05.03.22, 00:02
Witam byłam w tygodniu u prawnika ponieważ planuje rozwód .pozew zostanie złożony ale pani adwokat powiedziała że dobrze by mieć kogoś z rodziny jako świadka niestety wszyscy mozliwi bliscy odmówili 😞😞w porozumieniu z panią adwokat będziemy działac bez świadka rozwód ma być za porozumieniem stron ..druga kwestia to taka że rozmawiałam z mężem zgadza się na rozwód chce po dobroci życzy sobie widzieć dzieci 2 weekendy w miesiącu plus jeszcze dodatkowo tydzień. W miesiącu nie wiem czy to dobry pomysł oraz nie chcę podziału majątku bo jak twierdzi ja nic nie wniosłam w to co posiadamy .martwię się okropnie i brakiem świadka i tym wszystkim macie może jakieś doświadczenia
Obserwuj wątek
    • koronka2012 Re: Rozwód 10.03.22, 19:43
      Przy rozwodzie bez orzekania o winie świadek może się przydać wyłącznie na okoliczność sytuacji dzieci, tzn. czy rozwód nie zrujnuje im życia. Nie musi to być osoba z rodziny.
      Ustal kontaktu tak jak uważasz za stosowne. Przede wszystkim dokładnie zapisz które tygodnie ferii i wakacji ojciec ma się zajmować dziećmi, żeby potem nie było niespodzianek

Podział majątku jest osobnym postępowaniem które toczy się w innym sądzie. Póki jest wola szybkiego załatwienia rozwodu nie poruszałabym kwestii podziału majątku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka