Dodaj do ulubionych

Odplamiacze

21.10.05, 00:09
No wlasnie, temat chyba zadnej mamie nie obcy. Czego uzywacie i czy dziala? Ja od dawna Vanish stosuje. Wczoraj ogladalam fragment programu "kassa" i z osmiu testowanych zdobyl najwiecej punktow Vanish Oxy Action, ten dwuczesciowy w plynie. Niby dobry, ale mam czasem problemy z usunieciem niektorych plam, trudno nawet dojsc z czego byly. Najgorzej na kolorowych koszulkach, ktorych nie moge wyprac na goraco. I tak mi ich szkoda, bo lobuziak nie potrafi zjesc, zeby sie nie wysmarowac. Po tacie ma:-))) Dlugopis z tatusiowych koszul tez nie zawsze schodzi. NIe wiem, od czego to zalezy, ale z jednej koszuli zejdzie, a z innej nie. Czym sie pozbyc marchewki?
Obserwuj wątek
    • monikat4 Re: Odplamiacze 21.10.05, 08:36
      Hej.Ja uzywam tez Vanish Oxi action w proszku jest dobry.Nim usuwam plamy po
      marchewce,i wlasnie jak plama jest swieza zawsze zejdzie a jak troche polezy to
      juz jest problem.Przed praniem cala noc mocze takie rzeczy w Vanishu.Pozdrawiam.
      • nesla Re: Odplamiacze 21.10.05, 10:22
        Na plamy najlepsze sa takie specyfiki z Sorbo, w malych flaszeczkach
        niebieskich i rozne do roznych plam, u mnie dzialaja, do kupienia m.in. w C-
        1000.
    • lenkaaa Re: Odplamiacze 21.10.05, 16:41
      ja uzywam vlekkenzout firmy Dr. Beckmann, ktora kupuje w Kruidvat.
      Nie wiem jeszcze jak sobie toto radzi z marchewka, bo Emilia marchewki jeszcze
      nie jadla (ale jadla banana i bardzo jej smakowal), ale mialam raz na scierce
      plamy po migdalach, tzn. po mokrych brazowych skorkach czy tez lupinkach
      migdalowych (nie wiem czy sie jasno wyrazam...?)i te plamy nijak nie chcialy
      zejsc, nawet po praniu na 90 stopni. Moczylam scierke przez dobe w wodzie z
      dodatkiem tej vlekkenzout i tez nic...i w koncu zdenerwowana sypnelam
      bezposrenio na wilgotna scierke i tak zostawilam i wyobrazcie sobie, ze plamy
      zeszly. Wiec teraz jak mam jakas "uparta" plame, to sypie bezposrenio bez
      rozcienczania i jeszcze mi sie nie zdarzylo zeby razem z plama "zszedl" rowniez
      kolor, badz wyplowial.
      Przy plamach mniej "upartych" dosypuje troche vlekkenzout do pralki razem z
      proszkiem do prania.

----------\\--//-----------
      --------(@ @)---------
      --o00o--(_)--o00o--
      • kasia157 Re: Odplamiacze 22.10.05, 17:39
        Pomaga tez wywieszenie prania na slonce. Ja sie kiedys bardzo zdziwilam, bo
        zostala plama po marchewce, zbieram pranie, a plama zniknela. Slonce "wyciagnelo".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka