amelia_133 22.03.09, 16:41 Od kilku lat mam problemy z plamami na twarzy. Najgorzej jest latem. Robiłam mikrodermabrazje i guzik mi pomogła. Zastanawiam się czy to związek z niedoczynnościa. Czy ktoś z was ma taki problem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rosteda Re: Hashimoto a plamy na twarzy 22.03.09, 23:10 Bylas z tymi plamami u dermatologa? Jesli nie to powinnas pojsc. Plamy na twarzy nie maja zwiazku z niedoczynnoscia. Ale chorobie Hashimoto moga towarzyszyc inne choroby autoimmunologiczne i warto zeby to obejrzal dermatolog. Oczywiscie powinnas mu powiedziec ze masz Hashi. Rosteda Odpowiedz Link
kobasic Re: Hashimoto a plamy na twarzy 23.03.09, 01:36 Plamy, szczególnie na twarzy w okolicach przy nosie a w porywach między brwiami,czole.biorą się stąd,że wąteroba nie potrafi wydala ć. Zalecenie to korzenień kudzu( dostępny w aptekach)Odstawienie alkoholu.Ponadto rutinoskorbin(2razy3) i przykłanadnie aloesu na nie mniej niż godzinę w niejsca plam. Ps.mniej stresów i wybaaczanie. Szczególnie sobie Odpowiedz Link
jurmik Re: Hashimoto a plamy na twarzy 23.03.09, 10:02 A jakie to są plamy, jakiego koloru? Czy nie jest to bielactwo, które lubi występować razem z Hashimoto? Odpowiedz Link
amelia_133 Re: Hashimoto a plamy na twarzy 23.03.09, 19:30 Nie, to nie bielactwo. Plamy są lekko ciemniejsze od reszty twarzy. Mam je na czole, nosie i na brodzie.Zimą można je troszkę przypudrować ale latem się nie da. A u dermatologa byłam, zrobił mi mikrodermabrazję i powiedział, że i tak będą gdy tylko pojawi się słońce. Odpowiedz Link