iza30_1979 07.07.09, 18:56 Hej dziwczyny wiecie cos moze wiecej na temat inseminacji w holandii moze ktoras z was wlasnie w ten sposob byla zaplodniona stosuja ten zabieg chetnie czy raczej nie pozdrawiam iza Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszkaela Re: Inseminacja 07.07.09, 19:56 W Holandii obowiazuja procedury przy nieplodnosci. A wiec najpierw diagniostyka, krok po kroku (badania hormonow, badanie nasienia, HSG, monitoring cyklu) Ponozniej monitorowany cykl i naturalne proby z testami owulacyjnymi. Jesli to sie nie powiedzie inseminacja-kilka prob zazwyczaj (6 to chyba minimum wg mojego szpitala) Pozniej to juz in vitro. Tyle teorii, mnie ominelo, udalo sie wczesniej znalezc przyczyne niepolodnosci, wiec praktyki nie znam. Odpowiedz Link
blondyna2008 Re: Inseminacja 17.08.16, 00:20 Witam. Czy do invitro,inseminacji wystarczy w Holandii podstawowy pakiet ubezpieczenia?? Odpowiedz Link
majadeblij Re: Inseminacja 07.07.09, 21:40 ja osobiscie nie mialam ale moja bardzo dobra przyjaciolka miala - po dwoch latach staranie sie o dziecko w sposob naturalny skierowano ich na badania. Nie znaleziono zadnej przyczyny i u niej i u niego - skierwano ich na inseminacje - za drugim razem sie powiodlo i maja teraz slicznego bobaska:-) pozdrawiam, maja Odpowiedz Link
iza30_1979 Re: Inseminacja 07.07.09, 22:19 staralam sie o dziecko ponad 2lata udalo mi sie zajsc w ciaze ale w 9 tc poronilam nie robiono mi zadnych badan po gdyz stwierdzono ze po pierwszym poronieniu nie robi sie czy istnieje mozliwosc ze gdy zglosze sie do ginekologa i powiem o tym zajsciu to poddadza mnie temu zabiegowi dodam ze maz robil badanie nasienia ale nie mam pojecia jakie sa wyniki bo dzien po oddaniu spermy do badan robilam test ciazowy i wtedy bylam w ciazy czy jak udam sie do rodzinego t jest w stanie sprawdzic jakie byly wyniki? Pozdrawiam Iza Odpowiedz Link
majadeblij Re: Inseminacja 08.07.09, 09:56 iza z tego co wiem to moja przyjaciolka sama poprosila swojego domowegoo skierowanie do ginekologa. dostala skierowanie bez problemow, tak jak mowilam najpierw zrobili im badania - trwalo to kilkanascie tygodni, nic nie znalezli i sami zaproponowali inseminacje. ja na twoim miejscu poprosilabym skierowanie do ginekologa. lekarz domowy nie zna sie na takich sprawach... ale wyniki powinien miec powodzenia Odpowiedz Link