witam
jestem tu nowa - trafiłam poszukując odpowiedzi na moje złe samopoczucie - podejrzewam niedoczynność tarczycy i będę to badać....
wiem już co powinnam zbadać dzięki wam min i jeśli będą miała jakieś wątpliwości w tej sprawie to się pewnie odezwę jeszcze
ale nie o tym chciałam:
przy okazji trafiłam, że objawem niedoczynności tarczycy mogą być te kolana jakby sine czy brudne
ma takie moja córka (co było dla mnie zagadką, bo ani to siniaki, ani bród) ma lat 5 i zdecydowanie nie wygląda na niedoczynność tarczycy
jeśli już to na nadczynność

jest bardzo ruchliwa, żywa, zawsze ma energię na bieganie tańczenie itd
ale nie chuda, nie poci się nie trzęsą jej się ręce, i raczej nie jest gorąca, a czasami ma wręcz jak ja ręce zimne....
oczywiście chce ją przebadać pod kątem tarczycy też....
ale mam pytanie, może wy zanim trafiłyście z kolanami na trop tarczycy szukałyście też czegoś innego, może lekarze sugerowali jakieś schorzenia które mogłyby wyjaśniać takie kolana
może zasugerujecie mi jakie jeszcze badania robić córce, bo nie chciałabym zamykać się w kręgu magicznym i widzieć we wszystkich choroby tarczycy
przy okazji kłucia chciałabym jej zrobić też i inne badania ale jakie?
co jeszcze mogłoby to być, jakie jeszcze badania można by zrobić?
nigdzie niestety nic nie mogę na ten temat znaleźć, ale może wy macie jakieś doświadczenie w temacie
z góry dziękuję