sunny32 13.09.08, 12:39 Mozecie mi powiedziec czy to normalne ze przy kłopotach z tarczycą boli mnie podbrzusze? Okres skonczył mi sie kilka dni temu a mnie ciagle boli brzuch, czasem zbiera mi sie na wymioty a w gardle czuję kulkę... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna84k Re: Tarczyca a bóle podbrzusza 20.10.08, 22:20 Hej, to dziwne, mnie też boli podbrzusze, ale nie wiązałam tego z tarczycą. Boli mnie poza miesiączką tak jaky się zbliżała, a tu już dawno po. Odpowiedz Link
jurmik Re: Tarczyca a bóle podbrzusza 20.10.08, 22:26 A jak u Was z prolaktyną - może to jest przyczyna? Jak wysoka prolaktyna może rozregulować miesiączki, to może i może powodowac bóle na dole brzucha? Odpowiedz Link
beata6911 Re: Tarczyca a bóle podbrzusza 22.10.08, 16:03 Hm ,coś w ty jest ,bo ja mam identyczne problemy ,do tego zawroty głowy pieczenie skóry ,pozdrawiam Odpowiedz Link
hashi-tess Re: Tarczyca a bóle podbrzusza 22.10.08, 16:17 masz wyrównane poziomy hormonów? podejrzewam, że dalej jesteś w niedoczynności. Kiedy robiłaś badania FT4 i 3? Odpowiedz Link
justyn.a.m22 Re: Tarczyca a bóle podbrzusza 09.12.08, 15:52 ja mialam operacje na tarczyce w lipcu i teraz mam niedoczynnosc i od konca lipca mnie boli podbrzusze,nie jest to straszny ból ale dokuczający, tsh mam 4,20 a ft3 i ft4 w normie ale na granicy, mysle ze moze te bóle własnie dlatego wystepuja przez ta tarczyce,mialam robione wiele badan ginekologiczne,kolonoskopie i wszysko ok a podbrzusze boli do dzisiaj Odpowiedz Link
hashi-tess Re: Tarczyca a bóle podbrzusza 09.12.08, 16:46 justyn.a.m22 napisała: tsh mam 4,20 a ft3 i ft4 w normie ale na granicy, mysle > ze moze te bóle własnie dlatego wystepuja przez ta tarczyce oczywiście, że tak. Suplementujesz tyroksynę? Piszesz, że masz hormony na granicy, podejrzewam, że tej dolnej. A one powinny być w górnej. Odpowiedz Link
justyn.a.m22 Re: Tarczyca a bóle podbrzusza 10.12.08, 09:42 no w tym problem że mam na górnej granicy,teraz sama juz niewiem lekarze mi niepomagaja, zwlaszcza ból rano wystepuje po nocy bo jak zaczne chodzic to ustepuje, biore eltroxin po póltorej tabl czyli 75 dziennie i chyba musze sie nauczyc zyc z tym bólem niemam wyjscia Odpowiedz Link
hashi-tess Re: Tarczyca a bóle podbrzusza 10.12.08, 09:55 a jaki masz rozrzut między FT4 a FT3? Odpowiedz Link
justyn.a.m22 Re: Tarczyca a bóle podbrzusza 10.12.08, 10:01 niepamietam dokladnych danych a jestem w pracy, ale wiem ze ft3 i ft4 byly zblizone jedne jakos ok4 a drugie 3 cos i oboje na granicy Odpowiedz Link