Dodaj do ulubionych

9 ty Rok Osobisty

07.08.15, 07:31
Jest któraś z Was w takowym? Jak przechodzicie?

Bo ja fatalnie, odliczam tygodnie do jesieni. Mam wrażenie, że zmieniam skorę. Jestem znużona życiem, ludźmi. Denerwują mnie, stronię od nich. Nie chce mi zaczynac nowych przedsięwzięć, a w to co robię nie wkładam tyle serca co zwykle. Wszystko wdaje mi się takie bezsensowne......

8mka była boska - pełna różnych wydarzeń, euforii, dobrego i radosnego samopoczucia. A ta 9tka.....ehhhhh......
Obserwuj wątek
    • inguszetia_2006 Re: 9 ty Rok Osobisty 07.08.15, 11:10
      Witam
      Ja na jesieni wchodzę w dziewiątkę. Już się pewne sprawy klarują zresztą. Też odczuwam zmęczenie materiału, choć to jeszcze ósemka. Wyjątkowo mi nie leżą teraz mieszczańskie wartości - "dom, praca, kuchnia, dzieci";-P Nie cierpię gadać o dzieciach, szkole, pracy i takich tam sprawach. Wyskoczyłam ze skóry Matki Polki. Myśli idą wyżej i wyżej. Mam pewne sprawy do zamknięcia i już je zamykam, w tej chwili. Przyśpieszenia dostałam. Jak tak dalej pójdzie to wkroczę w dziewiątkę z pozałatwianymi wszystkimi sprawami. No może nie wszystkimi, ale pewne sprawy nie zależą ode mnie. Zresztą, mało co zależy, tak naprawdę. Trzeba płynąć i tyle. Myślę o jakimś wolontariacie, przy okazji. Taką mam potrzebę. To też dziewiątka. Ogólnie, czuję się dobrze psychicznie i życiowo,ale mam poczucie tego kresu. I ciągnie mnie do I Chingu;-D Coś czuję, że to też wpływ dziewiątki. Jak myślę I Ching to widzę cyfrę 9. Aha, co miałam pożegnać, to pożegnałam. I o dziwo łatwo poszło. I Ching mi gada o Umiarkowaniu. Ciągle ten heksagram mi wyskakuje. Wie, co mówi. Tak się czuję, że układam się ze wszystkim, powoli, bez napięć, bez ciśnień. Jakaś błogość mnie naszła;-D
      Pzdr.
      Ing
      • bladamery Re: 9 ty Rok Osobisty 07.08.15, 11:43
        Jak to? Tak szybko Cię dopadło? Ja nieszczególnie dostrzegłam te "przejście", ale teraz, już na finiszu ciągnę się na kolanach.... wink
        • inguszetia_2006 Re: 9 ty Rok Osobisty 07.08.15, 12:11
          Witam
          Ano, dopadło. Zobacz, nawet proces sądowy się skończył. Wszystko się zamyka. Wszechświat nad tym czuwa. Ty teraz wejdziesz w jedynkę. Myślę, że dużo się będzie działo. Nie wiem, czy masz ochotę na początki?;-P Nowa praca, nowy mężczyzna, nowy samochód, nowe mieszkanie? To mogą być łaski z nieba spadające, albo droga przez mękę. Chyba dziewiątka lepsza jednak. Nikix miała ciężką jedynkę bardzo. Może ci opowie.
          Pzdr.
          Ing
          • bladamery Re: 9 ty Rok Osobisty 07.08.15, 12:19
            Jestem gotowa na wszystko co nowe! Z chęcią, z otwartymi ramionami, z pocałowaniem w rękę wink

Nie sądziłam, że 1 moze być męcząca, chyba nazbyt opymistycznie na nią czekam wink Chętnie wysłucham doświadczeń Nikix.
            • nikix4 Re: 9 ty Rok Osobisty 07.08.15, 16:03
              U mnie się nie sprawdza to co piszą smile
              Jedynkę miałam ciężką. I trudną. Musiałam otwierać sprawy, które wydawały się zamknięte w 9.
              Jedno było fajne. Zajęłam się wolontariatem. No może nie do końca wolontariatem ale czymś w tym rodzaju. W jedynce "trafiłam" na work campy. Fajna sprawa smile
    • algaria Re: 9 ty Rok Osobisty 07.08.15, 12:05
      Pytasz o rok osobisty czy numerologiczny - osobisty to od urodzin do urodzin a numerologicazny od jesieni do jesieni. Osobisty ma ciut mniejszy "wpływ na nas" energetycznie poza tym uzupełnia się lub "łagodzi" numerologiczy
      Bywa że oba się nakładają jak u mnie i do tego maja te same wibracje.
      Ty chyba jednak pytasz o numerologiczny wink
      Dla mnie jak do tej pory z zauważalnych najgorszy był 2, 7, a 9 mniej. 7 była dla mnie obłędnie obciążająca psychicznie.
      W 9 porządkujesz życie i zrób to póki jeszcze masz chwile - pozbądź się zbędnego balastu by wejść w 1 rok bez obciążeń
      • bladamery Re: 9 ty Rok Osobisty 07.08.15, 12:16
        No właśnie dobrze, że mnie prostujesz Algario. Z tym, ze z tego co czytałam i słyszałam,to są różne szkoły i stosują te nazwy zamiennie, albo ja po prostu źle to rozumiem. Osobisty wobec tego jak się wylicza?

Masz rację, porządkuję życie - z łatwością, z lekkością, bez żalu i z ulgą. To, bez czegoś kiedy nie wyobrażałam sobie istnieć odchodzi i tym samym oczyszcza mnie wewnętrzenie. Najgorsza jest ta walka, kiedy to "coś" jeszcze nie wie, czy ma zostać, czy odejść i to przeciąganie liny bardzo mnie wymęcza. Wiem, że jeszcze chwila i wszystko "osiądzie" na swoim miejscu.
        • algaria Re: 9 ty Rok Osobisty 07.08.15, 12:28
          Osobisty to dzień + miesiąc urodzin + rok kalendarzowy i on trwa od urodzin do urodzin - jeśli urodziłaś się w I połowie roku to dodajesz kalendarzowy w którym jesteś jeśli II połowa to następny
          Przykład bo nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam
          ktoś się urodził 6 marca
          6+ 3 + 2015 (czyli 8) = 8 rok osobisty, ale po urodzinach w przyszłym roku - bo doda 9 będzie w 9
          Ja natomiast 20.11 już w tym roku (nawet 52 dni przed urodzinami) już dodaje 2016 (czyli 9) i będę w 4 roku osobistym

Dodam że w 9 roku nie zaczyna się związków, biznesów, nie planuje dziecka - no niczego się nie zaczyna. smile Dasz radę silna jesteś
          • bladamery Re: 9 ty Rok Osobisty 07.08.15, 12:43
            Dzięki! smile
            • paula259 Re: 9 ty Rok Osobisty 10.08.15, 09:41
              Chciałabym zapytać skąd te wyliczenia ? Pierwszy raz spotykam się z tym, że dodajesz przyszły, a nie obecny rok w zależności od daty urodzenia. Czy mogę prosić o wyjaśnienie ?
    • ziajka.a Re: 9 ty Rok Osobisty 07.08.15, 17:23
      Ja również jestem w 9 roku i faktycznie musze przyznać sie do złego samopoczucia takie mam chwiejne dni raz lepiej za chwile gorzej i tak w kółko. Nie mogę się doczekać wrzesnia 😉 faktycznie pewne sprawy udalo mi sie pozakanczac z innymi udalo mi sie pogodzić wreszcie bo jakos wczesniej nie chciałam przyjąć do wiadomości ze cos sie skonczylo. Jesli chodzi o relacje to wszystko się rozpada, dwie relacje pojawily mi sie w tym czasie zadna sie mu utrzymala takie bardzo kruche to wszystko. Miejmy nadzieje ze 1 bedzie sprzyjajaca taki nowy start w kazdej sferze zycia 😊
    • ewa5096 Re: 9 ty Rok Osobisty 08.08.15, 17:54
      Bardzo prosze o odpowiedz na moje pytanie. Mój brat jest teraz w 9 roku. W czerwcu poznał dziewczyne i po miesiącu znajomości zaręczyli się. Mówi, ze to ta jedyna, tylko jednak dużo czytałam, ze związki zaczęte w tym roku szybko się kończą,Dlatego mam pytanie czy taka wielka miłość może przetrwać? czy bedzie to po prostu związek, który czegoś go nauczy, ale nie będzie na dluzej? Bo czytałam o 9 roku i 99% sa to związki, które ucza, ale są na krótko.
      Prosze o odpowiedź osoby znające się na tym bardziej niż ja smile
      • algaria Re: 9 ty Rok Osobisty 08.08.15, 17:59
        Wszystko zależy od miłości i podejścia do życia a nie od numerologii. Czasem jest tak że im mniej wiesz - lepiej śpisz. Nie ma co się zamartwiać na zapas. Nie ma reguły, a mówi się że kiedy związek przetrwa 9 rok numerologiczny - to przetrwa kolejne
        • bladamery Re: 9 ty Rok Osobisty 08.08.15, 20:50
          Dla pocieszenia dodam, że związki, ktore zaczynałam w 4tym czy w 7mym roku również nie przetrwaly, więc ta 9tka nie koniecznie musi przesądzać o niepowodzeniu wink

Ja np w tym roku rozpoczełam nowa prace - nie mialam wyjścia, ale jestem dobrej myśli
          • nagietek123 Czy zauważyłaś, 09.08.15, 08:21
            że w moim wątku zagadkowym wyciągnęłam Ci karty? Dziś możesz zweryfikować smile
            • bladamery Re: Czy zauważyłaś, 09.08.15, 09:43
              Oczywiście, że zauważyłam nagietku - podziękuję i opowiem wieczorem wink
    • paula259 Re: 9 ty Rok Osobisty 10.08.15, 09:58
      Witam, odliczam już dni do końca mojego 9-tego roku, a tu tymczasem Algaria poddała w wątpliwość całą moją wiedzę o numerologii. Urodziłam się w grudniu, a to oznacza wg Algarii, że dopiero wejdę w 9 rok. Z mojej wiedzy wygląda to tak: jeśli są jakieś sprawy do zakończenia, to powinno się je zakończyć w miarę możliwości. Mogą pojawić się tematy, które mają przejść na kolejny cykl życiowy. Nie starajcie się więc zamykać wszystkiego na potęgę i na oślep, bo to nic nie da.. z tym rozpoczynaniem, jest podobnie..
      • algaria Paula 10.08.15, 15:47
        Ty mówisz o roku osobistym nie numerologicznym- w numerologiczny wejdzie się po wrześniowym nowiu.
        Jeśli urodziłaś się w grudniu to nie możesz dodawać całego roku który mija, a ten który przyjdzie.
        Pytałam fachowca p. Janusza z forum "numerologia" jak to jest z obliczaniem roku osobistego (jestem z listopada i też mnie interesowało który rok powinnam dodać mijający czy przyszły) p. Janusz powiedział że przyszły. Zwłaszcza że we wrześniu wchodzimy w nowy rok numerologiczny.
        Później jeszcze poczytałam sobie różnych innych źródeł i urodzeni w II połowie roku dodają do klucza wcieleń lub jak kto woli I PZ, rok następny by wiedzieć w jakim roku osobistym się znajdują lub będą.
        • paula259 Re: Paula 11.08.15, 00:46
          To w takim razie wychodzi na to, że 9 rok osobisty dopiero nadejdzie, a ja tu czekam na wrzesień z niecierpliwością, gdyż uważałam, że obecnie jestem w 9 roku...chyba się pochlastam...
          • bladamery Re: Paula 17.09.15, 11:05
            W końcu pochyliłam się nad tematem bardziej profesjonalnie i już rozumiem o czym dokładnie mówiłaś Algario wink

I tak oto okazało się, że zaczęłam rok numerologiczny numer 5 smile
            A z 9tką osobistą muszę się jeszcze pomęczyć dokładnie 4 miesiące smile

Tym samym odkryłam że w ciągu 9 lat, trzeba przejść 2 razy 9ty rok big_grin

Jakby któraś z Was znała ciekawe linki o różnicy między numerologicznym,a osobistym, to chętnie poczytam smile
            • owieczka_1983 Re: Paula 17.09.15, 13:00
              Witajcie, już się kompletnie pogubiłam z tym liczeniem lat sad
              Z pierwszego liczenia weszłam w 7 roku numerologicznym ponieważ jestem 7, a z drugiego liczenia?Urodziny mam 30.10 czyli do urodzin jestem w roku 3(30+10+2015)?
              Pomoże ktoś?
              • bladamery Re: Paula 17.09.15, 13:37
                Do urodzin jesteś w 3.

już 52 dni przed urodzinami możesz dodawać kolejny rok, tak więc będziesz w 4tym smile
              • nikix4 Re: Paula 17.09.15, 13:37
                Będziesz w "podwójnej" 7 i 4.
                Wszyscy weszliśmy w 9 a to "podwaja siłę oddziaływania" naszego indywidualnego roku numerologicznego. Osobisty masz 4 - dzień + miesiąc + rok następny, czyli 2016.
                W trójce byłaś do września.
                • owieczka_1983 Re: Paula 17.09.15, 14:41
                  Dziękuję za wyjaśnienie smile oby ten rok był dla nas wyjątkowy bez względu na jego wibrację smile
                  • sermag Re: Paula 18.09.15, 14:57
                    I ja sie poogubilam. Urodzilam sie 7.11 czyli od wrzesnia jestem w 9 roku osobistym i 9 rok numerologiczny zaczne w najblizsze urodziny?
                    Wyjasnicie mi prosze?
                    • nagietek123 Re: Paula 19.09.15, 07:59
                      Jako i ja, wychodzi mi na to, że mogę być w każdym wink Toż to liczenie jest skomplikowane niczym odrzutowiec wink Urodziłam się 30.07, a numerologiczne jestem 9, mógłby ktoś inteligentny spojrzeć? Bo ja najwyraźniej jestem inteligentna inaczej wink
                    • bladamery Re: Paula 19.09.15, 08:31
                      Sermag,

odwrotnie, we wrześniu zaczęłaś rok numerologiczny, a osobisty w urodziny smile
                      • bladamery Re: Paula 19.09.15, 08:39
                        Nagietku,

Rok Osobisty jest od ur. do ur. i ma bardziej wplyw na nasze życie wewnętrzne, obliczamy:

30. 07.2015 = 9

Rok numerologiczny:

DŻ + 2016, czyli 9 + 9 =18 = 9
                        • sabina_online Re: Czy mogę poprosić o pomoc? 20.09.15, 11:24
                          W obliczeniu roku osobistego i roku numerologicznego ?
                          10,05,1985
                          • bladamery Re: Czy mogę poprosić o pomoc? 21.09.15, 08:18
                            Sabina,
                            Rok osobisty: 10 + 5 + 2015 = 5

Rok numerologiczny: 2 + 2016 = 2
                            • sabina_online Re: Czy mogę poprosić o pomoc? 21.09.15, 20:23
                              Bardzo dziekuję.A jaką cyfrą z daty urodzin jestem 2 czy 11 proszę o pomoc Dziękuję
                              • bladamery Re: Czy mogę poprosić o pomoc? 21.09.15, 21:20
                                A skąd 11? Tak jak powyżej - 2
                                • sabina_online Re: Czy mogę poprosić o pomoc? 23.09.15, 12:38
                                  Dziękuję bardzo
                        • nagietek123 Re: Paula 20.09.15, 21:22
                          Dziękuję Ci bardzo smile
                      • sermag Re: Paula 23.09.15, 08:22
                        Bladamery, dziekujesmile
                        U mnie jakas kumulacja 9smile jestem 9 i czeka mnie 9 rok i numerologiczny i osobisty. Az sie boje
                        • bladamery Re: Paula 23.09.15, 10:13
                          Sermag - Raz, a porządnie smile
    • camaretto Re: 9 ty Rok Osobisty 22.09.15, 05:43
      Ja miałam niedawno. Dopóki WSZYSTKIEGO co "miałam" zrobić w tym cyklu nie zrobiłam, w tym pokłócenie się z Ledą, zrozumienie że zaniedbuję własną sferę prywatną oraz znalezienie mojego dyplomu wszystko przypominało raczej zardzewiały kran, choć dużo się działo. Teraz "treść " jest, choć nic się nie dzieje. To dziwne uczucie,a le nieobce mi. Chyba 10 lat temu było podobnie...
    • aprepope 2 + 0 + 1 + 6 = 9 28.12.15, 20:21

No to jak, Kochane Dziewiateczki w dziewiatym roczku..za rogiem czeka kolejna dziewiateczka - roczek 2016 smile

Jestem pelna moze naiwnego, ale jednak (hurra!) optymizmu - w koncu to "Nasz" rokwink
      • camaretto Re: 2 + 0 + 1 + 6 = 9 01.01.16, 05:38
        U mnie też jakoś wszystko ewoluuje a 2016 jest tego dowodem najlepszym. 11+ 2016/9 =20 - czyli 20 arkan w Tarocie będzie teraz moim udziałem. Zmiany, zamiast Mocy i jedynkowego "liderstwa"-Transformacja i poddanie się działaniu Wyższej Świadomości.
        Wszystkim Szczęśliwego Nowego 1016 Życzę

Napiszę...A cio.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka