Dodaj do ulubionych

Antychryst

26.07.15, 03:43
Skoro Biblia mówi że się pojawi to znaczy że się pojawi prawdziwy mesjasz który będzie przeciwieństwem kościoła,jestem tego pewien.Wyczuję go od razu wystarcz że posłucham i będę wiedział kim jest.
Obserwuj wątek
    • mercury_staff Re: Antychryst 26.07.15, 03:45
      osobiście sam myślałem całe życie że nim jestemsmile od najmłodszych lat nie wiem czemu.
      • mercury_staff Re: Antychryst 26.07.15, 03:46
        czyli wszystko by się zgadzało prawdziwy antychrystsmile
        • mercury_staff Re: Antychryst 26.07.15, 03:58
          Jedno jest pewne jak będzie mówił że rozmawia z Bogiem lub Bóg do niego przemawia to będzie faktyczny oszust.
          • mercury_staff Re: Antychryst 26.07.15, 04:05
            Zbliżamy się do końca tej naszej epoki i końca obecnego systemu, coraz trudniej nad tym wszystkim zapanować,ale tego niestety nie jesteśmy w stanie zmienić chociaż nie wiem jak byśmy chcieli,ten system upadnie bo musi upaść nie ma innego wyjścia, nie zastanawiam się już dlaczego lecz to jest jedyne wyjście,ludzi musi spotkać taka tragedia jaka nigdy dotąd ich nie spotkała wtedy dopiero się zmienią i zmieni się wszystko.Zrozumieją czym jest Bóg lub przynajmniej bardziej przybliżą sobie jego obraz,daleko do zrozumienia jest Boga i świata, prawami jakimi się rządzi.Każdy z nas jest Bogiem własnego życia z krwi i kości.
            • mercury_staff Re: Antychryst 26.07.15, 04:11
              ISIS walczy o zmiany o życie z Bogiem, o wolność czyste wody i powietrze.To wszystko jest kolejnym błędem fałszywych proroków z obecnego systemu chcą stworzyć następny system który eliminuje połowę społeczeństwa i następną połowę z połowy czyli kobiety.Czasem się zastanawiam czy nie ma na tym świecie mądrego człowieka,bo wydaje mi się że chyba nie.
              • mercury_staff Re: Antychryst 26.07.15, 04:13
                Kiedyś jak byłem młodszy wierzyłem w zmiany że ludzkość zmądrzeje się zmieni, z biegiem czasu zrozumiałem że najpierw musi się wyniszczyć tak że będzie miała dosyć dopiero później zaczną rozumieć.
                • mercury_staff Re: Antychryst 26.07.15, 04:20
                  Błędne nauczanie religii błędne nauki kościoła że rodzina jest najważniejsza,nie jest tak na pierwszym miejscu jest wolność człowieka,wtedy dopiero człowiek może czuć się wyzwolony, poszukiwać swojego miejsca na ziemi lub Boga i czynić tak aby jego zdaniem było to dobre dla niego samego i innych.Rodzina sobie poradzi,czasem jest to lepsze niż stagnacja i tkwienie w czymś co nie ma sensu i wyniszcza się.
                  • mercury_staff Re: Antychryst 26.07.15, 04:26
                    Kiedyś pamiętam podczas moich psychoz chciałem rozmawiać z Bogiem,ale to nie była rozmowa.Zrozumiałem że mogę być kim chcę,myśląc o wojnie słyszałem wybuchy bomb,bombardowania i strzały,różnych rzeczy doświadczyłem będąc w psychozach,dosłownie nie wyjaśniłem wszystkich bo się nie dało.A jednak były.
                    • mercury_staff Re: Antychryst 26.07.15, 04:30
                      Wszystkie obecne religie muszą upaść i myślę że upadną bo przyjdzie czas mam nadzieję że znajdzie się kiedyś człowiek który ludziom wyznaczy ścieżkę.A czym bardziej będzie święty tym bardziej będzie podejrzanywink
    • mskaiq Re: Antychryst 26.07.15, 09:15
      Antychryst w pismach ezoterycznych jest duszą, która wybrała własną drogę. Jest to dość
      ograniczona droga bo nie posiada mocy duszy, która wybrała drogę miłości i dalszy rozwój.
      W każdym człowieku jest coś z antychrysta, tak jak w każdym człowieku jest coś z Boga.
      Nasza droga zależy od naszego wyboru.
      Droga antychrysta prowadzi do cierpienia, droga miłości do wielkiej mocy, sensu.
      Pozdrawiam serdecznie.
      • mercury_staff Re: Antychryst 26.07.15, 09:47
        Jak może być coś z antychrysta lub z Boga w człowieku? Masqu zastanów się co napisałeś.No chyba że opierasz się na kłamstwach które tyle lat tym wszystkim ludziom kościół wpaja.
        • mercury_staff Re: Antychryst 26.07.15, 09:56
          Całe pojęcie antychrysta jest błędne więc jak można porównywać.Antychryst to ten który jest przeciwny naukom chrześcijańskim tylko w naszej religii on ma taką nazwę chyba.A nasz religia jest kłamstwem.Tak samo jak inne.
          • mskaiq Re: Antychryst 26.07.15, 11:05
            Antychryst nie jest przeciwny naukom chrześcijańskim. Jest on przeciwnikiem Chrystusa - anty-chryst,
            Nigdy nie był tak nazwany przez Jezusa. To ludzie go tak nazwali w Biblii, bo to ludzie ją napisali.
            Jezus nie napisał ani słowa.
            Pozdrawiam serdecznie.
        • mskaiq Re: Antychryst 26.07.15, 10:52
          A nigdy nie byłeś zły, nigdy nie pobiłeś nikogo, wyzwałeś ? To są wzorce antychrysta. Wzorcem Boga
          jest wybaczenie, dobre słowo, zrozumienie, miłość.
          Myślę, że przeżyłeś i jedno i drugie.
          Pozdrawiam serdecznie.
          • mercury_staff Re: Antychryst 26.07.15, 12:51
            Przecież napisałem że jest przeciwieństwem nauk chrześcijańskich, tylko w religii chrześcijańskiej mówi się o antychryście, a nie jest ten kto bije czy pije antychrystem i nie sprzeciwia się naukom Jezusa, Jezus nie kazał nam żyć według przykazań, uczył kim jest Bóg i nie tworzył religii,dał tylko propozycję ludziom.Myślisz pozytywnie ale stareotypem chrześcijanina.
            Biblię spisywali ludzie różni a teraz się mówi że pod natchnieniem ducha świętego,nigdy nie można mieć pewności pod natchnienie czego i kogo to wszystko było spisane.
            • mercury_staff Re: Antychryst 26.07.15, 12:53
              Lepiej dla nas wszystkich było by gdyby oni nie byli natchnieni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka