18.04.11, 17:17
Witam i prosze o interpretacje wynikow. dodam, ze lekarz nie chcial podjac leczenia hormonami a ja czuje sie niezbyt dobrze.

tsh - 5,190 ulU/ml 0,300- 4,000

FT4 – Tyroksyna 1,21 ng/dl 0,93 - 1,70
FT3 – Trijodotyronina 3,66 pg/ml 2,00 – 4,40

przeliczylem rowniez procentowo wyniki ft3, ft4 i wyszlo - ft4 36,36% i ft3 - 69,17% co to oznacza? jak to interpretowac?

USG Tarczycy ;

Objętość prawego płata 5,5 ml.
Objętość lewego płata 3,0 ml.
Cieśń nie pogrubiała.
Echogeniczność miąższu tarczycy jednorodna.
Miąższ tarczycy normoechogeniczny , jednorodny, bez zmian ogniskowych.
Obserwuj wątek
    • devilyn Re: wyniki . 18.04.11, 17:50
      Jesteś w niedoczynności, tsh za wysokie, i % ft3 jest większe co oznacza niedoczynność...szukaj lekarza, który przepisze Ci tyroksynę...

Masz bardzo małą tarczycę 8.5ml....

Nie piszesz czy dziewczyna czy chłopak jesteś big_grin

Czy miałas oznaczane jakiekolwiek przeciwciała?
      • benio666 Re: wyniki . 18.04.11, 18:13
        jestem mezczyzna . to wszystko jest dla mnie dziwne, bo lekarz wykluczyl podanie hormonow bo nie wiadomo jakbym zareagowal i na razie nie bylo potrzeby bo tsh nie jest za wysokie, jego zdaniem. a ja w miejscach zatloczonych odczuwam dusznosc i sciskanie w gardle i obecnie lecze sie na nerwice lekowa, ale psychicznie czuje sie dobrze, wczesniej nie mialem problemow z psychika i nie do konca wierze, ze to nerwica

chorobe hashimoto wykluczono o to wyniki:

Anty – TG (p-ciała) sur.

Wynik w surowicy < 20,00IU/ml poniżej 40, IU/ml

Anty – TPO (p-ciała) sur.

Wynik w surowicy < 10,00IU/ml poniżej 35, IU/ml
        • devilyn Re: wyniki . 18.04.11, 18:54
          Jesteś w niedoczynności tsh max do 2 powinno być by dobrze funkcjonować się czuć, ft3 masz znacznie wyższe od ft4 co również świadczy, żeś w niedoczynności.

Szukaj innego endo na cito by przepisał Ci leczenie. Bo się zamęczysz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka