Dodaj do ulubionych

techniczna zagadka dot. forum

19.10.14, 14:11
Czy możecie mi wytłumaczyć, dlaczego z historii forum znikają wątki z pewnych przedziałów czasowych? I co wiecej te przedziały się zmieniają?
Dziś brak tych między dniami 26.09.13 a 19.10.13, wczoraj brakowało tych tych między 2.10.13 a 18.10.13. Jeśli to efekt automatycznej archiwizacji starszych wpisów, to dlaczego nie dotyczy automatycznie NAJstarszych, tylko środka historii?

Zaobserwowałam to zjawisko przypadkiem, ponieważ z nagłówka zniknął przyszpilony wątek mkw z wierszem o. Oszajcy. W google'ach jest, i dzięki temu widać, że ostatni wpis w nim był 16.10. 13. Niestety strony z wątkami z tego właśnie przedziału brak, więc nie mam gdzie kliknąć na "powieś".

Oczywiście możliwe, ze jestem ślepa. A jeśli nie, to powiedzcie mi, o co chodzi.
W każdym razie ja wątku Mkw, ani jakiegokolwiek innego, nie usuwałam.
Obserwuj wątek
    • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: techniczna zagadka dot. forum 19.10.14, 14:43
      Czy masz w ustawieniach swojego konta wygaszanie niektórych osób? Spotkałam się z nieco podobnym zjawiskiem jako użytkownik, że gdy post wygaszonej osoby jest na górze, to razem z nim przestaje się wyświetlać belka z "Czytaj cały wątek" i menu sortowania.
      • mary_ann Re: techniczna zagadka dot. forum 19.10.14, 14:56
        Nie, nie mam ani wygaszania, ani chyba żadnych zaawansowanych ustawień. Kiedyś walczyłam z opcją automatycznego powiadamiania o kolejnych postach i to ew. mogło zostać.

A Ty, jeśli spojrzysz na widok ogólny forum, z ponumerowanymi stronami historii na dole, to przeglądając strony w okolicach mniej więcej 5 do 7 masz ciągłość dat, czy też masz wyrwę, o której pisałam?

Posty nie pojawiają się codziennie, ale nie zdarzyła się jeszcze nigdy przerwa kilkunastodniowa. Zresztą ten wątek z 16.10 jest w wyszukiwarce Google.
        • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: techniczna zagadka dot. forum 19.10.14, 15:12
          Tak, też widzę tę wyrwę. To musi być jakiś błąd w forum. Napisz do administracji.
          • mary_ann Re: techniczna zagadka dot. forum 19.10.14, 15:22
            Pewnie napiszę, choć mam jak najgorsze doświadczenia:(
            Nie wiem jaki to błąd, skoro ta luka się przesuwa.
            W każdym razie dzięki za feedback.
    • mary_ann Re: techniczna zagadka dot. forum 22.10.14, 20:04
      Dostałam odpowiedź, a raczej odpowiedzi. Najpierw, że wątek usunięto. Potem przeprosimy, że mail o usunięciu był nie do mnie. Następnie mail, że była usterka, ale już wszystko prawidłowo się wyświetla. Mnie się nie wyświetla:( Między stronami 6 i 7 wyszukiwarki nadal brak wątków - teraz z dni 7.10.13 - 23.10.13 Przedział codziennie się przesuwa. Tu chyba egzorcyzmu trza:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka