Dodaj do ulubionych

do algarii

30.06.13, 15:50
Witam,

parę dni temu prosiłam o postawienie tarota na lokal, który znalazłam na działalność gospodarczą. I pisałaś, że podpisanie umowy przeciągnie się. No i właśnie wczoraj byłam umówiona z właścicielami na podpisanie umowy. Lecę jak ta durna, walę kilometry, bo byłam z synem na festynie. I co się okazuje? Że syn właścicielki (bez którego starsza pani - właścicielka lokalu nic nie podpisze) nie przyjechał. Potem przyszła jego żona (z dziwną miną) i mówi, że mąż źle się poczuł. I tu poczułam się niepewnie. Może znaleźli kogoś, kto będzie płacił wyższy czynsz? Tylko czy robiliby z siebie idiotów? Jeszcze wczoraj o 13tej starsza pani podawała swoje dane do umowy. Umówiliśmy się na telefon w poniedziałek, aby wyznaczyć nowy termin podpisania umowy.

Moje pytanie brzmi: CZY DOJDZIE W KOŃCU DO PODPISANIA UMOWY NA WYNAJEM LOKALU?

Proszę o zajrzenie w karty.
Dziękuję

Obserwuj wątek
    • algaria Re: do algarii 30.06.13, 16:34
      Tak będzie z podpisaniem umowy na lokal w poniedziałek

Sedno 7 buław
      Tak nie będzie król kielichów
      Tak będzie królowa buław
      wynik as buław 9 mieczy 9 monet

W rozkładzie jest dużo buław - czyli działanie ale i 9 mieczy czyli rozczarowanie. Uważaj bo mogą zmienić warunki lub próbować jeszcze negocjować - może zauważyli że bardzo Ci zależy na lokalu i dlatego chcą "uczknąć" dla siebie jeszcze więcej.
      Królowa buław pokazała mi nieraz że to kobieta (klientka) będzie o wszystkim decydować sama - bez względu na to co karty pokażą i to od Ciebie będzie zależało czy podpiszesz tę umowę - może zdarzyć się tak, że to Ty zerwiesz negocjacje - niestety i do podpisania umowy nie dojdzie.
      As buław jest kartą "za małą" na super wynik.
      7 buław to jest wygrana ale po walce. Jeśli bardzo Ci zależy na wynajęciu tego lokalu i przystaniesz na nowe zaproponowane Ci przez właścicieli warunki - oczywiście nie bez walki - to podpiszesz umowę w poniedziałek.
      Sądzę że czeka Cię duża przeprawa z nimi i mała satysfakcja z wyniku
      • seneka76 Re: do algarii 30.06.13, 17:30
        Bardzo dziękuję Tobie za rozkład.

No, właśnie tak coś czułam, że sprawa śmierdzi. Zobaczymy jaki będzie ich ruch jutro. Jeśli podwyższą znacznie czynsz, to będę musiała zrezygnować z tego lokalu z wielkim żalem. Choć na pewno nie jest to jedyny lokal, który mogę wynająć na dobrych warunkach.

Odezwę się jutro. Wielkie dzięki.
        • seneka76 Re: do algarii 01.07.13, 21:32
          Witam ponownie,

tak jak obiecałam, odpowiadam w poniedziałkowy wieczór.

No, więc zrobiłam nadinterpretację faktów. Syn właścicielki rzeczywiście źle się poczuł, wiedział, że wszystko jest dogadane odnośnie umowy, to mamusia już podpisze. A mamusia była ciężko przerażona, że syna nie ma. Przyszła jego żona z grobową miną - jak się dzisiaj dowiedziałam od pani z nieruchomości - żona zawsze tak wygląda i robi łaskę, że w ogóle odezwie się do kogoś.

Dzisiaj jeszcze minimalne poprawki i prawdopodobnie umowę na lokal podpiszę w środę wieczorem.

Myślałam, że chcą podwyższyć mi czynsz o co najmniej 5 stów. Wtedy to musiałabym zrezygnować. Ale na razie jest ok.

Pozdrawiam.
      • seneka76 Re: do algarii 02.07.13, 21:40
        algaria napisała:

> Tak będzie z podpisaniem umowy na lokal w poniedziałek
        >
        > Sedno 7 buław
        > Tak nie będzie król kielichów
        > Tak będzie królowa buław
        > wynik as buław 9 mieczy 9 monet
        >
        Dzisiaj rano pani właścicielka niestety wycofała się i nie dojdzie do podpisania umowy najmu lokalu. Trudno, widocznie tak miało być. Wychodzę z założenia, że docelowy lokal będzie na pewno lepszy niż ten, który miał być pierwotnie. Nie to nie.
        • algaria Re: do algarii 02.07.13, 22:11
          Przykro mi - ale gdzieś czeka na Ciebie inny lepszy lokal smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka