25.03.13, 21:21
tak mam doła i to jak stąd do Wrocławia, eks znów mi ubliżył ale nie to jest powodem tego doła, wypaliłam się, dziś wzięłam L4 żeby po prostu poleżeć, nigdzie się nie spieszyć, odetchnąć. Jeszcze niedawno miałam naładowane akumulatory i nagle totalne niechciejstwo, jakby ktoś mi wyjął baterie. Musze znaleźć powód żeby znów mieć siły zeby zmierzyć sie z codziennością a mi się nie chce. Nawet dzieci mnie nie poznają że nie przeszkadza mi wszechogarniający burdel i że wymalowały kota flamastrami, totalnie wszystko zlewam. Przejdzie mi? Jak znów odzyskać tę chęć do zrobienia czegokolwiek? A może to zwyczajne przesilenie?
Obserwuj wątek
    • blue_ania37 Re: Niemoc 25.03.13, 21:40
      Nie wiemsmile
      Ja boję się niemocy aby nie być posądzaną, z czego się leczę niemrawo....
      leczę się książkami, pisaniemmmmmmmsmile, marzeniami
      Jak nie wyrabiam idę do młodego do łóżka.
      Dołów nie mam autentycznie, albo fizycznych oznak tego, nie mogę sobie na to pozwolić.
      A
      Co zrobić, żeby facet oszalał w łóżku? Zabrać mu pilota od telewizora.
      • altz Re: Niemoc 26.03.13, 08:17
        blue_ania37 napisała:
        > Jak nie wyrabiam idę do młodego do łóżka.
        Pedofilia? wink I przyznajesz się do tego oficjalnie?
        Masz szczęście, że nie mieszkasz w USA.

> Co zrobić, żeby facet oszalał w łóżku? Zabrać mu pilota od telewizora.
        Niezłe, niezłe, ale chyba to już stary dowcip. Teraz trzeba jeszcze zabrać komputer. smile
        Ja nie mam od wielu lat telewizora i nie brakuje mi tego. Nie jest to reklama, jakby co. big_grin
        • blue_ania37 Re: Niemoc 26.03.13, 09:52
          altz napisał:

> > Co zrobić, żeby facet oszalał w łóżku? Zabrać mu pilota od telewizora.
          > Niezłe, niezłe, ale chyba to już stary dowcip. Teraz trzeba jeszcze zabrać komp
          > uter. smile
          > Ja nie mam od wielu lat telewizora i nie brakuje mi tego. Nie jest to reklama,
          > jakby co. big_grin

Komputer w łóżku a fujsmile
          Nie lubię takich zabawek w łóżkusmile
          Jak nie reklama to co?smile
          A
    • mia17 Re: Niemoc 26.03.13, 08:09
      mnie niemoc też czasem ogarnia.
      taka, że najchętniej zakopałabym się pod kołdrę i przeleżała tam do lata.
      tyle, że na mnie otrzeźwiająco działa obecność dziecka - po prostu nie mogę się położyć i "nic nie móc".
      widocznie u mnie mniejsza skala tej niemocy niż u Ciebie.
      jak się tego pozbyć? każdy chyba ma swoje sposoby na wyciągnięcie się z tego doła. tutaj może pomóc przyjaciel, który w zależności od stopnia niemocy albo pogłaszcze po głowie i pozwoli się wypłakać - albo też zasadzi kopniaka i wyciągnie z łóżka za włosy smile
      generalnie pogoda za oknem też nie sprzyja radosnemu nastawieniu uncertain wszyscy chyba mają już dość tej zimy - tym bardziej, że w kalendarzu wiosna...

• inna_nowa_ja Re: Niemoc 26.03.13, 09:18
        no wlasnie ja chyba takiego kopa potrzebuję, pogłaskanie mnie po głowie nic nie da. Wiem, że nie moge sobie pozwolić na zakopanie się pod kołdrą, muszę coś zmienić w swoim życiu, znaleźć pasję, ogarnąć to wszystko jakoś no i kota wymyć, mam nadzieje że te mazaki z ikei są zmywalne.
        Dobija mnie to zimno na dworze i cholerne pól roku zimy. Czekam z niecierpliwością na wiosnę to w ogrodzie podłubię, ziemią się ubrudzę i może zacznę się uśmiechać tak sama do siebie.
        • mia17 Re: Niemoc 26.03.13, 09:29
          mnie też się strasznie ciągnie ta zima.... sad wydaje mi się, że trwa już rok!
          co do pasji to pomagają - choć nie zawsze. ja swoją rzuciłam w kąt odkąd sprawy się posypały i nawet kijem nie ruszam od ponad 2 miesięcy uncertain
          jeśli lubisz dłubać w ziemi (hehehe) to faktycznie wiosna powinna pomóc. podobno już od przyszłego tygodnia temperatury idą w górę do nawet 15 stopni! co prawda ziemia będzie jeszcze zmarznięta, ale ogród chyba da się jakoś porządkować i umęczyć się przy tym fizycznie smile właśnie - zmęczenie fizyczne, czyli jakiś ruch też jest dobry na niemoc.
          tylko do tego wszystkiego musisz znaleźć odrobinę chęci i sił, czego życzę smile
        • blue_ania37 Re: Niemoc 26.03.13, 09:55
          inna_nowa_ja napisała:

> no wlasnie ja chyba takiego kopa potrzebuję, pogłaskanie mnie po głowie nic nie
          > da.

Inna!
          Po pierwsze obiecałaś mi wspólne wakacje i narazie nie mam od Ciebie żadnej odpowiedzi.
          Po drugie jak ostatnio gdzies przeczytałam pomóż wiośnie jedz śniegsmile może to pomoże?
          Po trzecie nie wymyslaj sobie na siłę pasji to przyjdzie jak będziesz na to gotowa.
          Kup sobie te jakies platki kolagenowe czy coś takiegosmile zrób się na bóstwo i idż do kina sama z dużą ilością popcornu i pepsi.
          Kup sobie wino na wieczór i dwa rodzaje sera.
          Przeczytaj fajną książkę.
          Pomaga.
          A
          • yoma Re: Niemoc 26.03.13, 10:17
            > gdzies przeczytałam pomóż wiośnie jedz śniegsmile

U mnie. Ale to nie ja wymyśliłam, podchwycone smile Inna, a ja zaproponuję właśnie na odwyrtkę: masz, kurka, prawo mieć prawo klapnąć. Masz gdzieś wbite do głowy, że musisz zasuwać jak robot wieloczynnościowy, a guzik prawda. Klapnięcie od czasu do czasu jest potrzebne dla zdrowia psychicznego, pozwól sobie i niechże cię nie zżera poczucie winy, że czegoś nie robisz; nie stoi nad tobą żaden kapo, który ci każe robić. Ania dobrze mówi...
          • inna_nowa_ja Re: Niemoc 26.03.13, 11:20
            alez oczywiście że do Stegny zabieramy się razem w piątkę (będzie wesoły autobussmile. Domek zabukowany więc spoko. Bierz urlop od 10 sierpnia i w drogę.
            • blue_ania37 Re: Niemoc 26.03.13, 11:28
              Mam wolny cały sierpieńsmile
              Dwie rozwódki z dziećmi, może być ciekawiesmile
              A
              • inna_nowa_ja Re: Niemoc 26.03.13, 11:42
                hm.. fajnie będzie az mi się gęba cieszy na tę myśl. Oby nam dzieci Opieka nie zabrała jak wpadniemy w cugwink ja alkoholiczka no.1smile a ty 2.
                • blue_ania37 Re: Niemoc 26.03.13, 11:44
                  Ale ja mam swoje pola po których ganiam z bandą murzynówsmile
                  Nie wiem czy na innym terenie się ośmielęsmile
                  A
                  • inna_nowa_ja Re: Niemoc 26.03.13, 12:01
                    poganiamy razemsmile
                    • blue_ania37 Re: Niemoc 26.03.13, 12:12
                      Ty mnie nie namawiajsmile
                      Bo ja z tych uległychsmile
                      A
                      • inna_nowa_ja Re: Niemoc 26.03.13, 13:48
                        i dobrzesmile