Dodaj do ulubionych

najlepszy endokrynolog- Wasze opinie prosze...

25.05.06, 17:30
Witam,
pisze w nadzieji że pomożecie znaleźć mi dobrego endokrynologa dla mojego
brata,
ma bardzo dziwną i wstydliwą przypadłośc-lekarze z naszego miasta Torunia nie
są w stanie mu pomóc, sami nie wiedzą co to jest , potrafią tylko wyrokować
ze skończy sie to bezplodnością,
prosze Was bardzo o opinie i adresy lekarzy z Polski godnych polecenia
(miasto nie jest istotne, pojedziemy wszędzie),
z góry bardzo dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • martaa_85 Re: najlepszy endokrynolog- Wasze opinie prosze.. 25.05.06, 18:00
      Hej,
      Na forum Hashimoto jest całkiem spory wątek, gdzie forumowicze podawali dobrych
      ich zdaniem endokrynologów. Myślę jednak, że powinnaś bardziej przybliżyć
      dolegliwość swojego brata. Może na forum znajdzie się osoba która miała podobne
      doświadczenia i zna lekarza, który dokładnie z tej przypadłości potrafi
      wyleczyć. Ja mieszkam w gdyni i mójego świetnego Endo moge polecić jedynie
      osobom, które chorują na to co ja czyli na niedoczynność.W tym moj lekarz jest
      dobry, a dalej to niewiem bo innych doświadczeń chorobowych z nim nie miałam.
      Znalezienie dobrego endokrynologa w Polsce nie jest trudne, ale ważne żeby miał
      duże doświadczenie akurat z ta dolegliwością.
      pozdrowionkasmile

• starajacasie Re: najlepszy endokrynolog- Wasze opinie prosze.. 26.05.06, 11:46
        dziękuję za odpowiedzsmile
        tak jak pisałam dolegliwość jest bardzo krępująca,
        chodzi o to że mój brat ma testosteron poniżej dolnej normy,za to prolaktyny ma
        5 razy więcej niż górna granica u kobiet w ciąży- objawia sie to powiekszonymi
        piersiami i wyciekiem mleka,
        poza tym mój brat bron Boże nie wyglada na kobiete jest barczysty wysoki i
        bardzo meski, Jego orientacja tez jest oksmile
        leczymy to juz od dwóch lat i zadne terapie nie daja rezultatów,
        to jest bardzo wstydliwe dla mojego brata który chciałby jak kazdy rozebrac sie
        na plazy, dobrze ze ma wspaniala dziewczyne ktora go wspiera,
        bede bardzo wdzieczna za jakiekolwiek info o lekarzach lub moze ktos z Was
        spotkał sie juz z czyms takim?
        pozdrawiam.
        • katerina24 Re: najlepszy endokrynolog- Wasze opinie prosze.. 26.05.06, 14:20
          Pani brat ma ginekomastię---czyli przerost gruczołów piersiowych to się często
          zdarza po lekowo u Panów[czy on brał jakieś leki które to spowodowały czy to
          proces samoistny] ,czy Pani brat jest otyły bo to tez ma wpływ ,,przepraszam
          ale zaburzenia hormonalne nie mają nic wspólnego z orientacja seksualną etc
          więc po pierwsze nie ma się czego wstydzic tylko idioci uważają że to
          śmieszne ,pozatym to często gesto dość znaczna "choroba"wśród niemowlaków[ale
          mija po paru tyg]Pani bratu po prostu źle się przekształcaja androgeny w inne
          hormony.Czy Pani brat miał spr przysadkę czy wyeliminowano/potwierdzono
          wtórna /pierwotną nadczynnośc przysadki ,spr dokładnie hormony nadnerczy i
          tarczycę bo to ma Duże znaczenie nie tylko prl i estrogeny graqja tu pierwsze
          skrzypce!!!!
          Czy Pani brat nie ma problemów z watroba ,odzywia się dokładnie[tfu dobrze],nie
          ma /mial niewydolności nerek ,czy miał kiedykolwiek awitaminozę?Czy ma
          zaburzenia krążenia obwodowego[spr mu układ krzepnięcia brak syndromu Reynaud--
          kapilaroskopia]?Miał uszkodzenie kręgosłupa,jakies zaburzenia pokarmowe??/
          Chodzi mi o to czy ustalono jaka jest przyczyna takowego stanu czy
          polekowa ,czy samoistna czy niedomoga jakiegoś organu który dodatkowo się leczy
          żeby pomóc choremu!!
          Czy brat mial nastepujące badania :
          próby wątrobowe[aminotransferazy]
          bilirubina
          proteinogram
          czas krzepniecia
          HCG[gonadotropina kosmóekowa] i LH[hormon luteinizujący]
          TSH ,ft 4 i ft 3
          usg tarczycy
          inne badania moczu etc
          nerek jeśli ma z nimi problemy???????//
          Proponowano mu liposomię jakiś inny zabieg chirurgiczny i czy lekarz ocenia
          powodzenie takowega zabiegu?
          • katerina24 Re: najlepszy endokrynolog- Wasze opinie prosze.. 26.05.06, 14:26
            Czy brat brał sterydy ,etc jakieś anaboliki?Leczenie endokrynologiczne wcale
            nie musi przynosić rezultatów po pierwsze gdy nie ma ustalonej przyczyny :co
            jeszcze nie gra worg"
            lub gdy konieczna jest interwencja chirurgiczna i tu pole do popisu dla lekarza
            bo tych zabiegów jest par e ,niestety niektóre z nich maja charakter czysto
            kosmetyczny.
            • starajacasie Re: najlepszy endokrynolog- Wasze opinie prosze.. 27.05.06, 14:30
              Katerino24
              z Twojej odpowiedzi wynika ze doskonale orientujesz sie w problemie jaki
              dotknął mojego brata,
              jestem Ci bardzo wdzięczna za Twoje uwagi,
              niestety tak jak pisałam lekarze w naszym miescie dosć nieumiejętnie podeszli
              do tematu...z badań mój brat miał jedynie TSH ,poziom prolaktyny i testosteronu
              oraz rezonans magnetyczny...
              od dwóch lat leczony jest (dopisze jak tylko mój brat przele mi nazwy) ale
              kuracja ta nie przynosi żadnego efektu mimo to lekarze jeden po drugim
              kontynuują ją
              chyba nie ma sensu uczyc ich jak leczyc wiec dalej poszukujemy dobrego lekarza
              który nam pomoże,
              może Ty jestes lekarzem? wnioskuje po szerokiej wiedzy na ten tematsmile
              jeśli tak moze zechciaabys poprowadzić mojego brata a jeśli nie to moze znasz
              jakiegoś endokrynologa który tak konkretnie podejdzie do problemu?
              z góry dziękuję
              • katerina24 Re: najlepszy endokrynolog- Wasze opinie prosze.. 27.05.06, 14:47
                Witaj !!
                Nie ja nie jestem lekarzem ,nie znam się na tym prawdę mówiąc wiem tylko że
                robi się dość dużo badań bo przyczyna jest też taka że hormony regulujace to
                wszystko przysadka --przedwzgórze etc w różnych miejscach org są rozkładane etc
                stąd spr się wszystko bo jesli inny organ niedomaga to do leczenia podstawowego
                włącza sie takowe które pozwoli danej jednostce w org wesprzeć ten proces tym
                samym można liczyć na znaczna poprawę.Kulturyści mają ten problem przez branie
                sterydów a i kiedyś w prasie było parenaście art stąd sie orientuję ,jednakże
                pod żadnym pozorem gruntownie się na tym nie znam,najlepiej na jakimś forum dla
                kulturystów puścic taki wątek albo na "rejonowym"że się poszukuje w okolicy w
                której mieszkacie kogoś kto pomógł osobie borykającej się z tym problemem---
                może ta osoba poleci godnego uwagi lekarza????Wiem tylko że W Warszawie w
                Centrum Damiana wykonują zabiegi chirurgiczne pomagające w ginekomastii.Ale czy
                to coś warte to niestety nic więcej powiedziec nie mogę,to skomplikowany
                problem bo u niektórych podobno osób ten zabieg bo sa na to rózne zabiegi
                czesto jest natury kosmetycznej a nie leczniczej.
                Jeśli lekarze ciągle dają to samo a mimo tego ,rezultatu to nie przynosi to
                chyba jest to leczenie schematyczne a nie indywidualne ,z tego co wiem sprawa
                musi byc mocno zindywidualizowana bo nie tylko PRL ,testosteron sa tu
                dokuczliwe ale w grę jak pisałam wchodzą inne czynniki.Dlatego mimo może
                dobrych chęci lekarzy to leczenie jest nieadekwatne bo coś innego jeszcze
                dobrze nie pracuje i to leczenie nie dziala ?!
                Nie wiem ,pewnie by się konsultacja u kogoś innego przydała
                Niestety ja nikogo polecić nie moge bo takowych lekarzy nie znam,dlatego
                najlepiej popytać wśród innych osób na innych forach.Mozna zadzwonić do Tego
                Centrum Damiana wWarszawie,może oni nakierują?W kazdym razie mam nadzieje że
                WAm się uda ,trZymam kciuki,pozdrawiam Kaśka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka