Dodaj do ulubionych

Przerażające

10.08.14, 16:01
Nie wiem, czy to tematyka tego forum, ale na pewnym poziomie chyba tak.

Wczoraj państwowa telewizja rosyjska wyemitowała wielkie widowisko muzyczno-baletowe o nazistowskiej rewolucji na Majdanie. Ukochany Wódz siedział na widowni. Pokazywano swastyki, godła UE i USA ucharakteryzowane na hitlerowską wronę, wielkie znaki dolara i gigantyczną rękę amerykańskiego Wielkiego Brata pociągającą za sznurki. Śpiewano pieśni: "za ile tysięcy euro sprzedałaś się, Ukraino?". Na znak wyzwolenia ziem ruskich, kulminacją widowiska był hymn ZSRR (nie Rosji!) i pojawienie się wielkiego godła, będącego skrzyżowaniem godła Rosji i ZSRR.

To trzeba zobaczyć. Takich rzeczy nie było nawet za Stalina (bo nie mieli wtedy tv). Przypomina to, nomen omen, "Igrzyska śmierci":

euromaidanpress.com/2014/08/10/watch-this-performance-broadcast-nationally-in-russia-invokes-nazism-support-for-terrorism-and-the-restoration-of-the-soviet-union/
Obserwuj wątek
    • maadzik3 Re: Przerażające 10.08.14, 16:22
      oj przerażających rzeczy na świecie (i w Europie) jest sporo :(
      Poniżej 2 przykłady, jeden po angielsku
      blogs.timesofisrael.com/dear-world/?utm_source=The+Times+of+Israel+Daily+Edition&utm_campaign=88be8c391c-2014_08_09&utm_medium=email&utm_term=0_adb46cec92-88be8c391c-54072193 (znam autora)
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16456043,Irak__Islamisci_spelnili_swoje_grozby__Zabili_kilkuset.html (dziś w Iraku)
      A jak słuchałam ostatnio mojej przyjaciółki z Irlandii z którą wiele dziwnych rzeczy robiłyśmy było mi zwyczajnie strasznie smutno (o efektach dojścia do władzy Shinn Fein, politycznego skrzydła IRA)
      Czasem strach się bać....
    • mary_ann Re: Przerażające 12.08.14, 09:36
      Masakra...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka