12.03.16, 12:34
Maie, nie macie, kierujecie się olewacie?

Ja ostatnio nie skorzystałam z podpowiedzi i wyszłam.. jak Zabłocki na mydle - ech tongue_out
Obserwuj wątek
    • q18 Re: Intuicja? 12.03.16, 13:30
      zawsze słucham intuicji, jak nie słuchałam to wychodziłam na tym tak jak Ty ostatnio Algario, a odkąd jestem jej wierna omija mnie większość kłopotów wink
    • evro44 Re: Intuicja? 12.03.16, 16:32
      Powiem tak, przykład z mojej poprzedniej firmy. Zaczęło być żle (historia przekraczająca objętościowo tom I Potopu), ja jako jedyna krakałam po przejęciu firmy przez innych właścicieli, że z tego nic nie będzie. Czułam to wszystkimi receptorami plus fakty które jednoznacznie pokazywały negatywny finał. Pierwsza złożyłam wypowiedzenie nie widząc sensu tkwienia w beznadziejnej sytuacji. Inni mieli złudzenia i nie wierzyli w mój instynkt. Dzisiaj siedzi tam syndyk masy upadłościowej. Od mojego czuja minęły prawie dwa lata i od tego czasu "statek" szedł na dno. Mam całą masę moich przeczuć z których nie zawsze korzystałam...niestety.Ale intuicja, jeżeli jej zawierzyłam zawsze mnie nie zawiodła.
    • bladamery Re: Intuicja? 12.03.16, 17:22
      Ja tego nie nazywam intuicją, a podszeptami swego Anioła Stróża - Mietka znaczy smile))

• ag_at5 Re: Intuicja? 12.03.16, 17:52
      Czasami wydaje mi się, że wychodzi na dlugie spacery tongue_out
      Ale jest, chyba nienajgorsza.
    • niki.ix Re: Intuicja? 12.03.16, 18:02
      U mnie to jest tak, że staram się słuchać.
      A jak nie słucham i chce po swojemu, to i tak się "coś" wydarzy, że poważnych kłopotów unikam.
    • leda-is-one Re: Intuicja? 12.03.16, 19:55
      Moja intuicja jest bardzo mądra, ja jednak ją często lekceważę dając pierwszeństwo rozumowemu rozwiązaniu spraw i wychodzę niestety jak wspomniany Zabłocki, bije się w piersi..i za jakiś czas to samo. Jednak już coraz częściej dopuszczam tą "nielogiczną" myśl do działania i biorę pod uwagę w życiu codziennym.
    • tabularasa22 Re: Intuicja? 12.03.16, 21:11
      Witajcie.
      Ja wiem że mam, zbyt często się przekonywałam o tym - niestety zazwyczaj po fakcie big_grin
      Wśród tylu głosów - rozumu, popędów, pragnień, wyobraźni - intuicja czasem nawet krzycząc nie może się przebić.
      Szczerze - postanowiłam skorzystać z tarota właśnie po to aby ją lepiej usłyszeć i rozwinąć, zrobić coś dla swojego głębokiego wnętrza smile
    • rozmaryn_1 Re: Intuicja? 13.03.16, 11:26
      Często nie słucham swojej intuicji i z premedytacją pakuje się w kłopoty. Uczę się na własnych błędach. Teoria mi nie wystarcza, chcę praktykować smile
    • meda08 Re: Intuicja? 13.03.16, 19:02
      Nie będę oryginalna. Mam ją ale często nie słucham. Racjonalnośc zwycięża i po fakcie przychodzi refleksja" mogłam posłuchac się swojej intuicji". Od jakiegos czasu ćwiczę siebie aby lepiej się wsłuchiwać w intuicję. To już chyba coś, pierwszy krok, żeby lepiej współpracowac z wewnetrznym głosem smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka