monikat4 22.10.05, 08:21 Moja coreczka bardzo czesto sie odparza,uzywam pampersow,sudocremu,tornmentiolu,alantanu i nie pomaga.Mozecie cos polecic z tutejszych kosmetykow? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nesla Re: Odparzenia. 22.10.05, 09:56 Polecam czestw WIETRZENIE pupci i czeste zmiany pieluszek Odpowiedz Link
werbena11 Re: Odparzenia. 22.10.05, 11:42 monikat4 napisała: > Moja coreczka bardzo czesto sie odparza,uzywam > pampersow,sudocremu,tornmentiolu,alantanu i nie pomaga.Mozecie cos polecic z > tutejszych kosmetykow? Moja corka tez sie odparzala, dobry rezultat dala zmiana pieluszek (moze miala uczulenie na Pampersy)- stosowalismy huggies, po powrocie do Pampersow znow odparzenie sudokrem i alantan nic nie pomagal tormentiol bardzo szkodliwy, zawiera toksyczny dla maluszka kwas borny Pomoglo czesta zmiana pieluszek, nieuzywanie mokrych chustek (rozpuszczaja nawet tusz z dlugopisu, flamaster) tylko wody i mydla i posypywanie maka ziemniaczana (chociaz moze uczulac)- ale u nas to hit pierwszych 2 lat zycia :)) Powodzenia :) Odpowiedz Link
zaneta9 Re: Odparzenia. 22.10.05, 13:04 Hej Moniko !!! Moja Sandy miala bardzo odparzona pupcie....stosowalam to co Ty nic nie pomagalo.!!! W tym czasie byla moja Mama poradzila mi make ziemniaczana.....stara metoda... Tak tez zrobilam sporo nasypalam na noc rano juz byla poprawa a po kilku dniach juz bylo prawie dobrze.!!! Od tamtej pory a bylo to juz 2 lata temu ZAWSZE mam make ziemniaczana w domu!!!! Moj mlodszy Michael rowniez wychowal sie na mace ziemniaczanej..hahaha a ma juz ponad dwa latka i nie mial jeszcze odparzen..... Gdy tylko ma zaczerwieniona pupcie od razu sypie maka i jak reka odjal. To sa moje doswiadzcenia, zawsze mozna sprobowac nie pomoze szukaj dalej srodkow... Pozdrawiam Zaneta Odpowiedz Link
tijgertje Re: Odparzenia. 22.10.05, 14:06 Maki ziemniaczanej osobiscie nie stosowalam, ale od sasiadki slyszalam, ze dziala swietnie. Jej syn mial po prostu jedna wieka rane na tylku. Sprobuj poszukac, z czego te odparzenia. Czasem to tylko wrazliwa skora, a czasem cos innego. U nas kurczatko mialo zaczerwieniona pupe tylko przy stosowaniu niektorych chusteczek, a wlasciwie wiekszosci z nich. Zaczelam uzywac Natusan soft dla wrazliwej skory i problem zniknal. Czasem jak akurat zrobi kupe u sasiadow i uzyjemy ic Zwitsala, pupa od razu czerwieniej na 2 dni. Moze warto sprobowac tez innych pieluszek. Huggies u nas sie nie sprawdzily, zawsze uzywalam Pampersow, a niedawno przeszlam na pieluchy z Kruitvat i zaluje, ze nie wczesniej. Znacznie tansze, jezeli kupuje sie mega pak iu nas lepiej sie sprawdzaja od Pampoersow. Na odparzenia sudokrem u nas tez nie dzialal, ale zobacz w drogerii, zarowno Zwitzal, jak i Natusan maja masci cynkowe (zink zalf). Lepiej sie "kleja" do pupy i naprawde sa dobre, choc to tez zalezy od dziecka, ale warto sprobowac. Odpowiedz Link
diuna22 Re: Odparzenia. 22.10.05, 14:34 tijgertje napisała: > Na odparzenia sudokrem u nas tez nie dzialal, ale zobacz w drogerii, zarowno Zw > itzal, jak i Natusan maja masci cynkowe (zink zalf). Lepiej sie "kleja" do pupy > i naprawde sa dobre, choc to tez zalezy od dziecka, ale warto sprobowac. Ja u moich stosowalam ( a u mlodszego nadal stosuje - ma problemy z kpcia )Zink Zalf Zwitzala i dzialalo zawsze super. Stosowalam rowniez Sudokrem i inne ale ten Zwitzala jest wg mnie najskuteczniejszy. No i wietrzenie jak juz dziewczyny pisaly. Odpowiedz Link
mamamai4 Re: Odparzenia. 22.10.05, 14:29 a czy to napewno tylko odparzenia? Mai zdarzylo sie to raz. Tez nie pomagaly zadne srodki z maka ziemniaczana wlacznie. Pielegniarka w ICARE poradzila mi zeby kupic masc Myconazol creme. Po tygodniu stosowania zaczerwienienie zeszlo. Zgodnie z zaleceniami stosowalam te masc jeszcze 2 tygodnie po ustapieniu objawow. Przeszlo i nigdy nie wrocilo. odbiegajac od tego tematu: a jak zaparcia? lactulosa pomogla? Odpowiedz Link
monikat4 Re: Odparzenia. 22.10.05, 19:26 Z kupkami po lactulosie nie ma problemu,dostaje 4ml rano.No,ale niestety teraz to okropne odparzenie.Miala juz raz cos takiego,bylam z tym u lekarza i powiedzial,ze to pieluszkowe zapalenie skory.Bardzo czesto zmieniam pieluszke,kremuje,dzis kupilam inne pampersy z treklpeister,zobaczymay,moze to te pampersy ja uczulaja.Dzieki za rady.A jak sie nazywa ta maka ziemniaczana w Holandii? Odpowiedz Link
monikat4 Re: Odparzenia. 24.10.05, 09:12 Wyobrazcie sobie,ze jak zmienilam orginalne pampersy na te z trekpleister to wszystko zaczelo znikac.Podobno pampersy z pampersa sa nasaczone balsamem z aloesu i to moze uczulac.Tak sie ciesze,bo juz myslalam,ze nic nie pomoze.Te z trekpeister sa w dodatku tansze. Odpowiedz Link