ditta12 11.03.14, 08:37 Coś podobne do tej Bogini Egipskiej ze skrzydłami biblia.deon.pl/rozdzial.php?id=705 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eszmeralda.i.papugi Re: Cheruby 11.03.14, 09:09 to jest dobre, nie mogę, no! nie mogę : D " Bóg nie przebywa wyłącznie w Jerozolimie w świątyni,..." z marginesu, z linka Twojego Ditto, Ez 1, 4-28 Odpowiedz Link
ditta12 Re: Cheruby 11.03.14, 09:10 Ja chciałam żeby Uwierz to zespawał cuzamen do kupy Odpowiedz Link
uwierz_w_to Re: Cheruby 11.03.14, 09:12 Niech go sobie wyobrażają jak chcą, Bóg nie jest formą i nigdy nie był a czym jest? Odpowiedz Link
uwierz_w_to Re: Cheruby 11.03.14, 09:16 Rozstrzelał bym tych co to indoktrynację stosują ! Amelka 4,5 roku Skład Apostolski- Wierzę w Boga...... Odpowiedz Link
uwierz_w_to Re: Cheruby 11.03.14, 09:17 12 przykazanie według uwierza, "pierdol kościół i wszystkich kapłanów". Odpowiedz Link
eszmeralda.i.papugi Re: Cheruby 11.03.14, 09:19 dam Ci strzelbę szczerozłotą, dam Ci kule szybkobieżne Odpowiedz Link
eszmeralda.i.papugi Re: Cheruby 11.03.14, 09:16 PS czy jest w Biblii napisane, iż rzekł Bóg np coś takiego: stworzyłem niebo i ziemię, zieleń i kwiaty, strumienie, jeziora, wodospady, koty, myszy i inne takie i jestem zmęczony, przeto wybudujcie dla mnie świątynię, gdzie będzie dom mój, gdzie będę odpoczywał, pił wino, zażywał wygód wszelakich i oddawał się drzemce poobiedniej, a? Odpowiedz Link
uwierz_w_to Re: Cheruby 11.03.14, 09:18 No to eszmero pięknie teraz mogę skoczyć z okna jestem spokojny Odpowiedz Link
eszmeralda.i.papugi Re: Cheruby 11.03.14, 09:21 skoczę z Tobą Uwierzu, tylko poczekam do przyszłego czwartku Odpowiedz Link
ditta12 Re: Cheruby 11.03.14, 09:22 To ja Wam dam żółty papier Fragment Ewangelii św.Jana Odpowiedz Link
uwierz_w_to Re: Cheruby 11.03.14, 09:24 ditta12 napisała: > To ja Wam dam żółty papier A do czego? nawet tyłka tym dobrze podetrzeć nie idzie ,chyba że na rozpałkę w piecu. Odpowiedz Link
uwierz_w_to Re: Cheruby 11.03.14, 09:27 My jako ludzie jesteśmy stworzeni na podobieństwo innej rasy najprawdopodobniej a rasa od której powstaliśmy i pokrewne ma historię pewnie miliardo letnią a Bóg to coś czego nikt nie ogarnia. Odpowiedz Link
ditta12 Re: Cheruby 11.03.14, 09:49 Bóg szaleństwa chwycił człowieka za włosy. Człowiek wisi, macha nogami, wije się, zabawny widok. Bóg szaleństwa zapomniał, że trzyma człowieka za włosy. Zamyślił się o swoich sprawach. Zapomniał, że człowiek nie jest wieczny. (Anna Świerczyńska „Bóg szaleństwa” Odpowiedz Link
ditta12 Re: Cheruby 12.03.14, 06:46 W Księdze Rodzaju cherub strzegł dojścia do Drzewa Życia. W Księdze Wyjścia dwa wizerunki cherubów były umieszczone po obu stronach przebłagalni nad Arką Przymierza. Posągi cherubów osłaniały Arkę skrzydłami rozpostartymi ponad jej wiekiem. Motyw cherubów wykorzystywano w dekoracjach, jak np. wzmiankowana w 2 Księdze Kronik zasłona czy płaskorzeźby w świątyni jerozolimskiej . Prawdopodobnie symbolika ta była odwołaniem do ogrodu w Edenie, gdzie cheruby strzegły drzewa życia, przedstawianego zwykle jako palma daktylowa[potrzebne źródło]. Wikipedia. Odpowiedz Link