Dodaj do ulubionych

Witamina D 3

16.03.05, 11:41
Gdzie i jaka kupujecie? Ubezpieczalnia zwraca za nie pieniazki?
Kupilam wczoraj firmy Davitamon w drogerii 'Da' ale okazuje sie ze jest od
urodzenia do 3 roku zycia. 5 kropelek, jesli dobrze zrozumialam. Pisza cos o
pastylkach dla dzieci powyzej 3 roku zycia.
Przypominam ze mam dwulatka i czterolatka. Moze starszakowi jednak kupic
jakies krople? Zjadliwe/smaczne te tabletki?
Jak dlugo dzieciaczki w Holandii biora D3?
Obserwuj wątek
    • tijgertje Re: Witamina D 3 16.03.05, 11:54
      Do 4 lat piec kropli przez caly rok, jesli nie pija mleka modyfikowanego tylko krowie, potem w miesiacach z "r" (od wrzesnia do kwietnia wlacznie). Tabletki powinnas dostac w kazdej aptece i drogerii. Nie wiem, jak smakuja, ale dzieci, z ktorymi mialam kontakt raczej nie pluly...
      Do jakiego wieku nalezy podsawac wit. D niestety nie wiem dokladnie. To zalezy od kilku elementow : diety dziecka, ilosci czasu spedzanego na swiezym powietrzu i koloru skory. Najlepiej zapytaj w Consultatiebureau lub w aptece.
      • natalya20 Re: Witamina D 3 16.03.05, 15:18
        nie wiem dokladnie jak to jest ale wydaje mi sie ze takie witaminki dla dzieci
        sa robione specjalnie pod nie i racezj maja jakis owocowy smak, czy cos
        takiego, zadne dziecko chyba nie lubi lykac zwyklych tabletek ale ogladajac
        takie witaminki kiedys w polsce bylam zdziwona wyborem, mialy chrakter typowo
        dla dzieci, kolorowe i slodkie
        • zuzka71 Re: Witamina D 3 16.03.05, 16:28
          mnie radzono w cb podawanie witd3 do ukonczenia przez dziecko 3 roku. tez
          kupuje davitamonu jest na wodzie, nie na oleju z orzeszkow ziemnych. teraz nie
          podaje, bo zakupilam mojemu wiecznie ostatnio zakatarzonemu maluchowi witaminki
          w ktorych m.in tez jest witd. ale tak czy siak w lecie kiedy maly przebywal
          duzo na swiezympowietrzu nie dawalam, uwazam ze to byloby za duzo i bez
          potrzeby.ale to wszystkoz alezy od budowy dziecka, jak slabowite, chude to
          lepiej podawac nawet w sloneczne dni. na opakowaniu pisza ze mozna nawet 10
          kropel jezeli dziecko nie ma mozliwosci przebywania duzo na sloncu..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka