zaczal nosic znowu swoja i odczułam to jako znak jego deklaracjiwink Ech głupia... - wylazi jakies myslenie zyczeniowe podswiadomosci - na terapie musze w szybkim tempiewink
      • blue_ania37 Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 21.02.13, 13:06
        Kamyszeksmile
        Bo dawno Cię tu nie było:0
        A my jakoś razem trafiłysmy tutaj, remont robiłaś `domusmile
        Co to znaczy że ex wrócił?
        A
        www.youtube.com/watch?v=7_FEeB9bidg
        • jakkamien Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 21.02.13, 13:15
          Hej, jak miło ze pamietasz, tak jestesmy jeden rzutsmile
          No robiłam wykonczenie, jeszcze nie skonczyłam. Rok minal i ex wyrazil entuzjastyczna chec powrotu. Ja niestety dziewcze ufne ciagle wiec jakos w niedobra chyba strone poszlo. Ale podczytuje ciagle i fajnie, ze u Ciebie mimo roznych problemow wyglada calkiem nieźlesmile
          A rozpiswac sie nie chce, moze cos na priv wysmaze jak masz aktywny adres i czytujeszsmile
          • blue_ania37 Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 21.02.13, 13:50
            Czytuje pocztę, piszsmile
            A
      • niutka Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 22.02.13, 17:31
        Mój już ex nosił obrączkę jak mnie zdradzał... Widać faceci nie przywiązują takiej wartości, jak my - kobiety do "symboli".
        • malgolkab Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 26.02.13, 09:27
          niutka napisała:

> Mój już ex nosił obrączkę jak mnie zdradzał... Widać faceci nie przywiązują tak
          > iej wartości, jak my - kobiety do "symboli".
          >
          Uważasz, że zdradzające kobiety ściągają obrączkę?
          • niutka Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 26.02.13, 18:10
            Nie mam pojęcia...
            Ja uważałam obrączkę jako symbol zaufania, szczerości itp.
    • lampka_witoszowska Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 21.02.13, 13:05
      big_grin
      pierwszą wyrzuciłam na wielkiej łące, życząc byłemu małżonkowi wszystkiego dobrego - to był chyba ostatni etap zamykania malżeństwa, choć chyba uniewaznienie ślubu orzeczono później (nie chce mis ię wdawac dziś w dyskusje nad poprawnością określeń w KK)

druga, wraz ze swoją do pary, leżą w pudełku, pewnie przejmie je kiedyś córka, choćby na pamiątkę, bo mamy śliczne, najszczersze grawerki o miłości, oddaniu itd
    • kobieta306 Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 21.02.13, 13:22
      powiem Wam co zrobił mój były mąż.
      W ciągu trwania małżeństwa nie nosił obrączki NIGDY, nawet nie wiedział gdzie ją trzymam.
      Na koniec jednak oświadczył abym mu ją dała i zabrał ją, bo to przecież to czysty pieniądz.
      A przypomniała mu o tym mamusia, która też jest baba z głową na karku.
      Zamiast rzucać złotem po łąkach i plażach uczcie się gospodarności od mojego byłego męża i jego matki.
      • satoja Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 21.02.13, 13:38
        no ba!smile mąż znajomej gdy zaczęli korowody rozwodowe -zabrał jej wszystką biżuterię jaką przez kilkanaście lat dostała od niego - bo on je "żonie" kupował więc jak nie będzie żoną to nie ma prawa jej mieć tongue_out
      • kamelia17 Re: kobieto306 - mój ex też zabrał moją 21.02.13, 15:40
        jak się wyprowadzał i zabierał z chałupy wszystko co jego zdaniem do niego należało. Pomagali mu przy tym jego rodzice. Ja i córka (wtedy niecałe 4 latka0 byłyśmy nad Bałtykiem. I wróciłyśmy do ogołoconego mieszkania. Nawet bez mebli, TV, z zabawkami Młodej na podłodze.
        Zawsze będę pamiętała Jej płacz, gdy weszła do mieszkania.
        • edittt Re: kobieto306 - mój ex też zabrał moją 21.02.13, 22:05
          o znam to. czyli żaden ewenement...
      • inna_nowa_ja Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 21.02.13, 21:33
        A Ty gdzieś się podziewała he?
        Ja swoją mam, wcześniej nosiłam całe 10 lat i kurde nie mogłam sie przyzwyczaić że jej nie mam. Eks jeszcze przez chwilę nosił bo sobie nią kręcił jak stał w korku. Teraz obydwoje nie nosimy i ju.
        Póki co nie myslałam co z nią zrobię.
      • malgolkab Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 26.02.13, 09:29
        kobieta306 napisała:

> Na koniec jednak oświadczył abym mu ją dała i zabrał ją, bo to przecież to czys
        > ty pieniądz.
        To ja bym mu oświadczyła, że nie dam.
    • jeriomina Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 21.02.13, 14:06
      sprzedałam smile
      • mysz1978 Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 21.02.13, 14:17
        zostawilam na czarna godzine - jak tak bede przymierac glodem to sprzedam na zlom.
    • mia17 Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 21.02.13, 15:16
      ja jeszcze przed rozwodem, ale zdjęłam od razu, dzień przed złożeniem pozwu.
      leży sobie i niech leży.
      wyrzucać spektakularnie nie będę, wolę sprzedać. nie podjęłam jeszcze decyzji, czy sobie coś kupię (ale wiele tych pieniędzy to raczej nie będzie...), czy po prostu niech leży na "czarną godzinę".
    • anto_nika Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 21.02.13, 15:19
      sprzedałam - żeby zapłacić za prąd w środku zimy.
      Nie było to miłe przeżycie.
    • babag Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 21.02.13, 15:39
      Nosiłam obrączkę jedynie przez jakiś miesiąc małżeństwa, nie potrafiłam się do niej przyzwyczaić, nigdy nie lubiłam złota. Mój były mąż też nigdy nie nosił obrączki. Powinny gdzieś w domu obie leżeć. Może dlatego, że nie nosiłam, nie uważam, że jest to jakiś ważny symbol związku. Bez sentymentu i żalu patrzę na obrączki innych.
    • heksa_2 Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 21.02.13, 15:41
      Sprzedałam wraz z pierścionkiem zaręczynowym i pojechałam za te pieniądze na słoneczną wyspę.
    • xciekawax Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 21.02.13, 16:01
      chyba gdzies jeszcze mam. Nie wiem ile ja za to moge dostac, pewnie smieszna kwote.
      Za to powaznie sie zastanawiam co zrobic z pierscionkiem zareczynowym. Nie jest to duzo warte. Ale myslalam o dwoch wariantach: 1) Moja kolezanka przechodzi przez powazny kryzys finansowy przez wojowanie z exem, wiec myslalam zeby jej wyslac, aby sprzedala i potencjonalnie to jej troszke pomoze. Tym sposobem cos dobrego z tego wyjdzie smile

2) Sprzedac i na siebie wydac smile A przydaloby sie troche kasy bo duzo wydatkow ostatnio mam.
      • mysz1978 Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 21.02.13, 16:11
        jedyne czego moge zalowac, to tego, ze obraczkie mielismy najzwyklejsze ze zwyklych i dosyc cienkie (bodajze 3 czy 4mm), wiec podejrzewam ze 100zl bym dostala jakos zlom. Przypomialyscie mi o pierscionku - tez mialam niestety taki zwykly, zadne tam brylanty. Wiec jakbym sprzedala te obei rzezy to na zadej wyjazd nie byloby mnie stac, tylko moze na pare butow ze "sredniej polki".
        No ale trzymam...
      • niutka Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 22.02.13, 17:37
        Dobrze, ze masz pierścionek zaręczynowy. Ja takowego nie miałam...
        • xciekawax Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 22.02.13, 17:44
          ee, nie ma czego przezywac, taki pierscionek nowy pewnie nie kosztowal duzo, a "uzywany" pewnie smieszne grosze.
          Ale wywalilam juz album slubny, i wlasciwie wszystko co z tamtym zyciem bylo zwiazane. Teraz tylko mam pierscionek, obraczke chyba wyrzucilam na smietnik, tak jakos mi sie kojarzy teraz.... ale nie jestem pewna.
          • niutka Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 22.02.13, 17:49
            Ślubny album zostawiłam u jeszcze męża, gdy wyprowadzałam się z chłopcami.
        • malgolkab Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 26.02.13, 09:35
          niutka napisała:

> Dobrze, ze masz pierścionek zaręczynowy. Ja takowego nie miałam...
          Ja też nie wink
    • zranionasarenka Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 21.02.13, 17:31
      Obrączkę na pewno zachowam. Leży sobie w pudełku z biżuterią.... Natomiast kilka dni temu wystawiłam na allegro mój ukochany komplet biżuterii z bialego złota - pierścionek zaręczynowy, wisiorek i kolczyki. Mimo tego, że bardzo mi się podoba i naprawdę go lubię, nie potrafię w nim chodzić... za bardzo przypomina mi o moim byłym mężu (którego gdzieś tam w głębi duszy jeszcze chyba kocham). Jubiler wycenił biżuterię "na złom" w cenie ok 450 zl, więc marne grosze. Może uda sie sprzedać na allegro w lepszej cenie, a wtedy kupie sobie coś ładnegosmile
      • blue_ania37 Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 21.02.13, 18:32
        Ja sprzedałam na allegro swoja bransoletkę na charmysmile z moja ukochaną wisienka, i literką T.
        Pieniądze które dostałam przeznaczyłam na prezent gwiazdkowy na dzieckosmile
        A
      • zranionasarenka Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 26.02.13, 19:27
        Dziewczyny, sprzedałam komplet.... Zakupił go jakiś Pan dla swojej małżonki.... I poryczałam się w pracy jak pakowałam to do koperty. Dobrze, ze byłam sama i nikt nie widział.
        Mam nadzieję, że w końcu uda mi się zamknąć ten rozdział życia i przestać myśleć o tym co było...
        • luciva Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 27.02.13, 09:22
          O,kurczę, nie przypouszczałam, że za obrączkę (jedną?) można dostać 200zł? serio?
          Taka zwykła złota? CZy może jakiś brylant musi mieć?
          Jezu a u mnie tyle dobra się wala, dwie obrączki, dwa pierścionki od eksa z brylantem..........
          Hm, muszę się zastanowić, ma wygrać pragmatyzm, czy sentyment......?
    • mika61 Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 21.02.13, 18:21
      Nie noszę od momentu kiedy złożyłam papiery rozwodowe.Leża chyba obie w pudełeczku.Nie wiem tak własciwie po co chyba dla przypomnienia abym nie wpadła na pomysł aby wrócić do niego kiedykolwiek.
      • bun.seki Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 21.02.13, 19:55
        Zaraz po rozwodzie miałam pomysł, że wrzucę ją do rzeki stojąc na moście, na którym podjęłam kilka lat temu decyzję o rozwodzie. Nie wiem skąd mi się ten żałosny romantyzm wziąłwink Ale most daleko niezmiernie i choć byłam już od rozwodu na odległość całkiem od niego niewielką (relatywnie) to jednak tam nie pojechałam. A ostatnio rozmawiałam o tym z przyjaciółką i uświadomiłam sobie, że zupełnie mi przeszła chęć jakiegokolwiek rzucania. Czeka więc na wolną chwilę, żebym się wybrała do jubilera. Za uzyskane pieniądze mam zamiar kupić dobre wino i spożyć ze wspomnianą przyjaciółkąwink Myślałam o perfumach przez moment ale nie chcę, żeby mi się kojarzyć zaczęły w jakimś gorszym momencie do wspomnień nakłaniać.
    • fata-m-organa Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 21.02.13, 22:21
      Sprzedałam i kupiłam sobie seksowną czerwoną sukienkę smile
    • kasiamasia Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 22.02.13, 00:26
      zareczalismy sie z Ex w lutym 1986 roku i "biedny student" nie mial wystarczajacej ilosci na najtanszy pierscionek u jubilera (a wybor byl naprawde kiepski).
      Skonczylo sie sie ze musialam sie dolozyc do pierscionka albo by go nie bylo.
      Natomiast obraczki byly robione w 1988 roku z jakiejs starej monety (carskiej swinki???)
      Obraczki byly malutkie i kolorze ktorego nie lubilam. Nosilam obraczke od listopada do kwietnia, kiedy poparzylam sobie w pracy brzydko reke i pani na pogotowiu powiedziala ze albo zdejme zanim reka spuchnie albo bede miala powazne problemy pozniej
      (uzylam zebow i mydla, wyjac z bolu....). Reka mi sie goila z 8 miesiecy, a potem jakos nie wrocilam do jej zalozenia. Natomiast Ex-owi obraczka spadla z palca w trakcie wesela,
      znaleziona pezez obsluge (i od niej wykupiona za alkohol). I on potem nie nisil swojej.
      Zaoferowalam mu swoja obraczke w czasie rozwodu, ale on jej nie chcial
      najprawdopodobnie wiedzial ze jej wartosc nonetarna nie jest warta wycieczki do wyceny.
      Tak wiec siedza gdzies w malutkim pudelku na bizuterie, wiem ze nie wystarcza ani na buty ani na to zeby zaplacic rachunek za prad. Moze oddam dziecku
      i wszystko bylo jego wlasnoscia
      • sitniczek Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 22.02.13, 09:46
        Moja leży razem z pierdzionkiem zaręczynowym w pudełeczku. Kiedyś pewnie sprzedam, jak mnie przyciśnie...
    • raszefka Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 22.02.13, 13:12
      Wątek inspiracyjny po prostu. Moja leży z pierściankiem w białym pudełeczku. I nie wiem co z nią zrobić (święcona przecież). Ale może jednak sprzedam. I kupię sobie coś ładnego. Tylko poczekam na dobry, symboliczny moment na taki gest.
      • kobieta-000 Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 22.02.13, 14:12
        Minutę po północy w dniu uprawomocnienia się rozwodu wrzuciłam swoją do kominka w NASZYM domu. Nieoczekiwanie szybo straciłam ją z oczu, bo wpadła gdzieś między palące się drwa..
        Co czułam? Ulgę, uwolnienie, chwilowy spokój.. Ehhhh..

A mój były mąż swoją obrączkę "zgubił " kilka lat temu. Teraz tak sobie myślę, że "zgubił" ją biedaczek wtedy gdy zaczynał mnie zdradzać.
        Nie wiem..
        • blue_ania37 Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 22.02.13, 15:11
          Wyście oszalały z tym wyrzucaniemsmile
          Plaże, drogi, kominki, ogródkismile
          A to podobno ja jestem idealistycznasmile
          A
          • lampka_witoszowska Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 22.02.13, 20:06
            ale Ania, wyobraź sobie tę ilośc obrączek leżącą na całej kuli ziemskiej, gdzieś w trawie czy popiele big_grin
            padłam big_grin
            jesteśmy wspaniałe smile
            • blue_ania37 Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 22.02.13, 20:08
              Ja Lampkasmile chcę je odnaleźćsmile
              Będę ustawiona do końca życiasmile
              Namiary na plaże, drogi poproszę pojadęsmile
              A
              • lampka_witoszowska Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 22.02.13, 20:13
                big_grin
                a ja leżąc latem na nadbałtyckiej plazy widziałam panów przeczesujacych plażę wykrywaczami metali big_grin sprzęt kup, to ma sens big_grin
                • blue_ania37 Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 22.02.13, 20:16
                  i w końcu zrozumiałam tych panów na plażysmile
                  Obrączek szukają"_
                  A
            • mysz1978 Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 24.02.13, 19:44
              album ze zdjeciami zostawilam exowi - niech sobie popatrzy i zaluje tongue_out Chco znajac jego, to bedzie zalowal tylko kasy wydanej na fotografa big_grin
          • malgolkab Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 26.02.13, 09:48
            blue_ania37 napisała:

> Wyście oszalały z tym wyrzucaniemsmile
            Żarty żartami, ale mnie to osobiście bardzo dziwi. Wyrzucić lekką ręką kilkaset zł, a potem narzekać na złą sytuację finansową - i nie mówię tego, żeby komuś dokopać, tylko po prostu nie umiem zrozumieć jak można wyrzucić coś co ma wartość (ale może to kwestia wychowania) - dla mnie to tak jak wyrzucić pieniądze.
            • pati790 Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 26.02.13, 13:01
              Kilkaset złotych? Nie przesadzałabym, na złomie jak ktos wyżej napisał mozna uzyskać ze 200 zł.
              • malpkap Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 26.02.13, 13:05
                tzn., że 200 zł można wyrzucić do śmieci? to już lepiej dać na jakąs akcję charytatywną...
                a jak ktoś wyrzuca 200 zł to niech później nie narzeka, że nie ma na prąd czy ogrzewanie - bez osobistych animozji, ale tak po prostu myślę.
                BTW 200 to też kilkaset smile
                • pati790 Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 26.02.13, 13:09
                  Jak ktoś zapali jednego papierosa to niech też później nie narzeka, ze ma raka płuc smile
              • pati790 Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 26.02.13, 13:06
                Poza tym chyba nikt tak naprawde wolną rerką nie wyrzuca swojej biżuterii po kolei na ulicę bądź pieniędzy...to jest specyficzny wyjątek.
              • niutka Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 26.02.13, 18:12
                Dokładnie. Ja dostałam 110 zł.
    • niutka Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 22.02.13, 17:27
      Sprzedałam jeszcze zanim orzeknięto rozwód. Powód prozaiczny: nie miałam pieniędzy na dzieci, na życie.
      Nie kochałam męża i ta obrączka już nic dla mnie nie znaczyła (szczególnie że mnie zdradził).
    • anbale Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 22.02.13, 17:44
      Nic, zostawiłam sobie na pamiątkę. Leży gdzieś tam, w którejś szkatule, nie mam co do niej żadnych planów.
      • teuta1 Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 24.02.13, 17:27
        Planuję przerobić na pierścionki dla siebie i córki. Długo nie mogłam na nie patrzeć, ale już mi przeszło.
        • to.ja.kas Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 24.02.13, 23:45
          wrzuciłam do ...ekhm...kibla i spuściłam wodę. Sprawiło mi to frajdę i w nosie miałam, że egzaltowane. Nie żałowałam nigdy, bo złota nigdy nie lubiłam...wink
    • akanksha Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 25.02.13, 15:37
      Oddałam u jubilera, a za kasę wybrałam sobie pierścionek. No dobra, dopłaciłam dwie stówy, ale było warto. Klasyczny do bólu, bardzo elegancki... Nie kojarzy mi się z byłym, nie symbolizuje niczego. Na obrączki składaliśmy się, więc nie mam poczucia, ze to coś, za co płacił. Nie pasuje do byle jeansów, więc noszę go co jakiś czas.

Pierścionek zaręczynowy - dość ładny - jubiler wziął w komis. Jak i wisiorek z okazji rocznicy ślubu. Pierścionek właśnie ktoś kupił - zafunduje sobie coś za to. wisiorek jeszcze czeka...

Pomniejsze rzeczy rozdałam. Nie opłacało się z nimi robić nic innego, a tak sprawiłam komuś trochę radości.
      • joannapa Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 25.02.13, 22:38
        ja wymyśliłam, gdy stanęło, ze się rozwodzimy, że przetopimy nasze obrączki na bryłkę (bryłeczkę smile) złota którą podarujemy naszej córce a ona zadecyduje kiedyś co sobie z tego zrobi
        • nandita_7 Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 26.02.13, 08:41
          > Oddałam u jubilera, a za kasę wybrałam sobie pierścionek.

Ja też! W zeszłym tygodniu! Tylko mniej dopłaciłam! smile
        • kamelia17 Re: joannapa 27.02.13, 16:18
          przecudowny pomysł!
    • malgolkab Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 26.02.13, 09:33
      U mnie leżą obie (moja i eks, bo jej nie chciał zabrać) - kilka razy myślałam, żeby sprzedać, ale się jakoś zabrać do tego nie mogę. A 2 pierścionki, które dostałam od eksa noszę czasami, bo sama je wybierałam i mi się podobają po prostu smile
      Koleżanki eks 2 raz brał ślub z tą samą obrączką. A że byli w dobrych stosunkach, to jeszcze pożyczał jej na wzór (damska była z brylantem) - myślę, że 2 żona nie była tego świadoma wink
      • isolek Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 27.02.13, 12:34
        smilezrobie sobie tatuaz
        • pati790 Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 27.02.13, 13:50
          rewelacyjny wybórsmile

tatuaż- fajna sprawa wink
    • prawie-rozwodka Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 10.03.13, 23:26
      Ja na razie trzymam swoją gdzieś w pudełku. Ale mm mntlny problem. Przestała mi sie podobać posiadana przez mnie biżuteria od mojego prawie ex. Kiedyś uwielbialam ja nosić teraz zwraca szuflade.
    • bez_przekazu Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 16.03.13, 16:09
      wrzucilam do wychodka.
    • podkreska2 Re: co zrobiłyście z obrączkami ?:) 18.03.13, 14:26
      Ja swoja obrączkę oddałam na WOŚP podczas zbiórki pieniędzy na dobry cel. Pamiętam jakie zaskoczenie to wywołało w oczach dorosłego mężczyzny , który był wolontarjuszem przebranym za Milicjanta smile nawet zapytał czy juz po rozwodzie , czy jeszcze przed ..............smile odpowiedz była , juz po wszystkimsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka