13.04.06, 12:58
Czekam na operację w centrum Onkologii. mam mieć usuniętą całą tarczycę. TSH
w normie, USG wykazało guzowtość, szczególnie lewy płat, bez cech
nowotworowych, biopsja ze wskazaniem do badan histopatologicznych. Ponadto
tarczyca przesuwa tchawicę w lewo, co może powodować trudności w
oddychaniu.Proszę o jakieś nazwiska lekarzy operujących i ogólne opinie.
Operacja planowana jest na czerwiec ( czekam 3 miesiące).
Obserwuj wątek
    • kasi74 Re: operacja 14.04.06, 19:13
      Hej
      ja tez mialam oeprację w CO w Gliwicach w styczniu br.Generalnie sa tam bardzo
      dobrzy specjaliści oraz bdb sprzęt,o czym pewnie niejednokrotnie przeczytasz na
      tym forum. To klinika specjalizująca się m.in. w operacjach tarczycy (na moim
      piętrze bylo kilkadziesiąt sal i w 99% byly to same piersi lub tarczyce). Mnie
      akurat operował dr Wideł, młody (lub wyglada młodosmile, bardzo sympatyczy-bylam
      też u niego na kontroli (niecały miesiąc po operacji).Przed przyjazdem do CO
      nie znałam żadnego nazwiska, więc jechałam na salę operacyjną w ciemno, choć
      słyszałam i czytałam wiele dobrego o CO.Generalnie to tam jest ogromna rotacja
      pacjentów,wiec pewnie większość pacjentów może nie wiedzieć kto ich operuje (bo
      tam sie operuje non stop, oprócz sobót i niedziel). Dr który mnie operował byl
      akurat u mnie na obchodzie i powiedział ze mnie operował, dzięki temu go
      poznałam.A np.moja Kolezanka obok z łózka nie wiedziała kto ją
      operował.Opiekunem sali był dr Sacher-bardzo sympatyczny, anastezjolożki też
      bardzo miłe. Sklepik-bar szpitalny bardzo drogi i maly wybór.W bliskiej okolicy
      szpitala brak sklepów np.z owocami,więc jesli bedziesz tam sama i nikt nie
      bedzie mógł Cię odwiedzić to od razu weź wszystkie potrzebne rzeczy, bo do
      najbliższego sklepu ok 500 m, a w pizamce przeciez nie przejdziesz takiego
      dystansusmile
      Trzymam kciuki za operację i życze dużo zdrowka
      Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka