10.08.06, 12:15
Wczoraj zadzoniła do mnie dawna koleżanka, z miejscowości w ktorej mieszkalam
przed rozwodem. Zadzwonila, zeby oznajmić ze wlasnie kupili działkę i bedą
budować DOM.
Tak ... do tej pory nie myslalam o tym, by mieć domek, wolalam blokowe M
ileśtam, a teraz ...
Coraz częściej myslę też o tym by mieć pracę pod nosem a nie "podrozować"
godzine w jedną stronę...

Czy takie myśli przychodzią z wiekem? wink
Obserwuj wątek
    • ladyhawke12 Re: DOM 10.08.06, 12:34
      Mnie sie marzy od dawna maly domeczek, niestety ceny sa chore, blokowisko robi
      sie straszne, pomalu uwazam ze to beda slamsy, piane dzieciaki sikajace po
      kalatkach, a za mieszkanie placisz jakies ceny z sufitu i ida jeszcze wyzej, nie
      ma gawarancji ze na osiedlu strzezonym masz lepiej , napewno placisz wiecej, u
      nas rozbijaja sie "mlodziency" z "panienkami" i jak zwrocisz uwage to mowia ze
      sa u siebie i zaplacili wiec beda robic co chca, chetnie bym uciekla tylko nie
      ma gdzie.
      • czekolada72 Re: DOM 10.08.06, 23:20
        O rany, jak mnie sie marzy wlasny domek - niewielki, ale SWÓJ.... ale zero
        szans, a na cuda nie liczę sad
        • jarkoni Re: DOM 10.08.06, 23:28
          Podejrzewam, że prawie każdy marzy o własnym domku...U mnie też bez szans...
    • agash4 Re: DOM 11.08.06, 00:45
      a ja tak lubie wielkie pokoje, ogrod ... a to tylko we wlasnym domku .. A ja
      marze i wymarze - zobaczycie! Moze za kilkanascie lat - ale pokaze na zdjeciach
      a niektorych zaprosze na super parapetopowe! A jak nie da rady to kupie dzielke
      i drewniany letni domeczek (duzo taniej) i tez bedzie wielkie drzewo i piekna
      trawa .. i cudne poranki sloneczne.
      • julka1800 Re: DOM 11.08.06, 09:30
        tak sobie mysle, takie letnie poranki na SWOIM lezaczku w SWOIM ogrodzie...
        kawka...

wieczory spedzone na gaworzeniu o wszyskim i o niczym /byle nie o polityce/ ze
        szklaneczka piwa siedzac na schodach na ganku...
        Ech...

ps Agash4 kiedy i gdzie ta parapetówka? wink

• z_mazur Re: DOM 11.08.06, 09:38
          A ja wolę duże przestronne mieszkanie w kamienicy.
          Ogród ma swoje plusy ale i minusy. Kiedy ja bym miał czas na te całe prace
          przydomowe. Teraz mi brakuje czasu a co dopiero jakby trzeba było latem trawnik
          co tydzień przykosic, śnieg zimą rano odgarnąć. No chyba, że byłoby mnie stać
          na zatrudnienie ludzi do tego.
          • julka1800 Re: DOM 11.08.06, 10:10
            i wlasnie o to chodzi z_mazur, ja kiedys tez myślalam : tylko mieszkanie w
            bloku/kamienicy, bo na dom i ogrod potrzeba CZASU,
            a teraz juz tak sobie mysle: pedzimy jak szaleni mnie od 7.00 do 19.00 nie ma w
            domu, wieczorami łatam co sie da a i tak zawsze cos jest do załatania. I pytam
            sie PO CO?
            Czy nie moge miec pracy pod nosem? i miec wiecej wolnego a wtedy i znalezienie
            czasu na koszenie trawy nie stanowi poroblemu
        • a.niech.to Re: DOM 11.08.06, 09:56
          Mnie tam jest wszystko jedno, może być nawet namiot.
    • agash4 Re: DOM 11.08.06, 17:48
      julka jeszcze nie wiem gdzie was zaprosic, bo na razie zadnej dzialki nie mam
      pod budowe, pare miejsc mi sie podoba np kolo Pily (poznanskie) no i centrum
      Polski, bo tam najdluzej miszkalam w sumie, moze Tatry? - gorale to fajny
      narod - no nie wiem. Ma byc zielono latem, piekne duze drzewo i taras, reszta
      do ustalenia a teramin _ letnie miesiace na pewno roku ..hmmmm jeszcze nie wiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka