algaria 06.04.15, 18:22 Słowo się rzekło - choć ciele do obory Zapraszam do odgadnięcia rebusu - jak na początek przystało jest dość łatwy. Zapraszam również do podawania swoich propozycji kart które mogły/powinny się w nim znaleźć obrazując to powiedzenie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikix4 Re: REBUS nr 1 06.04.15, 22:04 Piszesz, że łatwy. Pomyślę jutro - jak zaczekasz. Dzisiaj muszę zrobić "bilans" Odpowiedz Link
algaria Re: REBUS nr 1 06.04.15, 22:20 pewnie, że poczekam. Jak mogłabym na pomysłodawczynie nie poczekać Poza tym marzy mi się troszkę dyskusji po odgadnięciu - np jakie inne powinny/ jeszcze mogą być katy do danego hasła. Odpowiedz Link
ksieznapodolska33 Re: REBUS nr 1 07.04.15, 00:52 No dobrze. Mam wolną chwilę (wreszcie) i luźna myśl jest taka: "Jedz, pij i popuszczaj pasa" )) Odpowiedz Link
ksieznapodolska33 Re: REBUS nr 1 07.04.15, 00:54 Ewentualnie: Tańce, hulanki, swawole hahaha Odpowiedz Link
sylwunka36 Re: REBUS nr 1 07.04.15, 09:30 Witam! Ciekawy pomysł na zagadkę. Gratulacje! Może takie jest hasło : "Bierzcie, jedzcie i pijcie z tego (kielicha )wszyscy!Pozdrawiam, Sylwia Odpowiedz Link
sylwunka36 Re: REBUS nr 1 07.04.15, 09:32 Bierzcie i pijcie z tego wszyscy(karta Świat ).! Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: REBUS nr 1 07.04.15, 10:13 Witam Dobre Za króla Sasa jedz, pij i popuszczaj pasa! Ten Świat to pas? Pzdr. Ing Odpowiedz Link
babowa Re: REBUS nr 1 07.04.15, 10:25 przybyłem, zobaczyłem, zwyciezyłem to mi sie skojarzyło, choc juz wiem ze spudłowałam pomysł nikx w deche Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: Brawo Leda!!! 07.04.15, 11:39 Witam Leduś, brawa, brawa, brawa! Tym bardziej brawa, że matka przełożona nie dała przecinka Znowu nas więc okantowała;-P Ale ty odgadłaś, twoja myśl poleciała w odpowiednie miejsce. Pzdr. Ing Odpowiedz Link
algaria Re: Brawo Leda!!! 07.04.15, 11:46 Mea Culpa z tym przecinkiem - na swoje usprawiedliwienie mogę tylko rzec że 1 raz cokolwiek robiłam w paincie i 1 raz robiłam rebus - święta były z przeżarcia mózg nie pracował Odpowiedz Link
leda-is-one Re: Brawo Leda!!! 07.04.15, 12:25 no jak wpadłam... goście jadą w pierwszej karcie.lub my w gości..i jemy,tudzież .oddajemy się przyjemnościom bachusowym, mając na to specjalny czas leniwy w drugiej karcie,braku przecinka ja nie zauważyłam ,bo ja na bakier z interpunkcja..za to zauważyłam ..i.. potem poszło z górki,dojadamy, jeszcze się weselimy w podgrupach, w tej 3 ce kielichów i w świat się rozjeżdżamy.. wystarczy mateczko? dumna jestem jak paw,dzięki Ing za brawa,sama jestem zdziwiona ze zaczynam zgadywać i trafiać... Odpowiedz Link
leda-is-one Re: Brawo Leda!!! 07.04.15, 14:50 hahaha ..szósty zmysł i forma!! dzięki.. nie zauważyłam przedtem Waszych pochwal.o taka jest moja forma... ale milo mi,rzadko mnie w życiu chwalono..posyłam Wam za to słonce.,.38 stopniowe jest na moim balkonie..brać do woli,grzać się,śnieg topić..lub sie opalać.,tak tez można,ja tak robię Odpowiedz Link
sylwunka36 Re: Brawo Leda!!! 07.04.15, 16:51 Gratuluję, Ledo! Błyskotliwy masz umysł! Nigdy bym na to nie wpadła! Pozdrawiam wiosennie, Sylwia Odpowiedz Link
caro-caro Re: Brawo Leda!!! 07.04.15, 17:14 Ledo, gratulacje! pierwszy rebus Twój! Dziewczyny też miały bliskie skojarzenia. Podziwiam, bo ja miałam przy tej zagadce kompletne zaćmienie. Nic nie byłam w stanie z siebie wydusić. Zastanawiam się czy tylko przy tej tak czy przy kolejnych też polegnę Odpowiedz Link
algaria Re: REBUS nr 1 07.04.15, 17:45 Ja ten świat dałam jako koniec etapu - koniec świąt Odpowiedz Link