Dodaj do ulubionych

zgadywajka

23.05.17, 06:12

Wczoraj zostałam obdarowana, ku memu ogromnemu zdziwieniu, bo
przez siostrę mojej podopiecznej "tą siostrę".
Zgadnijcie co dostałam i w jakich okolicznościach /sytuacji, atmosferze/.
druga część pytania też ważna.

Zapraszam do zgadywania smile
Obserwuj wątek
    • inguszetia_2006 Re: zgadywajka 24.05.17, 20:19
      Witam
      3 mieczy i Siła. Dostałaś jakieś noże, scyzoryki, coś do ostrzenia? Głaskałaś lwa wtedy po głowie?wink Obierałaś ziemniaki, marchewkę?
      Pzdr.
      Ing
    • algaria Re: zgadywajka 24.05.17, 20:53
      co dostałaś - paź monet - coś okrągłego i błyszczącego - medalik, medalion, wisiorek, różaniec.
      Albo książeczkę do nauki języka tongue_out
      W jakich okolicznościach/atmosferze? as kielichów - miłej, serdecznej, wzruszającej, pełnej łez i takiej podniosłej pokornej chwili.
    • niki.ix Re: zgadywajka 25.05.17, 00:09
      Co dostała Leda? Koło fortuny, dołożyłam Królową monet
      Dostałaś coś okrągłego: pierścionek, okrągły wisiorek ... albo talerz tongue_out
      W jakich okolicznościach ? Głupiec
      Chciała Cię za coś przeprosić ? Nowy początek starej znajomości smile
    • nagietek123 Re: zgadywajka 25.05.17, 10:59
      Tym obdarowała siostra podopiecznej Ledę: Umiarkowanie, 4 buław, 7 kielichów

W takie atmosferze odbyło się to obdarowanie: As mieczy, Królowa kielichów, Eremita

Cos do domu, może kieliszki? Coś, co ma Ciebie chronić. Może woda ze świętego miejsca?

W atmosferze płaczu, nerwowego wyjaśniania wink
    • leda-is-one Re: zgadywajka 26.05.17, 06:24
      Oto rozwiązanie;

https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t34.0-0/p280x280/18643626_1562189090511871_227722075_n.jpg?_nc_ad=z-m&oh=942d21e0ca3d68e3203d323b71192ac2&oe=592A8D5C

Z nazwy odgadła Algaria i Niki, gratuluję serdecznie.
      A było to tak..
      Siedzę sobie wyluzowana przy stole pokolacyjnie, na wprost mnie ona, mój wróg i prześladowca ukryty, z miodnym uśmiechem na twarzy. Ja pytam, bo coś trzeba mówić, pytam czemu tak się obwiesiła biżuterią jak nigdy, 3 łancuszki z wisiorkami róznej maści i jeszcze broszka,, nie wspomnę że zawsze ma majdające się kolczyki. Ona mi coś tlumaczy, ale ja nie słyszę, bo widzę tylko to serduszko, pomyślałam że mogłaby mi je dać i myśl moja nagle staje się faktem. W momencie jak powiedziałam głośno że to serduszko jest całkiem ładne, ona ściąga z szyji ten własnie łancuszek i mi podaje..mowi ze łancuszek badziewie ale serduszko srebrne.. miło jej będzie jak go przyjme.. Pogłaskałam więc lwa..lew dla świetego spokoju sie do mnie łasił,, atmosfera byla podniosła, rodzinna bardzo,, bo moja podopieczna miala łzy w oczach.. nie widząc drugiego dna tejże podniosłości a tylko nasze, jakże dla niej ważne pojednanie..
      Dziewczyny mam moc?! No chyba mam i może słusznie trzeba mnie się bać tongue_out

Inga mnie znowu ubawiła, bo głaskałam lwa po głowie, w rzeczy samej, ona jak siła na jednej mojej karcie,, mocno ruda jest. Poza tym, 3 mieczy z RW dziurawiące serce miałam w głowie zadając zagadkę, jako najtrafniej zgadującą kartę.

Nagietkowi karty pokazały pięknie atmosfere i sytuację w naszym domu panującą smile
      Dziękuję Wam za udział w zgadywajce.
      Chętnie wyciągnę każdej uczestniczce karty na jakiś problem ..ale po pogotowianemu, ok?

A tak poza tym to jutro wyjeżdżam, trzymajcie kciuki, bądzcie ze mną, nie wiem czy będe mogła pisać, czy tylko podczytywać, bo z komórki nie lubię pisać a tym razem laptopa nie zabieram. Serdecznosći Wam zostawiam.
      • nagietek123 Re: zgadywajka 26.05.17, 11:59
        Niewatpliwie masz MOC sprawczą smile Więc pilnuj swoich myśli - niech będą dobre smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka