gotyma 21.04.05, 14:29 z forum: kuchnia byl z was ktos tam kiedys? po tym grzebaniu w tych przepisach jestem straaaaaaasznie glodna! co oni za cuda tam robia!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
samosia75 Re: wlasnie wrocilam... 21.04.05, 14:39 Tez czasem tam zaglądam. Ale lepiej nie robić tego w czasie pracy,bo czytając moza ulec samostrawieniu Odpowiedz Link
gotyma Re: wlasnie wrocilam... 21.04.05, 14:43 no wlasnie pobieglam od razu do kuchni (firmowej) tu czasem mozna fajne zarelko znalesc... i wzielam lody truskawkowe! Odpowiedz Link
gotyma przyklad 21.04.05, 14:48 Kalafiora pokroić na małe różyczki, zblanszować (z mrozonki się nie nadaje!), do tego garść suszonych moreli pokrojonych w drobna kostkę, duuuużo świeżego, posiekanego koperku, kilka ząbków czosnku i majonez. Podpatrzone w barze sałatkowym "Tukan". niezle co? Odpowiedz Link
bezecnymen Re: przyklad 21.04.05, 14:49 czyta się smacznie..ale...kto mnie tym poczęstuje?? Odpowiedz Link
gotyma Re: przyklad 21.04.05, 14:51 pan panie bezecny zaszyl sie gdzies na koncu swiata... Odpowiedz Link
samosia75 Re: wlasnie wrocilam... 21.04.05, 14:51 Buuu..a w naszej firmowej lodówce można znalezc co najwyżej gałki, czopki lub maści Odpowiedz Link
jarkoni Re: wlasnie wrocilam... 21.04.05, 20:26 samosia, czyżby medycyna???? Witaj w klubie, znam takie lodówki ))))) Odpowiedz Link
samosia75 Re: wlasnie wrocilam... 21.04.05, 21:18 To Scrivo wygrał konkurs..tak, apteka. Odpowiedz Link
bezecnymen Re: wlasnie wrocilam... 21.04.05, 21:22 tyle że dla samosi i tak jestes facetem scrivo hehehehe Odpowiedz Link
scrivo Re: wlasnie wrocilam... 21.04.05, 21:24 łeee, to tylko jedna literka. a propos, wiesz czym sie różni facet od literki Q ? Odpowiedz Link
bezecnymen Re: wlasnie wrocilam... 21.04.05, 14:51 nie mogę czytać przepisów kulinarnych bo się okropnie ślinię Odpowiedz Link
gotyma dobra, dobije Was... 21.04.05, 14:53 "Czasami na kolację przygotowuję takiego pstrąga jak w temacie (oczywiście szpinak z fetą wkładam do brzuszka ryby) Dodaję do niego nieco masła, plasterki cytryny, owijam w folię i do piekarnika" taki maly cytacik Odpowiedz Link
gotyma podpowiedz dla leniuszkow :) 21.04.05, 14:57 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=11380145&v=2&s=0 Odpowiedz Link
bezecnymen Re: dobra, dobije Was... 21.04.05, 14:58 odbierz pocze..z domowego konta więc wywal dopiero jak przesłuchasz Odpowiedz Link
gotyma Re: dobra, dobije Was... 21.04.05, 15:31 bezecny to bylo bardzo mile, ja mam dla ciebie tez cos na poczcie Odpowiedz Link
viillemo Re: dobra, dobije Was... 21.04.05, 14:59 na forum chlebowym tez jest niezła wyżerka)))))))))))), a na kuchni to wciąz tam tak jest), już nie nadążam z czytanie)))) hmmm właściwie ostatnio to wszędzie nie nadązam z czytanie ) Odpowiedz Link
gotyma Re: dobra, dobije Was... 21.04.05, 15:04 namiary poprosze na ten chlebek ps. troszke o zarciu zagaic i od razu ruch na forum sie zrobil... moze dlatego, ze pora obiadowa DDDDDDDDD Odpowiedz Link
scrivo Re: dobra, dobiję podwójnie 21.04.05, 15:01 do pstrąga posypanego solą, odrobiną świeżo zmielonego pieprzu i tymiankiem, najlepiej świeżym, po rozcięciu brzuszka wkładam plaster chudego wcześniej obsmażonego boczku wędzonego, spinam szpadką i na olej na parę chwil... auuu, dalej nie mogę, w lodówce tylko kawałek schabu a w garnku TYLKO ogórkowa. Odpowiedz Link
gotyma Re: dobra, dobiję podwójnie 21.04.05, 15:10 a posmaruj tego pstraga w srodku maselkiem anszula - nie mam pojecia jak to sie prawidlowo pisze maselko robi sie tak: maslo ucierasz z anszula, cytryna i grubo zmielonym pieprzem do stejkow tez pycha ps. sorka z aspolszczenia Odpowiedz Link
bezecnymen Re: dobra, dobiję podwójnie 21.04.05, 15:25 no jak mowa o ogórkowej to przynajmniej wiem o co chodzi Odpowiedz Link
anja_pl Re: dobra, dobiję podwójnie 21.04.05, 15:37 to jak gotujesz ogórkową? bo chętnie bym ugotowała jakiś schab też się pałęta, ale go może zrobię z sosem śliwkowym Odpowiedz Link
scrivo Re: dobra, dobiję ogórkiem 21.04.05, 15:44 rosół na kawałku kurzyny, klasycznie. włoszczyzna w kostkę, trochę ryżu luzem do wywaru, na końcu ziemniaczki w kawałkach. śmietana + koperek, ogórki utarte drobno. koniecznie sos sojowy, biały pieprz i ćwierć łyżeczki mielonego kminku. jeśli lubisz, ciut ziół prowansalskich lub suszonego oregano. Odpowiedz Link
gotyma Re: dobra, dobiję ogórkiem 21.04.05, 15:47 hahahahahaha czyli podstawa jaik zwykle jest bezecny z ktorego juz kiedys zrobilismy rosol, choc nietypowy bo z lubczykiem! DDDDDDDD Odpowiedz Link
bezecnymen gotymo 21.04.05, 19:22 czy ja wyglądam..nawet tekstowo..... na kurę? przecież nie znoszę jaj? czy jeśli opowiem się za kogutkiem (winiary - dobre pomysły, dobry smak) osiągniemy kompromis? Odpowiedz Link
jarkoni Re: gotymo 21.04.05, 20:38 zgłodniałem, idę jajecznicę z grubo mielonym białym pieprzem, oregano, kostką Knorra i lubczykiem, a jakże.....A kto z was wstaje o 6? Bo ja jutro muszę ( Odpowiedz Link
scrivo kiedy rannym słonkiem... 21.04.05, 20:41 jarkoni napisał: > zgłodniałem, idę jajecznicę z grubo mielonym białym pieprzem, oregano, kostką > Knorra i lubczykiem, a jakże.....A kto z was wstaje o 6? Bo ja jutro muszę ( biedaku, nieczęsto ci sie to zdarza, co? gdybys tak poćwiczył codziennie... Odpowiedz Link
anja_pl 6:00 rano 21.04.05, 21:19 ja wsatje o 5:45 no może 15 przeznaczę na pobudkę dla bezecnego Odpowiedz Link
bezecnymen Re: 6:00 rano 21.04.05, 21:24 właśnie się jarkoni chwali wstaniem raz o poranku...a co to jest dla nas, harcerzy??? i pytanie do szefa kuchni... a jak na yaya wpływa bazylia??/ Odpowiedz Link
scrivo bazylia... 21.04.05, 21:26 drogi Bazyli, farbuje na zielono, świeża szczególnie. Odpowiedz Link
anja_pl Re: dobra, dobiję ogórkiem 21.04.05, 15:48 ok, zrobię dziś napiszę jak smakowała )) Odpowiedz Link