Dodaj do ulubionych

Sprawa Ewy

10.12.17, 16:57
Mam koleżankę Ewę, która ma obecnie problemy finansowe. Stawiałam jej karty ale jakieś takie ładne mi wyszły zupełnie nie adekwatne do jej sytuacji. Ona chciałby wiedzieć jak z jej finansami do Świąt. Może jakaś miła dusza zobaczy co tam u niej będzie. Nie chce podawać kart które mi wyszły by nie sugerować, ale może mi wyszły życzeniowe. Obiecuje ładnie się odwdzięczyć.
Obserwuj wątek
    • nagietek123 Re: Sprawa Ewy 12.12.17, 16:53
      Tak będzie do świąt z finansami Ewy - przyjaciółki Algarii:
      Z przełożenia: 2 denarów, 5 mieczy, Księżyc
      Tak będzie: 4 denarów, Paź buław, As kielichów
      Tak nie będzie: 9 denarów, 5 kielichów, Sprawiedliwość
      Rada: Księżyc (Koło, Paź kielichów)
      Wynik: 7 buław (6 mieczy)
      Karty są mgliste, mroczne dość, sytuacja tez zapewne taka jest... Być mioże przyjaciółka czeka na jakieś obiecane pieniądze dodatkowe, a sprawa się gmatwa i nie wyglada tak różowo.
      Są jednak pewne pieniadze w tej 4 denarów, ale one sa jakby nie do ruszenia. Może jakas lokata? Może odłozone na jakiś zakup czy wyjazd? Paź buław, a szczególnie As kielichów mówią, że święta uda się urządzić i będzie sympatycznie, a nawet bardziej niż sympatycznie. Dobrze, że nie będzie jakiś emocjonalnych perturbacji w czasie świat, nie będzie też chłodnej atmosfery w Sprawiedliwości.
      Rade rozumiem w ten sposób: należy poczekać z wydatkami aż wyjaśni się z ta dodatkową kaską. Koniecznie przyjaciółka powinna "puścić" lotka, a najlepiej jakby dziecko wypełniło kupon.
      Wynik tez mówi o ostrożności w wydatkach, lepiej realnie i skromniej.
      • algaria Re: Sprawa Ewy 19.12.17, 21:47
        Miałaś rację nagietku - Ewa ogarnie święta i jej pracownicy też, bo ona się o nich najbardziej martwiła. Dostała niespodziewane spore zlecenie z dobrą zaliczką i starczyło jej na wszystko co miała z wydatków. Mnie też wychodziły pieniądze, że sobie Ewa poradzi, ale ona nie wierzyła i już.
        Dziękuję Ci bardzo smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka