Dodaj do ulubionych

Odparzenia.

22.10.05, 08:21
Moja coreczka bardzo czesto sie odparza,uzywam
pampersow,sudocremu,tornmentiolu,alantanu i nie pomaga.Mozecie cos polecic z
tutejszych kosmetykow?
Obserwuj wątek
    • nesla Re: Odparzenia. 22.10.05, 09:56
      Polecam czestw WIETRZENIE pupci i czeste zmiany pieluszek
    • werbena11 Re: Odparzenia. 22.10.05, 11:42
      monikat4 napisała:

> Moja coreczka bardzo czesto sie odparza,uzywam
      > pampersow,sudocremu,tornmentiolu,alantanu i nie pomaga.Mozecie cos polecic z
      > tutejszych kosmetykow?

Moja corka tez sie odparzala, dobry rezultat dala zmiana pieluszek (moze miala
      uczulenie na Pampersy)- stosowalismy huggies, po powrocie do Pampersow znow
      odparzenie
      sudokrem i alantan nic nie pomagal
      tormentiol bardzo szkodliwy, zawiera toksyczny dla maluszka kwas borny
      Pomoglo czesta zmiana pieluszek, nieuzywanie mokrych chustek (rozpuszczaja
      nawet tusz z dlugopisu, flamaster) tylko wody i mydla i posypywanie maka
      ziemniaczana (chociaz moze uczulac)- ale u nas to hit pierwszych 2 lat zycia :))
      Powodzenia :)

• zaneta9 Re: Odparzenia. 22.10.05, 13:04
        Hej Moniko !!!
        Moja Sandy miala bardzo odparzona pupcie....stosowalam to co Ty nic nie
        pomagalo.!!!
        W tym czasie byla moja Mama poradzila mi make ziemniaczana.....stara metoda...
        Tak tez zrobilam sporo nasypalam na noc rano juz byla poprawa a po kilku dniach
        juz bylo prawie dobrze.!!!
        Od tamtej pory a bylo to juz 2 lata temu ZAWSZE mam make ziemniaczana w domu!!!!
        Moj mlodszy Michael rowniez wychowal sie na mace ziemniaczanej..hahaha a ma juz
        ponad dwa latka i nie mial jeszcze odparzen.....
        Gdy tylko ma zaczerwieniona pupcie od razu sypie maka i jak reka odjal.

To sa moje doswiadzcenia, zawsze mozna sprobowac nie pomoze szukaj dalej
        srodkow...

Pozdrawiam Zaneta
    • tijgertje Re: Odparzenia. 22.10.05, 14:06
      Maki ziemniaczanej osobiscie nie stosowalam, ale od sasiadki slyszalam, ze dziala swietnie. Jej syn mial po prostu jedna wieka rane na tylku. Sprobuj poszukac, z czego te odparzenia. Czasem to tylko wrazliwa skora, a czasem cos innego. U nas kurczatko mialo zaczerwieniona pupe tylko przy stosowaniu niektorych chusteczek, a wlasciwie wiekszosci z nich. Zaczelam uzywac Natusan soft dla wrazliwej skory i problem zniknal. Czasem jak akurat zrobi kupe u sasiadow i uzyjemy ic Zwitsala, pupa od razu czerwieniej na 2 dni. Moze warto sprobowac tez innych pieluszek. Huggies u nas sie nie sprawdzily, zawsze uzywalam Pampersow, a niedawno przeszlam na pieluchy z Kruitvat i zaluje, ze nie wczesniej. Znacznie tansze, jezeli kupuje sie mega pak iu nas lepiej sie sprawdzaja od Pampoersow.
      Na odparzenia sudokrem u nas tez nie dzialal, ale zobacz w drogerii, zarowno Zwitzal, jak i Natusan maja masci cynkowe (zink zalf). Lepiej sie "kleja" do pupy i naprawde sa dobre, choc to tez zalezy od dziecka, ale warto sprobowac.
      • diuna22 Re: Odparzenia. 22.10.05, 14:34
        tijgertje napisała:

> Na odparzenia sudokrem u nas tez nie dzialal, ale zobacz w drogerii, zarowno
        Zw
        > itzal, jak i Natusan maja masci cynkowe (zink zalf). Lepiej sie "kleja" do
        pupy
        > i naprawde sa dobre, choc to tez zalezy od dziecka, ale warto sprobowac.

Ja u moich stosowalam ( a u mlodszego nadal stosuje - ma problemy z kpcia )Zink
        Zalf Zwitzala i dzialalo zawsze super. Stosowalam rowniez Sudokrem i inne ale
        ten Zwitzala jest wg mnie najskuteczniejszy. No i wietrzenie jak juz dziewczyny
        pisaly.
    • mamamai4 Re: Odparzenia. 22.10.05, 14:29
      a czy to napewno tylko odparzenia? Mai zdarzylo sie to raz. Tez nie pomagaly
      zadne srodki z maka ziemniaczana wlacznie. Pielegniarka w ICARE poradzila mi
      zeby kupic masc Myconazol creme. Po tygodniu stosowania zaczerwienienie zeszlo.
      Zgodnie z zaleceniami stosowalam te masc jeszcze 2 tygodnie po ustapieniu
      objawow. Przeszlo i nigdy nie wrocilo.
      odbiegajac od tego tematu: a jak zaparcia? lactulosa pomogla?
      • monikat4 Re: Odparzenia. 22.10.05, 19:26
        Z kupkami po lactulosie nie ma problemu,dostaje 4ml rano.No,ale niestety teraz
        to okropne odparzenie.Miala juz raz cos takiego,bylam z tym u lekarza i
        powiedzial,ze to pieluszkowe zapalenie skory.Bardzo czesto zmieniam
        pieluszke,kremuje,dzis kupilam inne pampersy z treklpeister,zobaczymay,moze to
        te pampersy ja uczulaja.Dzieki za rady.A jak sie nazywa ta maka ziemniaczana w
        Holandii?
    • monikat4 Re: Odparzenia. 24.10.05, 09:12
      Wyobrazcie sobie,ze jak zmienilam orginalne pampersy na te z trekpleister to
      wszystko zaczelo znikac.Podobno pampersy z pampersa sa nasaczone balsamem z
      aloesu i to moze uczulac.Tak sie ciesze,bo juz myslalam,ze nic nie pomoze.Te z
      trekpeister sa w dodatku tansze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka