dorkin 05.01.05, 12:23 Szukam dobrego, sprawdzonego hotelu dla psów w Poznaniu lub okolicy. Znacie jakiś może? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaszczuria Re: hotel dla psów 05.01.05, 13:11 dorkin napisał: > Szukam dobrego, sprawdzonego hotelu dla psów w Poznaniu lub okolicy. Znacie > jakiś może? czy koniecznie musi być hotel? Może jakaś sąsiadka lub ktoś kogo pies dobrze zna ?? Przepraszam,że to piszę, ale po prostu pamiętam jak ja wyjechałam z domu na 3 tygodnie. Pies został w domu - czyli nigdzie go nie oddawaliśmy do jakiegoś obcego mu miejsca ani do obcych ludzi. Jak wróciłam - to go nie poznałam!!! Pies przez te 3 tygodnie osiwiał !!! Teraz mam nauczkę na cały żywot - wolę nie wyjechać na urlop, byle tylko pies nie tęsknił, tak się staram, aby można było wyjechać wespół wzespół :)) Odpowiedz Link
mysiam1 Re: hotel dla psów 05.01.05, 14:07 Nasza suczka była trzy lata temu "na kolonii" w Gierłatowie ("Dalmat"). Jest to oddalone od innych domów "gospodarstwo", psy mają boksy w dawnych zabudowaniach gospodarczych, są wypuszczane chyba 4 razy dziennie na pół godziny na podwórze albo do ogrodu - razem z innymi psami, podobnej wielkości i charakteru. Ponieważ nasza sunia była przyjaźnie nastawiona do wszystkich psów, biegała ze wszystkimi grupami - czyli prawie ciagle była na dworze. Odebraliśmy ją niesamowicie rozpuszczoną taką swobodą, ale zadowoloną :-). Nie mogę powiedzieć, jak jest teraz, bo dawno nie musieliśmy jej nigdzie zostawiać. Jednak jeśli planujesz wyjazd w zimie, to dobrze byłoby się dowiedzieć, czy pomieszczenia dla psów są dobrze ogrzewane. Aha, w Poznaniu działa też "Drugi Dom" - taka "domowa" opieka nad zwierzętami. Odpowiedz Link
miss_dronio "DRUGI DOM" 05.01.05, 14:39 Hotel dla Zwierzaków "Drugi Dom" Email: biuro@drugidom.org Odpowiedz Link