sandra_a
03.03.15, 15:10
Witam,
Od dłuższego czasu borykam się ze zmęczeniem, sennością, lekką niedokrwistością i depresją. Do tego łamią mi się paznokcie, włosy wypadają z cebulkami i mam cudowny drugi podbródek i twarz chomika. Nie wiem już co robić bo lekarze nie wykryli skąd moja chroniczna niedokrwistość a ta nie jest na tyle duża żeby zasypiać (rekordowa ilość hg z jaką normalnie funkcjonowałam to było 5,8, oczywiscie po wykryciu odrazu hospitalizacja, wszelkie mozliwe badania włącznie z pobraniem szpiku i nic, organizm się przyzwyczaił to musiał to być proces długotrwały), więc zero odpowiedzi na pytanie dlaczego zasypiam w ciągu dnia mimo sypiania regularnie po 8h. Cukier w normie, wszystko w normie oprocz lekkich odchylen w podstawowej morfologii. A ja? Zasypiam w pracy, za kółkiem w biały dzień, nie dość że to nie do wytrzymania to jeszcze niebezbieczne. Juz mialam z tego tytulu stluczke. Czy może być ktoś tak uprzejmy i powiedzieć czy endokrynolog mnie z takimi wynikami odeśle do domu i mam szukać innych przyczyn czy jednak coś może być nietak?
TSH 0,436 (0,35 - 4,94)
FT3 2,95 (1,71 - 3,71)
FT4 0,82 (0,7 - 1,48)
Anty-Tg 1,51 (<4,5)
Anty-TPO 0,91 (<6)
Proszę o pomoc.. Dodam, że dopiero co skonczylam 24 lata, wiec jeszcze daleko od czasu kiedy powinnam zaczac walczyc ze snem w ciagu dnia...