aldakra 22.02.09, 19:50 Mała powoli uczy się chodzić i pewnie za jakiś czas będę musiała kupić pierwsze buciki. Czy są w Holandii sklepy z obuwiem dziecięcym? jakie firmy są dobre, co warto kupić a co nie? Będę wdzięczna za rady i opinie :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e-kiarcia Re: buty dla dzieci 22.02.09, 23:43 Moj maly zaczal chodzic majac 12 i pol miesiaca. Wszystko byloby w porzadku gdyby nie to ze na zime potrzebowalam bucikow juz cieplejszych w rozmiarze 19tym. Nie moglam nigdzie znalezc takich malych butow do autentycznego chodzenia a nie do siedzenia w wozku... Musza miec wlasciwa podeszwe i usztywniona pietke. W koncu znalazlam, marki Gattino, takze ta polecam z cala pewnoscia. Maly maszeruje w butach cala zime a te nadal wygladaja jak nowe:) Biorac pod uwage ze potrzebujesz bucie dla dziewczynki, powinno Ci byc duuzo latwiej. Idz do sklepu z obuwiem dzieciecym, chocby po to aby fachowo zmierzyli stopke malej i doradzili jaki rozmiar bedzie najlepszy;) Poza tym dzieciece butki znajdziesz w prawie kazdym obuwniczym, z reguly jednak maja rozmairy od 21, 22. Powodzenia i przyjemnosci w poszukiwaniach:) Odpowiedz Link
julanna75 Re: buty dla dzieci 23.02.09, 15:02 a ja znalazlam butki w BRISTOLu juz od rozmiaru 19. Nawet 18 sie trafi. Calkiem fajne, spory wybor (az sie zdziwilam), sa tez elephanty, ktore są ponoc bardzo dobre do nauki chodzenia. Odpowiedz Link
tijgertje Re: buty dla dzieci 23.02.09, 20:01 Pewnie, ze sa buty z obuwiem dzieciecym. Marki sa rozne, podobnie jak jakosc i ceny. Swojemu mlodemu kupuje buty Piedro albo Trax Style (chyba tak). Mimo, ze cenowo wychodza drogo, to sa praktycznie nie do zdarcia. zaliczaja sie do tzw butow semi-ortopedycznych, czyli idealnie pasuja na zdrowe nogi, ale maja sztywniejsza piete niz wiekszosc butow, grubsze podeszwy, ktore nie zetra sie po miesiacu (w innych markowych popularnych butach mlodemu udalo sie wytrzec dziury na wylot w podeszwach!), materialy sa naprawde najwyzszej jakosc, buty sie nie odkszatalacaja, nawet po calosezonowych chodzeniu wygladaja w zasazie jak nowe, uwazam,z e zdecydowanie warte swojej ceny. Dla dzieci, ktore maja nietypowe nogi, wezsze lub szersze od srednich i potrzebujacych np wkladek ortopedycznych sa idealne, bo wkladki z buta latwo wymienic na inne i produkowane sa w kilku szerokosciach. Na mojego mlodego niestety nawety te formy sandalow nie robia, ma wezsze nogi, niz producenci zalozyli:-( Moge polecic baaardzo dobry sklep w Tilburg, sprzeaja tylko kilka marek, ale buty najwyzszej jakosci, w Bredzie jest rowniez dobry sklep z ogromnym wyborem, buty juz od rozmiaru 17-18, skorzane kapcie oczywiscie mniejsze. Odpowiedz Link
aldakra Re: buty dla dzieci 24.02.09, 15:05 > Moge polecic baaardzo dobry sklep w Tilburg, sprzeaja > tylko kilka marek, ale buty najwyzszej jakosci, w Bredzie jest > rowniez dobry sklep z ogromnym wyborem, buty juz od rozmiaru 17- 18, > skorzane kapcie oczywiscie mniejsze. Niestety mieszkamy w Leiden. Ale poszukam jeszcze, które sklepy w moim mieście mają wspomniane przez ciebie marki. Odpowiedz Link
agnieszkaela Re: buty dla dzieci 24.02.09, 11:21 Ja polecam Elephanty, dostepne m.in. w sieciach Van Haren. Rozsadne cenowo, ale spelniajace chyba wszystkie wymogi dobrego buta. Odpowiedz Link
anitax Tijgertje 28.02.09, 20:18 My tez pierwsze buty mielismy z Gattino. Gorzej bylo z pozniejszymi, bo niewiele firm produkuje buty przyjazne malym nozkom i spedzilismy wiele weekendow na poszukiwaniach dobrego obuwia. Tijgertje, przy okazji chcialam Ci podziekowac za namiary na sklep w Bredzie. Kupilismy corce buty na zime w wydawalo sie dobrym sklepie - dopiero pozniej okazalo sie, ze za duze i w ogole zle lezaly na nodze (choc stopy miala w sklepie mierzone komputerowo). Pojechalismy do Bredy i od razu dobrano nam dobry rozmiar. Znow sie tam wybieramy, ale na wszelki wypadek chcialam Cie tez prosic o namiary na sklep w Tilburgu. Odpowiedz Link
tijgertje Re: Tijgertje 01.03.09, 09:09 a prosze bardzo;-) Nazwe latwo zapamietac, tak zamo jak tubylczy piernik, hehe: www.pijnenburgschoenen.nl/ Maja u siebiepodologa, butow duzo mniej modeli niz w Bredzie, ale tylko najlepszej jakosci i w roznych szerokosciach, W Bredzie dla mlodego w tej chwili nic juz nie maja, bo wiekszosc firm nie produkuje tak waskich butow, jak trafilam na jedne, to bylo ok, w Tilburg zawsze mam do wyboru 6-7 par;-) nawet dla siebie tam buty znalazlam, normalnie mam problem , a tam tez mam wybor. anitax, nie macie troche daleko? Mozesz sprobowac zadzwonic do Piedro i popytac o adresy sklepow w swoim regionie. Takich sklepow na pewno jest wiecej. Odpowiedz Link
anitax Re: Tijgertje 01.03.09, 14:41 Tijgertje, dzieki ogromne za szybka odpowiedz. Wybierzemy sie najpierw do Bredy, stamtad w razie czego do Tilburga juz blisko. Wole juz spedzic pol dnia w samochodzie niz kilka sobot na poszukiwaniu sklepu i butow. W Rotterdamie i okolicach jakos nic nie moge znalezc. Ladne buty sa, ale albo twarda skora, albo fason nie dla malucha. Dla corki chce sztywna piete, najlepiej wiazane, dobrze wyprofilowane. Niby zwyczajne wymagania a jednak trudno znalezc ... Odpowiedz Link
tijgertje Re: Tijgertje 01.03.09, 17:37 Anitax, zobacz co jeszcze znalazlam: www.pasmerk.nl/winkels.html Maja podane marki, ktore sprzedaja, ten sklep w Tilburg znalazlam przez Piedro, ale,z e kawalek jazdy jest, a nie chcialam jezdzic na darmo, to zadzwonilam, powiedzialam, jakie maja byc buty, w jakim rozmiarze (dlugosc I szerokosc), zapewnili, ze na pewno cos znajda. sprawdzilam na tej stronie, faktycznie nie mam w okolicy zadnego porzadnego sklepu. sprobuj podzwonic, bo wystarczy raz znalezc dobry sklep w miare blisko. W Rotterdamie na pewno cos jest, tylko trzeba znalezc. Mialam jakis adres w rotterdamie, ale wygodniej mi dojechac do Tilburg niz Rotterdamu, wiec nie sprawdzilam na wlasnej skorze:-/ Odpowiedz Link
tijgertje Re: Tijgertje 01.03.09, 17:42 Jeszcze jeden typ mam: jak w sklepie z butami maja podologa, to w zasadzie mozna miec pewnosc, ze nie wcisna byle czego, tylko but bedzie pasowal. Do sklepow, gdzie dobor buta opieraja na wynikach komputera, ale nie patrza, czy dziecko w bucie dobrze stawia stopy nie mam za grosz zaufania. Wedlug komputera kasper ma szerokie stopy:-/ Tylko komp nie bierze pod uwage faktu, ze ma ekstrremalne plaskostopie, a stopy w obwodzie wyjatkowo waskie. Odpowiedz Link
anitax Re: Tijgertje 01.03.09, 20:55 Tijgertje, dzieki za wszystkie namiary, prawdziwy skarb z Ciebie! Co do pasmerk to podchodze z dystansem, bo sklep, w ktorym nam fatalnie dobrano buty tez jest na tej liscie. Zreszta to juz drugie niezbyt dobre doswiadczenie z nimi. Jak znalezc sklep, ktory zatrudnia podologa? Sa jakies listy? Odpowiedz Link
aldakra Re: Tijgertje 02.03.09, 08:33 Dzięki Tijgertje za namiary na sklepy, w Ledien dzięki tej stronce znalazłam kilka do sprawdzenia. Powiedz mi jeszcze o co chodzi z tymi rozmiarami obuwia - wiedziałam zę stopę mierzy się na długość, a na szerokość też? I jak to zrobić by dziecku te pierwsze buty rozmiarowo dobrze kupić? I od kiedy powinnam małej zakładać normalne buty? (ona jeszcze nie chodzi sama, chodzi przy meblach w domu, próbuje sama stać, a na dworze jej nie puszczam nigdzie bo butów nie mamy ;) Odpowiedz Link
rodzicejulki Re: Tijgertje 04.03.09, 19:38 Hej dziewczyny, mozecie podac jeszcze raz adres sklepu w Bredzie? Odpowiedz Link
gosia_hh Re: Tijgertje 05.03.09, 08:59 ja wlasnie bylam w sklepie obuwniczym nelson i kupilam 2 pary butow dla malej rozmiar 22 marki GATTINO-dobra jakosc i dobrze ukladaja sie na stopie-nareszcie buty na dwor!jedna para kosztowala 40 euro a druga za 10 euro promocja-kupilam wiem za 50 euro dwie pary super butkow Odpowiedz Link
gosia_hh Re: Tijgertje 05.03.09, 13:22 ja kupilam niedaleko mnie w Nelsonie w malych centrum handlowym luiffebaan-ulica vijmeilaan-autobus 13 w kierunku station de vink- przystanek na ktorym trzeba wysiasc to rosenburch i sklepy widac juz- autobus jedzie ze stacji glownej dosyc czesto ale w miescie tez jest o ile dobrze wiem-moze popatrz w necie nie wiem czy maja strone internetowa www.nelson.nl Odpowiedz Link
anitax Re: Tijgertje 07.03.09, 19:35 Dzis bylismy w Bredzie, wrocilismy z dwoma parami fajnych butow na wiosne. Tlok byl spory, ale wybor butow tez. Jesli ktos z Was sie wybiera, warto wczesniej wejsc na ich strone i wydrukowac kupon rabatowy na 10% znizki. Odpowiedz Link