Dodaj do ulubionych

Prosze o interpretacje wyniku

28.04.06, 09:16
Witam Forumowiczow!
TSH_II 3.545
FREE_T4 13.31
FT3 4.22

ANTY TG <20
ANTY TPO <10

Bardzo DZIEKUJE !

Obserwuj wątek
    • hemingwey Re: Prosze o interpretacje wyniku 30.04.06, 20:33
      Witam !

Czy moglby mi ktos odpisac na moje pytanie , nawet lakonicznie,zawsze to jakas
      odpowiedz.Rowniez na to co napisalem w tym watku.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24712&w=18092431&a=40993276
      Dziekuje i pozdrawiam!
    • katerina24 Re: Prosze o interpretacje wyniku 30.04.06, 21:12
      Warto by było swoje watki kontrolowac a nie zakładac nowe tym bardziej jak ktos
      odpowiada na napisane wczesniej
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=40983437
      • hemingwey Re: Prosze o interpretacje wyniku 30.04.06, 21:20
        katerina24 28.04.06, 21:16 + odpowiedz

"
        Wynik świadczo o niedoczynności tarczycy,objawy które podałes też [w tym
        czerwonym linku].Nie podałes norm i jedniostek w jakich robione były badania
        wolnych hormonów tarczycy [wolne hormony podawaj ft 4 i ft 3 jak to jest
        przyjete ogólnie].Musisz zrobic usg tarczycy byc może to rozjaśni obraz.Jesli
        lekarz podejrzewa jednak basedowa to dobrze by było zrobić przeciwciała
        przeciwko receptorowi TSH czyli Trab to rozjaśni sytuację.Warto iśc do
        okulisty jeśli jesteś z Warszawy czy to nie jest zespół suchego oka i
        ewentualnie spytac sie swojego lekarza czy nie byłoby warto zrobic badań takich
        jak przeciwciała przeciwjądrowe ana i Ena bo moze masz jeszcze inna chorobe
        auto?Na poczatku choroby mozna miec różne objawy ale to TSH NIE JEST DOBRE!!!!
        Generalnie były postulaty w USa zeby norma była do 3 a najlepsze tsh to od 1-
        1,5 wtedy człowiek ogólnie czuje się dobrze.POLECAM wybrac sie jak najszybciej
        do lekarza a TRAB robią laboratoria DIAGNOSTYKI[prywatnie]w całym kraju wpisz
        do wyszukiwarki i zorientuj się i postaraj sie zrobic to badanie wiele one
        może wnieść
        "

Witaj !

Zalozylem tam i tu ale nie widzialem ze tam odpowiedzialas.
        Dzieki za odpowiedz! Co do tych norm to jak wnioskuje to jest ten "range" na
        badaniu wiec..
        TSH - 0.490 - 4.670
        T4 - 9.14 - 23.81
        FT3 - 2.23 - 5.35
        Czy to jest napewno NIEDOCZYNNOSC? i moje oebjawy o ktorych napisalem
        Na badanie usg wybiore sie w tym tygodniu..czy znasz dobrego lekarza
        endokrynologa ? narazie bylem u rodzinnego..
        Czy za pomoca lekow te objawy (glownie oczy) moga przejsc?
        Dziekuje za pomoc,pozdrawiam!
        • hemingwey Re: Prosze o interpretacje wyniku 30.04.06, 21:22

endokrynologa w warszawie znaczy sie
        • katerina24 Re: Prosze o interpretacje wyniku 30.04.06, 21:28
          Nie wiem czy napewno w tamytych postach na forum Zdrowei napisałam że można
          miec mieszane objawy .Dlatego warto wybrać się nie do internisty a do
          Endokryneloga albo specjalisty Tyreologa ,Warto zrobic TRAB bo to czułe badanie
          więc może wyjaśnić sprawę ,sa to przeciwciałą przeciwko receptorowi TSH i może
          wtedy wyjdzie/nie GB ,tego nie wiem dlatego trzeba się zbadac i udac do lekarza
          tego badania NFZ nie refunduje.Nie wiem czy objawy przejda czy nie ,kwestia
          indywidualna ,napewno same nie znikna więc trzeba się za to zabrać i to
          prędko,ewenyualnie lekarz skieruje Cię do okulisty albo jak już bedziesz
          wiedzieć jaka choroba cię gnębi ktoś rzuci Ci namiary na specjalistę okulistę
          biegłego w tej Sztuce.Nie piszesz z jakiego miasta jesteś ,polecana lista endo
          jest na forum HASHIMOTO[też prywatne forum ]oraz tu też stare posty przejrzyj
          używając tutejszej wyszukiwarki,napewno nie ma co zwlekać ,tylko działas i
          wybrac się do medyka specjalizujacego się w zaburzeniach tego typu.Pozdrawiam
          • katerina24 Re: Prosze o interpretacje wyniku 30.04.06, 21:30
            Wysłałam post ale teraz widze że piszesz z jakiego miasta jesteś,jak
            wspomniałam na forum Hash. jest lista db endo ,polecam zobaczyć ktoś tam
            polecał prof Naumana[czy jakoś tak ,akurat lista jest tam na wierzchu] etc,
            • hemingwey Re: Prosze o interpretacje wyniku 30.04.06, 21:50
              Dzieki!

a czy te liczby ktore podalem czy to cos zmienia?
              pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka