Dodaj do ulubionych

Serce a tarczyca

31.05.06, 23:12
Mam pytanie, czy ktoś z Was ma taką przypadłośc spowodowaną chorą tarczycą.
Chodzi mi o odczuwalnie nierównomierną pracę serca tzw. skurcze dodatkowe.
Bardzo mnie to niepokoi i dzieje się codziennie. Byłam u kardiologa, mam też
badania tarczycy. Do endo idę 7 czerwca. Mam co prawda cechy wypadającego
płatka zastawki, ale lekarz twierdzi że nie to jest przyczyną.Tarczyca z badań
krwi jest w normie, ale TSH tuż przed dolną granicą.
Obserwuj wątek
    • asiunia_g83 Re: Serce a tarczyca 01.06.06, 09:03
      Ja też mam takie same objawy, zaczęły się jakoś ok. miesiąc przed pierwszą
      operacja (a więc po koniec lutego). Byłam u kardiologa, który stwierdził, że to
      ze stresu, kazał brać magnez i potas. Po pierwszej operacji te dolegliwości na
      jakiś czas ustały. Przed drugą operacją znowu się pojawiły potem chwilowo
      zniknęły a teraz znowu jest to samo. 9 czerwca mam wizytę u endo i się
      wszystkiego dowiem. Dodam, że ja nie mam już wogóle tarczycy. Może rzeczywiście
      to jest związane ze stresem jaki teraz przechodzę, coć pamiętam, że parę lat
      temu również miałam takie dolegliwości. Ja ogólnie mam podwyższone tętno i od 2
      lat biorę na to leki. Może teraz hormony, które zacznę brać to uregulują.

Pozdrawiam
      • aka30 Re: Serce a tarczyca 01.06.06, 10:51
        Dlaczego musiałaś wyciąć tarczycę?jakie miałaś wyniki przed operacją?
        • asiunia_g83 Re: Serce a tarczyca 01.06.06, 11:34
          Wyniki miałam ok tzn. TSH 4,24-norma do 4,0, FT2 i FT4 też w normie. Tylko
          przeciwciała aTPO miałam >1300 - norma do 35 a tyreoglobulina 1000 - norma do
          55. Z USG wyszło, że mam guzka. Biopsja (neoplasia fillicularis) -> pierwsza
          operacja -> wyniki histopatologiczne (rak pęcherzykowy) -> druga operacja.
          Teraz jeszcze nie biorę żadnych leków bo w przyszłym tygodniu będę miała
          robioną scyntygrafie i dopiero przepiszą mi leki.
          • aka30 Re: Serce a tarczyca 01.06.06, 11:42
            Dzieki za odpowiedź.Chyba miałaś niedoczynność i Hasimoto? Zresztą nie wiem, ale
            współczuję tego co już za Tobą. Teraz pewnie już się wszystko uspokoi. Ja mam
            raczej wyniki idące w kierunku nadczynności, bo TSH jest w dolnej granicy normy.
            reszta w normie, ale guzki tez mam tylko że już od wielu lat i na USG zawsze
            wychodzą jakieś nie groxne, przynajmniej tak mówi lekarz. Teraz idę do endo to
            sie dowiem, a dziś mam wizyte u kardiologa. Pozdrawiam.
            • madziora14 Re: Serce a tarczyca 17.01.17, 09:36
              co u ciebie?
              • muktprega1 Re: Serce a tarczyca 19.01.17, 15:12
                Madziora obawiam się, że osoba już dawno się wypisała z gazety.pl, ten wpis powstał 11 lat temu smile
                • madziora14 Re: Serce a tarczyca 19.01.17, 21:38
                  ok szukam osob które maja podobny przypadaek do mnie i chcialabym wiedziec ze po latach u nich ok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka