Dodaj do ulubionych

Dr. Sanocka ze szpitala Bródnowskiego

15.02.06, 21:03
Czy ktoś z Was leczyl się u dr. Sanockiej ze szpitala Bródnowskiego?
Zostanawiam się czy się u niej leczyć. Może ktoś z Was może podzielić się
swoją opinią na jej temat, poradzić mi czy warto.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • iwotlen Re: Dr. Sanocka ze szpitala Bródnowskiego 16.02.06, 09:19
      A jaki masz problem tarczycowy? Lecze sie u dr Sanockiej.
      • kika48 Re: Dr. Sanocka ze szpitala Bródnowskiego 16.02.06, 20:37
        Mam nadczynność, podejrzenie GB. Powiedz proszę czy jesteś zadowolona z opieki
        p. doktor. Czy jest zwolennikiem farmakologicznego leczenia czy od razu "uderza
        jodem"? Ma czas i cierpliwość dla rozhisteryzowanych pacjentów (do takich
        należę)?
        • iwotlen Re: Dr. Sanocka ze szpitala Bródnowskiego 16.02.06, 21:09
          Trudno mi odpowiedziec na Twoje pytanie, ja mam Hashimoto i jestem dosc prostym
          przypadkiem, ale przyznam sie szczerze nie jestem zachwycona i napewno nie
          polecilabym dziewczynie z Hashi. Natomiast byl rowniez na wizycie moj maz ktory
          ma wole guzkowate i Pani dr. potwierdzila to co zalecila inna endo - a
          przedstawila bardzo rzeczowa, ale rozsadna argumentacje to tej diagnozy - takze
          w przypadku Meza b. mi spodobala. Poza tym Pani dr. jest b. mila, chetnie
          odpowiada na pytania wszystko wyjasnia w prosty, zrozumialy sposob. Wiem ze Ci
          nie pomoglam, ale wiem juz ze nie kazdy endo jest dobry we wszystkich
          schorzeniach tarczycy. Pozdr. IWO
          • iwotlen Re: Dr. Sanocka ze szpitala Bródnowskiego 16.02.06, 21:11
            A jeszcze jedno co do czasu to ja bylam prywatnie w Luxmedzie, takze czasu bylo
            wystarczajaco, nie wiem jak to wyglada w przychodni przyszpitalnej czyli w
            ramach ubezpieczenia. Na prywatna wizyte czakalam 2 miesiace co oznacza ze ma
            duzo pacjentow.
          • kika48 Re: Dr. Sanocka ze szpitala Bródnowskiego 16.02.06, 21:24
            Ale nie bylaś zachwycona, bo..? Masz wrażenie, że się nie zna? Wiesz ja się
            poprostu boję,że jeśli trafię do kiepskiego lekarza, to on mi więcej zaszkodzi
            niż pomoże, albo leczenie będzie dluższe. Jak sądzi? JA jestem "początkującym"
            pacjentem, więc potrzebuję porady smile
            • m0003 Re: Dr. Sanocka ze szpitala Bródnowskiego 17.02.06, 08:53
              Mam ten sam problem. G-B zdiagnozowany. Od pół roku szukam lekarza w W-wie,
              który zająłby się tym porządnie. Niestety muszę potwierdzić opinię, że nie
              każdy endo nadaje się do leczenia wszystkich możliwych odmian chorób
              tarczycowych.
            • iwotlen Re: Dr. Sanocka ze szpitala Bródnowskiego 17.02.06, 10:30
              Na pewno nie moge powiedziec ze jest kiepska. Mamy zupelnie rozne schorzenia.
              wiec trudno jest porownywac. Ja szukam endo ktory duzo wie o Hashi i ciagle sie
              edukuje w tym temacie. Byc moze dr. Sanocka w G-B jest b. dobra dlatego nie moge
              Ci jednoznacznie doradzic i powiedzie ze bedziesz zadowolona. A kiedy masz
              wizyte i gdzie?
              • dorjot pytanie do iwotlen 17.02.06, 18:05
                Mam pytanie. Pisałaś że twój mąż ma wole guzowate. Ja mam to samo. Byłam u
                lekarza i on powiedział, że są trzy metody postępowania w takim przypadku
                1) nic nie robic i obserować,
                2) leczyć farmakologicznie (a właściwie zapobiegać powstawaniu nowych guzków)
                3) operacja.
                U mnie zastosował metodę 2. A co pani dr. zaleciała twojemu mężowi. Jakie
                badania wykonywał.
                U mnie taką diagnozę postawił lekarz w oparciu o badania TSH, Tf3, Tf4, USG i
                biopsję. Nie wiem czy jeszcze jakieś badania powinnam wykonać.
                • kochanka_heathcliffa Re: pytanie do iwotlen 17.02.06, 23:41
                  Jeszcze przeciwciała skierowane przeciwko tarczycy TPO i TG
                • iwotlen Re: pytanie do iwotlen 17.02.06, 23:55
                  W przypadku mojego meza obie endo zalecily operacje. Oczywiscie trudno jest
                  przewidziec co moze sie wydarzyc, moze byc wszystko OK, ale tego nikt nie jest w
                  stanie ocenic. Nie wchodzi w gre leczenie farmakologiczne - przynajmniej u
                  mojego Meza. Endo zalecila dosc szybka decyzje (w ciagu roku), poniewaz wole ma
                  tendencje do schodzenia za mostek. Moze to w przyszlosci dawac dziwne objawy
                  sercowe, plucne, inne. A poza tym istotny jest wiek maz ma 49 lat zazwyczaj z
                  wiekiem wlaczaja sie inne schorzenia np z krazeniem i im pozniej tym wieksze
                  zagrozenie powiklania operacyjnego. Maz mial zrobione wszystkie badania jak
                  wymienilas, teraz dr. Sanocka zalecila scyntografie, ktora moze rozwiazac tylko
                  problem schodzenia wola. Maz nie robil przeciwcial aTPO i aTG - ale dr.
                  Elwertowski przy usg wykluczyl pochodzenie autoimunologiczne schorzenia. Ale
                  moze zrobimy te przeciwciala. Pozdr. IWO
                  • iwotlen Re: pytanie do iwotlen 17.02.06, 23:58
                    Jeszcze jedno maz ma tsh 0,8 i ft3 i ft4 w normie.
                    • amma71 Re: pytanie do iwotlen 19.02.06, 21:25
                      Iwotlen, prośba do Ciebie.
                      Mam podobny problem do Twojego męża i od dłuższego czasu poszukuję dobrego
                      endo. Jestem z Lublina, tutaj jakoś nie mogę nikogo sensownego namierzyć i od 2
                      lat leczę się w Warszawie. Problem w tym, że wciąż nie mogę trafić na lekarza,
                      do którego miałabym zaufanie. Czy możesz mi podać namiary na dr Sanocką,
                      prywatnie? Będę wdzięczna.
    • alga123 Re: Dr. Sanocka ze szpitala Bródnowskiego 20.02.06, 19:29
      Witam wszystkichsmile
      Piszecie tu o dr Sanockiej....
      Właśnie jestem po pierwszej wizycie i jestem rozczarowana. dlaczego? hmmm....
      byłam u niej w przychodni w szpitalu, może dlatego?
      Cała wizyta trwała mniej więcej 5 min.- razem z założeniem kartysad
      Pani dr powiedziała,że mam zdrobić usg i dopiero się zjawić u niej.(następna
      wizyta w przychodni za jakieś 2 miesiące)
      Miałam nadzieję,że warszawa, że Z-d medycyny nuklearnej,że Sanocka pracująca z
      odpowiednimy ludźmi...... hmmmm.... a tu takie zaskoczenie - niemiłe oczywiście.
      A i jeszcze coś, powiedziała że powinnam usunąć (guzki-TSH powyżej 1).
      Postaram sie napisać coś więcej po następnej wizycie, zobaczymy czy zmienię
      zdanie.
      Pozdrawiam was, może dożyjemy do jutra.......
      • kika48 Re: Dr. Sanocka ze szpitala Bródnowskiego 20.02.06, 21:51
        Cześć,
        ja wlaśnie też jestem już po pierwszej wizycie u dr. Sanockiej. Nauczona
        doświadczeniem nie wybralam się do przychodni przyszpitalnej, bo wiedzialam ile
        ta wizyta moglaby trwać - 5 max 8 minut smile
        A tak poszlam do gainetu prywatnie (wizyta 25 minut, z kartą zalożoną w
        rejestracji smile)
        I powiem Wam,że nie mam zdania. Mam mieszane uczucia. Z jednej strony wszystko
        mi powiedziala, odpowiedziala na każde pytanie, z większą czy mniejszą
        dokladnością i zaangażowaniem, ale mam jednocześnie takie poczucie, że wypisala
        leki, kazala przyjść za miesiąc i tyle. Nawet nic nie wspomniala o skutkach
        ub. brania tych leków, musialam ją o wszystko PO KOLEI wypytać. Cale
        szczęście, że się podszkolilam na forumsmile
        I tyle. Zaczęlam się u niej leczyć, ale caly czas biję się z myślami czy nie
        pójść jeszcze do innego endo. Jednocześnie mam świadomość, że się strasznie
        latwo "wkręcić" w spiralę konsultacji i konsultacji tych konsultacji itd.
        Nie wiem. Zobaczymy. Narazie idę wziąć leki i wskoczę na wagę czy coś, nie daj
        Boże , już mi "przybralo" (to też choroba, tyle że glowy, ale będę ją leczyć,
        jak już wyleczę tarczycę smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka