Dodaj do ulubionych

Odgadnij karty :)

06.02.15, 16:20
Proponuje zabawę w odgadnięcie kart
Mam taki rozkład ogólny na 6 kart

1 Co dla osoby której wróżymy - duży natłok spraw, wręcz przytłoczenie obowiązkami, powinna uważać na kręgosłup
2 Co dla jej serca pewien drogi pan, mądry starszy i zmęczony
3 Co dla jej domu dużo telewizji, będzie wierzyć w coś co będzie tylko omamem, pani będzie bała się o dom ( ogólnie)
4 O czym nie wie że szykuje się dla niej coś nowego, nowy pomysł, plan, seks a może nie wie że mąż ją zdradza?
5 Czego się nie spodziewa będzie pod kontrolą, jakiś szpieg będzie ja obserwował i szukał o niej informacji, może dostać list, mail, sms
6 Co ją czeka zwycięska walka która nie ucieszy

Zagadka łatwa, ale ja ni umiem gmatwać znaczeń kart - zapraszam do zabawy - przewiduje - nagrodę niespodziankę smile
Obserwuj wątek
    • leda-is-one Re: Odgadnij karty :) 06.02.15, 16:51
      Próbuje .-D
      1-10bulaw
      2-Pustelnik/król monet/
      3-9 mieczy
      4.3 buławy
      5.Paz Mieczy
      6.5mieczy

Nie śmiać,się,pierwszy raz zgaduje a było już kilka takich zgadywanek, pisze co mi pierwsze do głowy przyszłosmile
    • nikix Re: Odgadnij karty :) 06.02.15, 17:11

1 - 10 buław
      2 - Pustelnik
      3 - Księżyc
      4 - Koło Fortuny
      5 - 7 mieczy
      6 - Rycerz mieczy
      • babowa Re: Odgadnij karty :) 06.02.15, 19:46
        to i ja zobacze, co tam jeszcze pamietam
        1- 10 buław
        2- pustelnik
        3-Ksizyc (?)
        4-as buław
        5.ryc mi
        6.5 mi
    • rozmaryn_1 Re: Odgadnij karty :) 06.02.15, 20:19
      1. 10 buław
      2. pustelnik
      3. tu nie mam karty, która mi pasuje do tych wszystkich określeń, omamy to księżyc, czasem tez 7 pucharów czy wisielec moim zdaniem, ale zeby to połączyć z lękiem o dom? czyzby dwie karty czy tylko mam inne skojarzenia?
      4. as buław
      5. paz mieczy
      6. 5 mieczy
    • inguszetia_2006 Re: Odgadnij karty :) 06.02.15, 21:38
      Witam
      1. 10 buław
      2. Pustelnik
      3. Księżyc
      4. As buław
      5. 7 mieczy
      6. 5 mieczy
      Pzdr.
      Ing
    • baba_potwor Re: Odgadnij karty :) 06.02.15, 23:51
      algaria napisała:

1. 10 buław
      2. Pustelnik albo król pucharów
      3. 7 pucharów
      4. Tu mam największy problem - Diabeł, Cesarzowa albo Kapłanka. Na dobrą sprawę jeszcze dwójka buław może być.
      5. Paź mieczy
      6. 5 mieczy
      --
      Felicità è un bicchiere di vino con un panino.
    • caro-caro Re: Odgadnij karty :) 07.02.15, 08:14
      Ja też:
      10 buław
      Eremita
      Księżyc
      As buław
      Paź mieczy
      5 mieczy
      smile
    • camaretto Re: Odgadnij karty :) 07.02.15, 16:16
      1.10 buław
      2. Król pentakli / pustelnik też może być
      3. 9 mieczy/ 7 kielichów odwrócona ma telewizyjną symbolikę, zwłaszcza ezoterrorycxne knały
      4. Łupiec
      5. 7 mieczowa, zwłaszcza odwrócona , ale i 8 buław odwrócona
      6. Pyrrusow.e zwycięstwo - 5 mieczy poz. Prawidłowa
      7. Pozdr .
      • algaria Odpowiedź 07.02.15, 21:00
        1 - 10 buław
        2 - Król monet
        3 - Księżyc
        4 - as buław
        5 - paź mieczy
        6 - 5 mieczy

W sumie to nikt nie zgadł wszystkich kart, a zagadka wydawała mi się w sumie łatwa. Pomyliłyście drogiego starszego pana - króla monet z Eremitą.
        Jako pierwsza pod uwagę go wzięła Leda - brawo za odwagę uczestnictwa i Camaretto która definitywnie jego obstawiła.
        Czemu tak go opisałam - bo on starszy od rycerza ale nie stary jak Pustelnik. Mądry bo jest i zmęczony bo kończy talię. Pustelnik mądrość zdobywa mimo wieku i kręci się w kółko jak "pierdziel w tańcu". Niuansem było "drogi pan" - nie mogłam napisać że bogaty bo by było za łatwe
        Księżyc Wam sprawił problem - ale Księżyc to telewizja iluzja i.. lęk
        • algaria Nagrody :) Leda 07.02.15, 21:07
          Przesłanie od Bogiń dla każdego uczestnika:

LEDA - Artemida - Strażniczka - Ty i Twoi bliscy jesteście bezpieczni również w sferze duchowej
          • algaria Re: Nagrody :) Nikix 07.02.15, 21:08

NIKIX - Atena - Wewnętrzna mądrość - Wiesz, co masz czynić. Zaufaj Twojej duchowej mądrości i niezwłocznie podejmij działanie
            • algaria Re: Nagrody :) babowa 07.02.15, 21:08

BABOWA - Cordelia - kontakt z naturą - Zbyt długo przebywałaś w zamkniętych pomieszczeniach. Wyjdź na zewnątrz i zaczerpnij świeżego powietrza.
              • algaria Re: Nagrody :) rozmaryn 07.02.15, 21:10
                ROZMARYN - Izolda - Nieśmiertelna miłość - Miłość, której doświadczasz jest wieczna, bez względu na towarzyszące jej okoliczności.
                • algaria Re: Nagrody :) Ing 07.02.15, 21:11
                  INGUSZETIA - Maat - Sprawiedliwość - Ta sytuacja zostaje rozpatrzona w sprawiedliwy i słuszny sposób
                  • algaria Re: Nagrody :) baba-potwór 07.02.15, 21:12
                    BABA - Rhiannon - Czarodziejka - Jesteś magiczna osobą, która powinna wcielić w życie swoje zamiary
                    • algaria Re: Nagrody :) caro-caro 07.02.15, 21:14
                      CARO - Izyda - Przeszłość - Obecna sytuacja ma swe źródło w przeszłości

P.S też mi przepowiednia wink
                      • algaria Re: Nagrody :) camaretto 07.02.15, 21:16
                        CAM - Oonagh - łatwe do zrobienia - Nie ma potrzeby śpieszyć się lub robić coś na siłę. Na wszystko jest odpowiedni czas

I tym wpisem - wszystkim dziękuję za uczestnictwo w zabawie
                      • caro-caro Re: Nagrody :) caro-caro 07.02.15, 21:39
                        Ale to prawda. Są sprawy, które ciągną się, jakby to mój tato powiedział: "jak smród po gaciach"... tongue_out
                        Dziękuję Ci. Czasami warto uświadomić sobie oczywistość smile
                    • baba_potwor Re: Nagrody :) baba-potwór 08.02.15, 02:14
                      Dzięki, Algaria smile.
                  • inguszetia_2006 Re: Nagrody :) Ing 07.02.15, 21:36
                    Witam
                    Matko, jaka sytuacja, kurdę? "Dostałam" 60 tysięcy odszkodowania, tak bajdełejem, w międzyczasie, ale biegły się kropnął w obliczeniach i jednej pozycji nie dodał. Bagatela, 17 tysięcy;-P Sprawa ciągle w sądzie. Już wygrałam, tylko pytanie, ile? Koniec sprawy w marcu, mam nadzieję, to już druga instancja. Tak swoją drogą chyba zostanę biegłym. Za ekspertyzę wziął 8 tysięcy. Żyć nie umieraćwink
                    Pzdr.
                    Ing
                    • algaria Re: Nagrody :) Ing 07.02.15, 22:02
                      Gratuluje wygranej - skoro to odszkodowanie to początki nie były miłe.. dobrze że się możliwie skończyło i życzę dalszej wygranej - "nosz" 17 tyś to nie 100 zł które ewentualnie można darować, biegły dodawać nie umie? Wzięłaś humanistę czy jak? wink
                      • inguszetia_2006 Re: Nagrody :) Ing 07.02.15, 22:19
                        Witam
                        Nie humanista;-P Sąd daje biegłych. Pozycji było kilkadziesiąt, wszystko liczone zgodnie ze sztuką, tylko w tej jednej mu się nie pomnożyło. Nie wiem, dlaczego,nie wnikam. Ale ja wszystko przeliczyłam i poinformowałam adwokata. I nie, nie gratuluj, bo wnosiłam o 150 tysięcy. To jest w sumie porażka czyli 5 mieczy.
                        Pzdr.
                        Ing
                • rozmaryn_1 Re: Nagrody :) rozmaryn 07.02.15, 22:07
                  Dzieki Algario smile Dopiero zajrzałam i przeczytałam i czuje dokładnie tak, jak napisałaś, dzieki wielkie, szokuje mnie Twoja trafność smile Trafność tematu i na pewno moich odczuć. Czy tak jest, jak napisałaś? Dałoby mi to pewne poczucie ulgi, bo chwilami zdaje mi się, że coś ze mną nie tak tongue_out
                  • algaria Re: Nagrody :) rozmaryn 08.02.15, 12:31
                    Ciągnęłam Boginie dla każdego - nie wybierałam i sama siebie zaskoczyłam np boginią dla babowej, bo wiem że babowa sobie wyjeżdża na łono natury a taki świeży oddech wyżynnym powietrzem dobrze jej zrobi - ale tak jak mówię losowałam karty a nie wybierałam.
                    Będzie dobrze - musi być wink
              • babowa Re: Nagrody :) babowa 07.02.15, 21:16
                dzieki, czyli wyjazd wyjdzie mi na zdrowie
                no ok
                dziekismile
            • nikix Re: Nagrody :) Nikix 07.02.15, 21:52
              Dzięki smile Mam nadzieję, że moja intuicja jeszcze jest w stanie funkcjonować. Ostatnio bardzo jej daję w kość.
          • leda-is-one Re: Nagrody :) Leda 08.02.15, 06:17
            Dziękuję,tego mi najbardziej trzebasmile
    • camaretto Re: Odgadnij karty :) 07.02.15, 23:21
      Dzięki, bo mnie pędzi i gna i może nie ,,zagnało '' ale ,,zamęczyła'' gonitwa, a powinnam się wstrzymać..
      Te chemikalia są trucicielskie- ale sytuacja j/w.

Algario, trochę nie do końca wyszły te kostki- koło oznacza niewątpliwie dobrą passę, ale firma ,,odkurzająca '' okazała się za droga, niestety- ceny same w sobie nie do przyjęcia . W totka teżnic nie wygrałam, dłużnicy nie chcą mi oddać kasy... eech, nie tak to wyszło
      Ale piszę, bo - przynajmniej dla mnie - to drogocenne sygnały, i od was na forum dużo się nauczyłam.
      Np. -od babowej i ledy. Przez 20 lat dorosłego życia nikt mi nie powiedział jakie przyświecają mechanizmy i cele temu dziwacznemu zjawisku jakim są kłótnie moje z babskim środowiskiem, i byłabym- gdyby nie wy- nieświdoma była chyba do końca życia smile
      • babowa Re: Odgadnij karty :) 07.02.15, 23:27
        cam, doprecyzuj prosze
        ja mam trudnosci z ogarnieciem twojego przekazu

nauczyłas sie ode mnie i ledy jak mozna jatrzyc i sie spierac?
        naprawde nie wiem

w sumie, nauka to zawsze pozytyw :0
        • camaretto Re: Odgadnij karty :) 07.02.15, 23:44
          ????
          Może masz rację, jeszcze niewiele się nauczyłam.
          Zaraz, to ty miewasz manię prześladowczą w pracy, czy pomyliłam posty?
          • babowa Re: Odgadnij karty :) 07.02.15, 23:50
            tak, to ja ta obłakana
            a co?
            • camaretto Re: Odgadnij karty :) 08.02.15, 00:25
              Nie odpowiem już na żadną pRowokację
              smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile
          • camaretto Re: Odgadnij karty :) 07.02.15, 23:51
            ,,nauczyłaś się ode mnie ... jak można jątrzyć isię spierać''
            A może masz rację kobieto, są ludzie iludziska , a od niektórych nie sposób się nauczyć... niczego...być może,- co piszesz jest jak na dłoni, wrogość- nieusprawiedliwiona niczym i ch...o
            • babowa Re: Odgadnij karty :) 07.02.15, 23:58
              pas
              z mojej strony pas

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka